Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Doktorantiem samazinās stipendijas, lai palielinātu saņēmēju skaitu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Doktorants
D
Man viens paziņa saņem stipendiju pluss ES atalgojumu no citas universitātes. Kopā 1500ls uz rokas. Domāju vai tas ir vispār likumigi, jo ja stipendija būtu alga, tad sanāktu vairākas slodzes. Aizmirstu piebilst, ka neko īsti nesaprtot un arī neiet uz normētu darbu (ja vispār atnāk). Paveicās čalim, vai arī atkal ož pēc korupcijas.
Doktorants
D
Es arī tūlīt beigšu doktorantūru RTU ar labām sekmēm, bet cik atceros stipendiju nekādi nevarēju dabūt, jo naududalītāji sadala savējiem nelikumīgi (viņu nolikums speciali tam paredzēts). Korupcija ir arī šeit. Sešus gadus strādāju zinētnē, bet tomēr tāpat apčakarēja. Tās summas arī ir nesamērīgi augstas, agrāk kad bija 150-300ls labi, nomāli, bet ne jau 800ls, ņeviens jau neko nedara, lai tādu naudu saņemtu. Un ja Jūs redzētu kādi idioti saņem to stipendiju, tieši tādi, kas nav spējīgi strādāt privātajā sektorā un nav arī strādājuši.
asdf
a
Jūsu piedāvājums pagaidīt ar ģimenes veidošanu kaut cik pieņemams varētu būt tiem doktorantiem, kas pēc vidējās izglītības iegūšanas ~18 gadu vecumā nonstopā ir izskrējuši cauri bakalaura un maģistra programmām, ~24 gadu vecumā uzsākot un ~27 gadu vecumā finišējot doktorantūras studijas. Tajā pat laikā ir cilvēki, kas minētajā laikā ir ne tikai studējuši, bet arī strādājuši - paralēli studijām vai starplaikā starp vienu līmeņa studiju pabeigšanu un nākošā līmeņa studiju uzsākšanu. Strādājuši ne jau McDonald'ā, bet gan savā izvēlētajā nozarē atbilstoši apgūtajam studiju virzienam. Nereti bijuši kompetentāki par tiem kolēģiem, kam ir tikai teorētisko zināšanu bāze, bet pietrūkst praktiskā darba pieredze. Saņēmuši pieklājīgu atalgojumu un maksājuši pieklājīga apjoma nodokļus. Un izvelējušies turpināt izglītošanos. Arī šiem cilvēkiem 30+ gadu vecumā iesakiet atstāt ģimeni vēlākam laikam? Doktorantiem tas vēl varbūt ir iespējams, bet doktorantēm noteiktu fizioloģisku iemeslu dēļ tāda ģimenes un bērnu atlikšana nez vai būtu rekomendējama.
kiegelgrauzis
k
jā jā - vispirms ķieģeļus jāgrauž un tad var bērnus taisīt. bet ja nopietni, tad manuprāt doktorantu stipendijai nebūtu jābūt stipendijai, bet gan algai par darbu pētījumos.
lala
l
draudziņ, gribi pelnīt naudiņu un ieviest ģimeni, ej strādāt. gribi, lai sabiedrība maksā par to, ka tu atļaujies nestrādāt un tā vietā mācīties, lai pēc tam varētu pelnīt vēl vairāk naudas, kā ar maģistru, neprasi no sabiedrības liekas ērtības - ģimeni, bērnus utt. Pacieties tos pāris gadus kopmītnēs. Pavaicā jebkuras nopietnas zemes, nopietnas skolas doktorantiem - ĢIMENI NEVAR ATĻAUTIES! TĀ - PĒC TAM! Ak jā, neesmu arī dzirdējis, ka LV doktoranti masveidā atstātu 500LVL/g un vairāk par grāmatām, kā citās zemēs.
prahtweeders
p
Es arī vēlreiz atvainojos - tekstā ir frāze ''ne vairāk kā''.Tas nenozīmē,ka doktoranti saņem tās milzu summas,tādas maksā bariņam mugurlaižu,kas prot piesūkties īstajiem grantiem. Vienkārši iet uz beigām naudiņa ko maksāt jau tā bagātiem kungu dēliņiem par mērkaķošanos.Parasts latviešu doktorants cik tos pazīstu,ticiet vai nē,nevar atļauties nopirkt pamata grāmatas savā jomā,par citu nemaz nerunājot. Ja tā meklējat taisnību - pajautājiet,kāpēc šai zemē doktora grādu aizdomīgos apstākļos saņem tik daudz nejēgu.Tikai,baidos,nāksies iedzīvoties veselības problēmās.
asdf
a
Es neredzu iemeslu doktorantūras 'kompensācijai' būt lielākai par 300lvl/mēnesī - 150 dzīvoklim un 150 ēšanai. --- Ja doktorants vai doktorante ir bezdzimuma radījums, kuram bioloģisku vai citu apsvērumu nevar būt ģimene un bērni, var ietaupīt arī tos 300 Ls - tikai jāiedod gultasvieta kojās un pusdienu taloni zinātniskā institūta ēdnīcā.
lala
l
un lai kaut viens ieburkšķ, ka augstākajai izglītībai un zinātnei nav naudas - lūk, kur viņa tiek acīmredzami bezjēdzīgi nosvilināta.
lala
l
es atvainojos, šis jau ir p*c - latvijā 3ā kursa doktoranti saņems vairāk nekā viņu kolēģi UK, SE, US, NL u.c. zemēs, kur izdīvošanai nepieciešamākas daudz lielākas summas. pie tam te tā nauda tiek dota kā 'mērķstipendija', nevis kā citur - 'alga' par padarīto pasniedzēju pētniecības projektos, pasniegtajām stundām un pašu veiktajiem pētījumiem. nav rezultātu - lasies. kāds kretīns, kas šito izdomāja, ir vismaz paskatījies, kā doktorantūras tiek finansētas citur? Es neredzu iemeslu doktorantūras 'kompensācijai' būt lielākai par 300lvl/mēnesī - 150 dzīvoklim un 150 ēšanai. Pie tam - pretī prasīta vismaz 20h noslodze projektos/mācīšanā un 40-60h noslodze pašu pētījumos/darbā/mācībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas