Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Dombrovskis: Valdības darbu nevar pakārtot ministru reitingiem

Valdības darbu nevar pakārtot tikai ministru reitingiem, jo tādā gadījumā nevarētu pieņemt tādus nepopulārus, taču nepieciešamus lēmumus kā iepriekšējo valdību laikā veiktā fiskālā konsolidācija.

Kādu ministru reitingi vienmēr ir augstāki, bet citu – zemāki, taču tie jāizvērtē ministriem un "jāizdara attiecīgi secinājumi", trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Uzskaitot galvenos panākumus valdības simts dienu laikā, premjers norādīja uz sekmīgi pabeigtu starptautiskā aizdevuma programmu, šā gada valsts budžetu ar deficītu Māstrihtas kritēriju robežās, kā arī izdevies virzīties uz priekšu jautājumos par tiesiskuma nostiprināšanu un ēnu ekonomikas samazināšanu.

Savukārt Valsts prezidents Andris Bērziņš pastāstīja, ka ir apsolījis savu vērtējumu par valdības darbu sniegt aprīlī, kad valdība būs nostrādājusi pusgadu. Viņš gan piebilda, ka pašreizējo situāciju arī parāda aptauju rezultāti par valdības darbu.

Jau vēstīts, ka trešdien, 1.februārī, aprit Dombrovska valdības simts dienu, taču valdības vadītājs un ministri jau pagājušajā nedēļā atskaitījās par šajā laikā paveikto.

Dombrovska trešo Ministru kabinetu apstiprināja 2011.gada 25.oktobrī.

Dombrovskis uzskata, ka valdības pirmajās 100 dienās galvenie paveiktie darbi ir starptautiskās aizdevuma programmas pabeigšana un finansiālās patstāvības atgūšana. Tomēr Dombrovskis atgādināja, ka starptautiskā aizdevuma atmaksa sākas jau šogad, savukārt 2014.–2015.gadā Latvijai būs jāatmaksā vislielākā aizdevuma daļa.

"Protams, nākamo triju gadu laikā valdībai vēl ir daudz darāmā, lai iedzīvotājiem nodrošinātu stabilitāti un labklājības izaugsmi, un esmu pārliecināts, ka, turpinot iesāktajā tempā, izdosies īstenot šīs valdības deklarācijā iekļautās apņemšanās," uzsvēra Dombrovskis.

Premjers valdības reitingu, kurā tikai trim ministriem tas ir pozitīvs, skaidroja ar nepopulāriem lēmumiem un pēdējā konsolidācijas budžeta pieņemšanu. Latvijas faktu jaunākā aptauja liecina, ka tikai trim ministriem – aizsardzības, ārlietu un tieslietu – ir pozitīvs reitings. Savukārt premjera reitings ir -1,7. Visnegatīvāk tiek vērtēta veselības ministre Ingrīda Circene (Vienotība) un izglītības ministrs Roberts Ķīlis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas