Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Dombrovskis gadu amatā: kritiskākais aiz muguras, būtiskākais priekšā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
alberts
a
Valsts "bankrots"tas butu 2008.gada Parex bankrots,nauda visiem vēja izņemot valsts garanteto un lata devalvacija par 30-50%.Tagad jau butu atkopusies.Bet ar iekšējo devalvaciju tagad agonēsim vel 10-20 gadus.DEVALVĀCIJA ir nokaveta un to nedrikst tagad veikt ,jo 30-50% cenu kapums vienkarsi iznīcinas cilvekus izņemot NEO sarakstus.
jautājums
j
Nē, neredzu ! Es neko neesmu teicis par pasaules netaisnību. Es konkrēti vainoju Godmaņa un Dombrovska valdības pret valsts un tautas interesēm vērstu lēmumu pieņemšanā ! Konkrēti un personīgi ! Un tomēr varbūt vajadzētu visu nozīmīgāko valsts amatpersonu sievu kredītsaistības publiskot ? Un cik tad tieši valsts ir ieguldījusi Parex ? Jūs esat tik ļoti informēta...Konkrēti cik ir un cik ir rezervējusi šim mērķim? Varbūt man kā nodokļu maksātajam to ir tiesības zināt ? Vispār cik tieši Latvija ir aizņēmusies uz doto brīdi un kādiem mērķiem, tad aizdevums ir izlietots. Pa pozīcijām !
K
K
PAREX darboņu un Godmaņa afēra ir veiksmīgi piesegta, ir izglābti un turpina saņemt nesmērīgās algas Rimševičs, Kūrmane , Veismane utml. visās aģentūrās un padomēs - jā, tad var teikt , ka kritiskais moments, kad teju teju sāka atmaskot visu bandu , ir aiz muguras !
Grieta
G
nu - laikam jau par ēlertes saistībām ir jāprasa viņai pašai. kāpēc netika uzlikti ierobežojumi - tāpēc, ka Rimšēvičs bija pret tiem. un atklāti sakot - ir arī argumenti šādai rīcībai. miljards nav ieguldīts kapitālā. tur ir daudz mazākas summas. tas pirmkārt. un otkārt - liela daļa naudas guļ depozītā, tātad valste no tā pelna tagad. un kāpēc lai depozīts aizietu pa burbuli ??? es nezinu - tas īstenībā ir iespējas vienā gadījumā, ja notiek kā jūs vēlaties - proti, lai banka bankrotē. turklāt - SVf piešķīra naudu fin. stabilizācijai. tā kā mēs tikai pastarpināti varam teikt, ka tur ir nauda, kas "atņemta" skolotājiem un ierēdņiem. ar ko situācija ir labāka Lietuvā un Igaunijā? - ne jau tāpēc, ka tur nebija parex. igauņiem pavisam cita pārvaldes sistēma, daudz modernāka un uzkŗājumi. savukārt lietuvā krīze sākās ar inerci, vēlāk. vai viņiem tagad labāk - nedomāju, jo viņi aizņēmās naudu finanšu tirgos - vidēji divas reizes dārgāk nekā mums tika dots aizņēmums. tā kā - redziet, tie jūsu argumenti tāda bļaustīšanas par pasaules netaisnību vien ir.
jautājums
j
Sarmītes Ēlertes valsts amatpersonas Deklarācija, beidzot pildīt amata pienākumus - 2008. gada 11. augustā : 486667,99 LVL Akciju sabiedrība "Parex banka" Latvija, Rīga, Republikas laukums 2A . Publiskā datu bāze ! 8.novembrī valdības sēdē valsts oficiāli pārņēma Parex. Tā kā 3 mēneši...Un pēc tam ļoti dīvaina vilcināšanās ar ierobežojumu uzlikšanu noguldījumu izņemšanai. Kā rezultātā no bankas tika izņemta nauda....Ja Ēlerte ir paguvusi izņemt naudu pirms valsts pārņēma, tad no manas puses iebildumu nav. Tikai saprātīga rīcība. Bet ja nē.... Un tā kā Ēlerte apgalvo, ka nāk ar jaunu attieksmi politikā, tad es vienkārši gribētu skaidrību šajā lietā. Jo Parex ir maksājis un maksās vēl ļoti dārgi nodokļu maksātājiem. Pārāk dārgi ! Miljards....Tie ir visi drastiskie budžeta samazinājumi , ieskaitot nākošos 400 miljonus. Un kur vēl multiplikārais efekts... Mūsu valdības visu valsti bija un ir gatavas nogremdēt Parex dēļ. Nu tad es gribētu zināt....Kāpēc ? K&K dēļ ? Tikai ? Ar ko labākā situācijā ir Lietuva un Igaunija ? Pareizi ! Viņiem nav Parex ! Un vēl es gribētu zināt ne tikai Vilnīša kundzes, bet arī Dombrovska kundzes parādsaistību apmēru. Jo runā jau dažādi.....Ja Dombrovskis sniegtu oficiālu informāciju, tas vismaz likvidētu tenkas. p.s. Lai nu kāds es būtu, bet Jūs taču esat konstruktīva un kompetenta. Un ar konkrētu argumentāciju....Tikai....Kāpēc strīdēties pat negribat mēģināt?
Grieta
G
kaut kā jūs cienījamais visu esiet sagāzis vienā kaudzē un vēl klāt kā garnieri uzsēdinot uz sava cepiena Sarmīti Ēlerti. ziniet - tā kā nevienā teikumā nav neviena nopietna argumenta, tik vien kā atkal kārtējās gaudu dziesmas par to, ka visi vainīgi, bet pats laikam esiet balts un pūkains, tad nu nemēģināšu ar jums strīdēties.
jautājums
j
Nu jā....Parex....Miljards no tautas asinīm....No pensionāriem, slimniekiem, bērniem....No Latviju pametušajiem...jo bez darba ģimeni nepabarosi ! Ak tā glābšana, tā glābšana....Kurš tikai neglābj? Un Godmanis, un Lācītis, un vēl Mākoņi pa vidu....Nu taisni kā ar medu nosmērēts.... Jūs apgalvojat, ka Parex jāglābj....Bet vai tiešām ? Islande nupat referendumā pateica, ka banku noguldījumu zaudējumus tauta nesegs. Kurai ietekmīgai Latvijas amatpersonai , tad kredīti nav miljonos ? Un tās ir stipras auklas aiz kā raustīt... Pateica banķieris , ka jāglābj...Un valsts kundzēni krien ! Jo parāds nav brālis.... Kuram bija nauda Parex....Kuram nebija...Vai varbūt bija ?. Pēdējā amatpersonas deklarācijā Ēlerte ir uzrādijusi, ka viņas pusmiljons latu glabājās tieši Parex. Un ja jau nāk glābt Latviju ar tīru politiku, tad varbūt var man, vienkāršam pilsonim, paskaidrot , vai nauda joprojam ir Parex . Ja nē, tad kad tā tika pārvietota uz citu banku...
Grieta
G
zini - daudzviet privātais ir spējis piedāvāt lētākas īres maksas nekā valsts īpašumus pārvaldošais "nekustamie īpašumi". un es isti nesapratu - kāpēc, ja namsaimnieks var piedāvāt lētāku cenu, uzreiz tā ir korupcija... un vēl - vai tu domā, ja valsts sēž valstij piederošā namā, tad pat to tā kā nav jāmaksā? zini - ir jau arī tāda lieta ka komunālie pakalpojumi, un arī elektrība. Latvenergo jau arī ir valsts uzņēmums - vai tāpēc kāds ir atbrīvots no rēķiniem? nu un par to zagšanu, K&K, un Parexsu - ziniet, es esmu laikam no tiem retajiem, kas uzskata, ka tā banka bija jāglābj. cik tur nebija iekšā gan valsts, gan pašvaldības naudas un cik cilvēku un uzņēmumu - turklāt - Latvijas. un nevajag te man bļaut par krieviem! un - ja kādam nav nauda bijusi noguldīta pareksā, tad arī nav ko klaigāt. banka bija jāglābt. cits jautājums ir par to - vai bija iespējams to darīt uz citādiem nosacījumiem? nezinu - iespējams.
Elizabete
E
Katrs intervētājs uzskata par pienākumu apvaicāties par strukturālām reformām, paši pat nesaprazdami, kas tās ir. Bet nez kāpēc jau gadiem neviens nepavaicā, kādēļ mūsu ministrijas, aģentūras un citas valsts un pašvaldības iestādes ir iekārtojušās privātos apartamentos. Bieži pat ļoti dārgos apartamentos, jūgendstila ēkās Alberta ielā (KNAB piemēram), VID Jeruzalemes ielā un citur. Tagad, kad notik reorganizācija, pārvaldes un iestādes tiek kaut kur pārvietotas, no vienas privātmājas uz citu- jā varbūt, ka lētāku, bet atkal uz privātmāju. Tai pat laikā ir Valsts un pašvaldības īpašumi, kas stāv tukši, ar uzrakstiem "izīrē", vai gadiem neremontēti, jau uz sabrukšanas robežas. Paejiet pa Rīgu kājām, papētiet māju piederības zīmes. Tas ir interesants materiāls pārdomām. Sevišķi priekšvēlēšanu laikā. Ja valsts iestāde īres maksu iemaksātu valsts budžetā, tas samazinātu kopējos budžeta tēriņus. Vai varbūt nomas maksa privātajos apartamentos ir noteikta neadekvāti zema, kas tādā gadījumā ir korupcija ??
Terorists
T
Nevis nozog no viņa deguna priekšas,bet ar viņa akceptētu parakstu.Un ne viens Rumpīša atbalstītājs man neiestāstīs kad 6 milj.birokrātu apmācībai bija vienas MK dāmītes rokudarbs. Un PAREX miljoni K&K&Co,un algas partiju sponsoriem un ziedotājiem.Un tā šo uzskaitījumu var turpināt. Tā kā -VISU ZINĀJA UN AKCEPTĒJA,bet meloja un melo acīs skatīdamies.
archivārs
a
Dombrovska premjerēšanas sākums nebija daudzsološs.Ar pirmziemniecisku visu vainu uzvelšanu iepriekšējai valdibai vien nepietiek,lai vadītu valsti.Taču otrajā gadā jūtama jau lielāka paša atbildība.Lai veicas! Tomēr trūkst pārliecības par JL prognozējamību.Krīze nebūtu tik postoša,ja Godmaņa piedāvātos četrus ministru posteņus Jaunais laiks būtu pieņēmis jau 2007.gadā.Piedalīšanas vietā JL toreiz izvēlējās noraidīt tos pašus priekšlikumus,kurus tagad Dombrovskis realizē.Varbūt drīz varam gaidīt atkal jaunu kūleni?
fiksais
f
Nozieguma redzēšana un neziņošana par to ir līdzvērtīga nozieguma izdarīšanā. Šim vīram no deguna priekšas no valsts kases ZOG miljardus, viņš vēl atļaujas teikt, ka sabiedribai pr šīm lietām labāk nezināt... Loģiski, jo viņa ādas parķī tērptais boss ir parādā miljonu (vai vairāk?) un šīs kredītsaistibas liek pieņemt lēmumus, kādus pieprasa bosa kreditētāji! Žēl ka tautai ir pazudusi spēja domāt, tad šādi āksti atrastos pavisam citur!
bimbam
b
Par šo žetons, it īpaši par pēdējo teikumu!
Grieta
G
ziniet, mīļie kritizētāji (pat tie, kas izsaka kontruktīvu kritiku)! es arī varētu teikt, kas tikai nav padarīts un kas tik būtu jādara. tāpēc jau arī pat virsrakstā ir rakstīts - ka būtiskākais vēl priekšā. bet - lai vai ko, es tomēr gribētu pateikt paldies Dombrovskim. es pieļauju, ka būt par premjeru šajā valstī nav nekāda medus maize. bet - lai vai kā - mēs vismaz vairs negrimstam tajos mēslos, kuros bijām. jā - ir iespēja paņemties pa vircas bedri, bet vismaz tagad var atvilkt elpu. un lielā mērā - tas ir pateicoties mazajām lāčukam Valdim! (un tas nāk no sirc un es neesmu JL atbalstītāja!) vienkārši man ir cilvēcīga cieņa pret šito puisi. un nevajag man nekādu harizmātisko varoni uz daudzi publiski norāda. kā reiz labi, ka mums ir šitāds - jo tad vairāk nevis uz to varoni jāpaļaujas, bet paši uz sevi.
riņķī apkārt
r
svarīgāko šī valdība NAV paveikusi.. joprojām nav veiktas STRUKTURĀLĀS REFORMAS +++ izdarīsim tā, ka piemo reizi atjaunotās LR vēsturē, pēc vēlēšanām, Saeimā būs vairākums vienam politiskam spēkam, kurš vēlas šīs reformas patiešām veikt, un tas ari tiks izdarīts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas