Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dobelis pārliecināts, ka komisijas darbs ir bijis vērtīgs

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā darbības laikā atalgojumos līdz šā gada 5. martam izmaksāti 19 310,63 lati. Lauvastiesu no tās saņēmis komisijas vadītājs Juris Dobelis (TB/LNNK) - 4325,99 latus. No tā 1030 ir samaksa par sēžu apmeklējumu, bet piemaksa par amata pildīšanu ir 3295,99 lati.

Komisijas priekšsēdētāja biedrs Vents Armands Krauklis (TP) par darbu komisijā saņēmis 3037,97 latus, komisijas sekretārs Dainis Turlais (LPP/LC) - 1802 latus, bet Jānis Dukšinskis, kurš arī pildīja komisijas sekretāra amatu - 1199.

Komisija tika izveidota 2007. gada 13. septembrī un tās darbība vairākkārt pagarināta, pēdējais no tiem beidzās 5. martā. Ceturtdien Saeimas sēdes laikā paredzēts, ka komisija sniegs savu gala ziņojumu. Pieejamais ziņojuma teksts gan liecina, ka, piemēram, secinājumu daļa ir identiska no ziņojuma, ar kuru J. Dobelis iepazīstināja parlamentāriešu pērn septembrī.

J.Dobelis Dienai nepiekrita, ka ziņojums daudz neatšķiras no iepriekšējā, jo, piemēram, secinājumu daļā ir jauns teikums: "Tieslietu sistēma Latvijā attīstās, un šis process ir jāveicina jebkuros, arī saimnieciski sarežģītos apstākļos." Tāpat sadarbībā ar Tieslietu ministriju (TM) esot tapusi vesela lappuse par tiesu varas saziņu ar sabiedrību.

Gala ziņojumā iekļauta arī sadaļa par prokuratūras darbu, proti, resoriskajā pārbaudē par grāmatā Tiesāšanās kā ķēķis aprakstītajām telefonsarunām noskaidrotais. Tāpat ziņojumā iekļauts arī komisijas viedoklis par to, ka no pretlikumīgā ceļā iegūtiem materiāliem sacerētu darbu parādīšanās atklātībā nav atbalstāma.

Komisija darbu oficiāli beidza 5.martā. "Ziņojumu uzrakstīju diezgan ātri, bet pieturēju, lai pirms vēlēšanām nebūtu lieku kaislību un kāds to nevēlētos izmantot priekšvēlēšanu cīņā," apgalvo J.Dobelis, kurš uzskata, ka komisijas izveidošana ir attaisnojusies.

Vaicāts par to, vai tās locekļu atalgojumam izlietotie gandrīz 20 tūkstoši latu iztērēti lietderīgi, J.Dobelis izsaucās: "Bet parēķiniet, cik izmaksā viens tiesas process, kas velkas gadiem? Tur miljonus var ietaupīt, ja lietas tiktu izskatītas ātri, bet jūs par 20 tūkstošiem runājat. Tas taču ir smieklīgi!" Uz jautājumu, vai komisija reāli ir panākusi to, lai procesi nevilktos, J.Dobelis norāda, ka tā "veicinājusi, lai šie jautājumi vispār tiktu kustināti".

Aģentūrai BNS J. Dobelis atzina, ka neplāno atkārtoti lūgt darbības termiņa pagarinājumu. Šādu lēmumu deputāts pieņēmis, jo uzskata, ka pašlaik šie jautājumi vairs neesot aktuāli.


(papildināta ar 4.-7. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Izmeklēšanas komisijas gala ziņojums

Komisijas ziņojums septembrī

alga


Juris Dobelis (TB/LNNK)    Ls 4325,99
Vents Armands Krauklis (TP)    Ls 3037,97
Dainis Turlais (LPP/LC)    Ls 1802
Jānis Dukšinskis (LPP/LC)    Ls 1 199
Imants Valers (TP)    Ls 963
Imants Kalniņš (TB/LNNK)    Ls 942
Nikolajs Kabanovs (PCTVL)    Ls 919
Jānis Tutins (SC)     Ls 873
Jānis Strazdiņš (ZZS)    Ls 846
Anatolijs Mackevičs (LPP/LC)    Ls 758
Dagnija Staķe (ZZS)    Ls 726
Ilma Čepāne (PS)    Ls 601
Vitālijs Orlovs (SC)    Ls 576
Solvita Āboltiņa (JL)    Ls 530
Māris Krastiņš (TP)    Ls 440,67
Ainars Latkovskis (JL)    Ls 345
Miroslavs Mitrofanovs (PCTVL)    Ls 258
Ligita Silaraupa (ZZS)    Ls 168

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas