Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

DP sākusi pārbaudi par Jakrina iespējamo draudēšanu Gailītim

Drošības policijā (DP) sākta pārbaude par satiksmes ministra Kaspara Gerharda (TB/LNNK) biroja vadītāja Emīla Jakrina (TB/LNNK) iespējamo draudēšanu Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītājam Marekam Gailītim, vēsta LETA.

Kā informēja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa, DP saņemti divi iesniegumi saistībā ar Jakrina un Gailīša sarunu. Viens iesniegums saņemts no Saeimas Nacionālās drošības komisijas, bet otrs - no Ģenerālprokuratūras, kur bija vērsies LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Kā iepriekš pastāstīja Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC), komisijā vērsies LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

TB/LNNK partneros Visu Latvijai! jaunības degsme ir ņēmusi virsroku "un viņi ir uzķērušies uz politisko konkurentu izmestā āķa," sarunā ar Dienu sacīja Emīls Jakrins, lūgts komentēt Visu Latvijai! aicinājumu kopīgās nacionālās apvienības vēlētājiem svītrot viņu vēlēšanās.

E.Jakrins, kura divdomīgi vērtējamo sarunu ar Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta vadītāju Mareku Gailīti jau ir nosodījusi arī TB/LNNK valde, teica, ka "šajās vēlēšanās likmes būs ļoti augstas" un no VL-TB/LNNK ietekmes nākamajā Saeimā būs atkarīgs, vai Valdim Dombrovskim (Vienotība) izdosies izveidot valdību uz esošās koalīcijas bāzes bez Saskaņas centra un apvienības Par labu Latviju. E.Jakrins saprotot, ka esot spēki, kas nevēlas to pieļaut.

E.Jakrins atzīst, ka kļūdaina esot bijusi forma, nevis vēlme noskaidrot jautājumus, kas radušies par Latvijas Televīzijas iespējamo ietekmējamību. Tagad viņš arī saprotot, ka uzreiz vajadzējis vērsties tiesībsargājošajās iestādēs.

Kad Diena otrdienas vakarā E.Jakrinu sazvanīja, viņš bija devies uz Valmieru, kur kultūras nama Mazajā zālē prezentējis savu grāmatu "Ekonomiskais patriotisms". Uz pasākumu atnākuši kādi simts cilvēki,  bet tikšanās laikā tikai viens jautājums esot bijis par politiķa tikšanos ar LTV Ziņu dienesta vadību, teica E.Jakrins.

TB/LNNK priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš pieļāva, ka šī problēma tomēr būtu jāskata plašāk - attiecībā uz medijiem te esot redzama problēma, jo apvienība neesot saņēmusi atbildi uz jautājumu, vai tas tiešām ir vienīgais šāds gadījums, kad televīzija ir saskārusies ar tiešu vai netiešu spiedienu, jo priekšvēlēšanu laikā ir svarīgi saglabāt sabiedriskās televīzijas politisko neitralitāti.

Jau vēstīts, ka Visu Latvijai! valde otrdien nosodīja savu nacionālās apvienības partneru TB/LNNK biedra Emīla Jakrina rīcību tikšanās laikā ar LTV ziņu dienesta vadītāju Mareku Gailīti un aicina vēlētājus E.Jakrinu no saraksta svītrot.

«Aicinām vēlētājus arī šoreiz izmantot plusiņu un svītrošanas iespējas, jo uzskatām, ka šādam kandidātam nav vietas Saeimas sastāvā. Nacionālā apvienība iestājas par latvisku un taisnīgu Latviju, kas nav un nebūs savienojama ar tādiem gadījumiem, kādu redzējām E.Jakrina izpildījumā,» teikts Visu Latvijai! valdes paziņojumā.

Jau ziņots, ka E.Jakrins tikās ar LTV ziņu dienesta vadītāju, sarunā radot iespaidu par spiediena izdarīšanu uz žurnālistu.

Visu Latvijai! valde vēsta: «Pat pieņemot, ka pastāv Par labu Latviju! ietekme uz atsevišķiem LTV1 žurnālistiem, tas nevar kalpot par pamatu tam, lai paši rīkotos neatbilstoši definētajām nostādnēm.»

(papildināts ziņas sākums)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas