Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Dukurs: sportistus vajadzētu vērtēt augstāk par LOK apkopēju

Sportistus Latvijā vajadzētu vērtēt augstāk, uzskata Siguldas Bobsleja un kamaniņu trases direktors, skeletonistu treneris Dainis Dukurs, komentējot revīzijas rezultātus par valsts finansējuma izlietojumu sportam.“Kad ieraudzīju, ka mana bāzes vadītāja alga ir konkurētspējīga ar LOK apkopēju, tad man skumji palika.

Es varu tam tikt pāri, bet sportistus vajadzētu vērtēt augstāk. Viņi nav gladiatori, kuriem jāsitas par savu eksistenci. Ceru, ka mēs par konkrēto rezultātu tiksim atalgoti,” intervijā _Latvijas Radio_ sacīja D.Dukurs. Viņš gan atzina, ka juridiski “tas viss ir ok”, taču tas ir ētikas jautājums, vai sportists ir jāvērtē tikpat augstu kā amatpersona un vai sportistam ir jābūt kā gladiatoram, kurš cīnās gluži vai par vēdera tiesu. No sava atalgojuma šosezon D.Dukurs atteicies par labu mācību treniņdarbam, jo tas bijis izdevīgāk - PVN esot mazāks par iedzīvotāju ienākuma, kā arī sociālo nodokli.Pēc olimpiskajām spēlēm Vankūverā, viņš ir piedāvājis Olimpiskās komitejas vadītājam apsēsties pie apaļā galda ar dažiem sporta veidu pārstāvjiem un pārrunāt, lai finanšu sadale Latvijas sportā būtu objektīva. D.Dukurs saņēmis piedāvājumu uzraudzīt Zviedrijas skeletonistu komandu, kam viņš ir piekritis. “Ja viņu fedrācija atradīs finansējumu, esmu gatavs ar viņiem strādāt līdz zināmam līmenim, lai viņi ieietu kā jauna nācija skeletona apritē,” stāstīja treneris.D.Dukurs intervijā _Latvijas Radio_ apliecināja, ka jau sākts darbs, lai gatavotos olimpiskajām spēlēm Sočos. Pēc Vankūveras palikuši daži nepadarīti darbi rezultātu ziņā. “Ja valsts kaut kādā veidā materiāli novērtēs mūsu sasniegumus, mēs to investēsim atkpakaļ mūsu sporta veidā.  Ir palikuši daži nepadrīti darbi rezultātu ziņā, ko gribam sasniegt. (...) Mēs vēl neesam visu pateikuši rezultātu ziņā, gribam vēl ko izdarīt, lai biežāk skan mūsu valsts himna un biežāk stāvam uz pjedestāla,” sacīja sudraba medaļas ieguvēja skeletonista Martina Dukura treneris un arī tēvs D.Dukurs.

Atgādinām, ka Valsts Kontrole revīzijā secināja, ka sportam atvēlētā valsts finansējuma virzība atstāta pilnīgā pašplūsmā, un tas novedis līdz liesajiem gadiem neatbilstošiem tēriņiem. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nebija noteikusi skaidrus kritērijus, pēc kuriem sporta finansējums tika piešķirts, nebija limitu, piemēram, cik daudz valsts naudas var izlietot administratīvajiem izdevumiem vai atlīdzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas