Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Dombrovska paziņojums par V.Vīķes – Freibergas kandidatūras virzīšanu ES prezidenta amatam

Pirms Vairas Vīķes – Freibergas kandidatūras virzīšanas Eiropas Savienības prezidenta amatam konsultāciju ar Ārlietu ministriju (ĀM) un Valsts prezidentu man nav bijis. Vienlaikus ĀM ir tikusi iepriekš informēta par to, ka es ar V.Vīķi Freibergu pārrunāšu ES prezidenta amata jautājumu, īpašā paziņojumā informē premjers Valdis Dombrovskis.

Tas izplatīts, lai pārtrauktu pēdējo dienu laikā publiski izskanējušos savstarpēji pretrunīgos paziņojumus par eksprezidentes nominēšanas procesu, kā arī lai novērstu jebkādas turpmākas spekulācijas par reālām izredzēm Latvijas politiķei iegūt šo augsto ES vadības posteni, uzsver valdības vadītājs, kurš devies uz Briseli, kur notiek ES valstu līderu sanāksme.

Kaut arī publiskajā retorikā esot izskanējušas šaubas par V.Vīķes – Freibergas izredzēm iegūt šo amatu, V.Dombrovskis ir pārliecināts, ka šajā visnotaļ pretrunīgajā kandidatūru izskatīšanas situācijā, mūsu valsts politiķe var iegūt vairākuma atbalstu tieši kā kompromisa kandidāts. Premjers uzskata, ka V.Vīķe – Freibergas kandidatūra ir viena no spēcīgākajām Eiropā, starptautiskajās aprindās labi atpazīstama un cienīta politiķe, kas iemantojusi daudzu citu valstu līderu atbalstu un simpātijas.  

“Kaut arī  Latvija šobrīd Eiropas mērogā visbiežāk tiek saistīta ar smago ekonomisko krīzi, šis iemesls nekādā gadījumā  nevar kalpot par pamatu tam, lai mēs apturētu aktivitātes ES vadības līmenī un atteiktos no iespējas virzīt pārliecinošus un atbilstošus kandidātus augstiem amatiem. Es no savas puses darīšu visu iespējamo, lai V. Vīķes Freibergas kandidatūrai tiktu nodrošināts maksimāls atbalsts un aicinu arī Valsts prezidentu un Ārlietu ministru atbalstīt šo kandidatūru,” teikts premjera paziņojumā.

Atgādinām, ka vakar tika ziņots, ka ne ārlietu ministrs, ne Valsts prezidents neesot tikuši informēti par premjera nolūkiem ES prezidenta amatam virzīt V.Vīķi – Freibergu, savukārt premjera birojs uzstāj, ka abas institūcijas tikušas informētas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas