Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ebreju īpašumu darba grupa beztermiņa, pieteikušies arī citi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
IncParaac
I
Tas "c'eloveks" ir stipri apgraiziiccc
Tā tas ir...
T
Tas čeloveks izskatās pēc profesionāla provokātora - grib visus noskaņot pret krieviem,arī tiem kas nedomā kā viņš.
AD
A
Vai tad tam "celovēkam" ir jāskaidro? Tas jau negrib neko uzzināt, vienīgi kasīties. Tas būtu apmēram tas pats, kā kad čalītim,kas tumsā uz ielas prasa piepīpēt, sāktu skaidrot par smēķēšanas kaitīgumu.
Vuarzazi
V
Ludzu, rakstit valsts valoda!
kkaut kā tā
k
ko cepās, pirms viņiem bija Pēteris 1, vēl pirms tam 500 gadus valdīja Vācieši, atdodam viņiem visu
viss personiski
v
Starp citu arī žīdi neprasa kompensācijas par "zvērībām" un nekad nav nostādījuši kolektīvās atbildības principu pēc nacionālās pazīmes. Bet nepiekrītu, ka man būtu ar kādu jātiesājas, drīzāk, par tiem īpašumiem būtu jātiesājas žīdiem, un tiesā jāpierāda, ka tie ir piederējuši tieši viņiem vai viņu kopienai, + ja tie īpašumi ir mirušo vai nogalināto žīdu īpašumi, tad vajag vismaz kādu minimālu pierādījumu, kaut vai testamentu, ka šie īpašumi ir novēlēti žīdu kopienai. Pēc likuma bezsaimnieka manta pienākas valstij nevis kādai kopienai pēc nacionālās pazīmes. Ja grib kaut kā savādāk, tad ir jāmaina likums vai jāizdod jauns likums, kur vajag ierakstīt speciālas normas attiecībā uz žīdiem. Piemēram, ja viņam nav radinieku un viņš nav atstājis testamentu, tad viņa īpašums automātiski nonāk žīdu kopienas īpašumā. Es jau teicu, ka viss, kas piederēja žīdu kopienai kā juridiskai personai, pēc pierādījumu iegūšanas ir jāatdod, par to nav strīda. Strīds ir par 32 miljonu latu kompensācijām, un tās ir paredzētas, tieši par karadarbības vai okupācijas periodā bojā gājušajiem žīdu nekustamajiem īpašumiem par kuriem Latvijas valsts nu nekādi nav atbildīga. Un nevajag te demagoģēt par latviešu strēlniekiem viņi tikai pildīja tavu tautiešu komunistu pavēles nevis rīkojās pēc savas iniciatīvas.
Человек
Ч
- Коллективная ответственность? Так ведь Россия и Белоруссия тоже не требуют извинений за зверства латышских красных стрелков и латышей-нацистов! Но здесь речь идёт о спорном моменте, если вы такой упорный, идите в суд и судитесь с еврейской общиной. Ее аргументы таковы, что собственность была, а теперь нет. Кто должен ее вернуть? Эти дома до сих пор состоят на балансе Государственного агентства недвижимости или местных самоуправлений. Отклоненные 32 миллиона - как раз за эти дома. То есть вся эта шарага латышских чиновников, как верные потомки латышских красных стрелков и латышских эсэсовцев и арайсовцев, не хотят отдавать эту чужую собственность обратно. Это собственность убитых людей! Понимаете? Это не ваши дома. Это дома убитых - в том числе вашими же предками, не моими - людей! Если бы вы читали внимательно текст и не были бы таким зацикленным на употреблении слова "жид", то вы бы заметили, что 32 миллиона латов - это отклоненный проект правительства Калвитиса. Речь сейчас идет о поиске компромисса.
viss personiski
v
Es vēlreiz uzsvēršu, Latvijas valsts un iedzīvotāji nav ne morāli, ne juridiski atbildīgi par atsevišķu latviešu pastrādātajiem noziegumiem. Mēs taču nepieprasam atbildību no gruzīnu tautas tikai tāpēc, ka staļins bija gruzīns, un mēs neprasam gruzīniem kompensācijas par mums atņemtajiem īpašumiem, mēs arī neprasam kompensācijas žīdiem, kas faktiski bija komunistiskā režīma autori (pēc Kaļužnija vārdiem, revolucionārajā padomē bija 38 žīdi un 2 krievi). Es tev saku, ka kolektīvā atbildība ir absurds!!!! Ja lasīji manu komentāru, tad es piekrītu, ka jāatdod īpašumi, kas žīdiem bija piederējuši. Bet 32 miljoni latu par ko?!!!!!
Человек
Ч
- И, насколько я понимаю, вся эта буря - в стакане воды. Евреи не требуют денег, они хотят возвращения недвижимости, которая принадлежала им И КОТОРАЯ СЕЙЧАС ЯВЛЯЕТСЯ ГОСУДАРСТВЕННОЙ ИЛИ МУНИЦИПАЛЬНОЙ СОБСТВЕННОСТЬЮ. Понятно сопротивление грутупсов, потому, что чиновничество эту собственность попросту разворовывает, вспомним дело Яниса Мотте. Чиновничество хочет воровать как можно больше!
Человек
Ч
Тех, кто спасали евреев, можно по пальцам пересчитать. По пальцам одной руки. Тех, кто расстреливал, даже по подсчетам придворного латышского историка Стренги, было 1,5 тысячи. Реально же их было больше, т.к. он не учитывал участников шума-батальонов, выезжавших на зачистки в Белоруссию, Россию и Украину.
viss personiski
v
un, vēl viens sīkums. Tā sauktie "latiši" ne tikai šāva tos ebrejus, bet arī riskējot ar savu dzīvību tos glāba un slēpa savās mājās. Kā tu vērtētu šo apstākli kolektīvās atbildības ietvaros? Praktiski, mēs varam izdarīt divus vispārinājumus "latvieši šāva žīdus" un "latvieši glāba žīdus", tu man varētu loģiski paskaidrot, kāpēc un ar ko pirmais vispārinājums tiek uzskatīts par primāro un kāpēc praktiski nekad netiek pieminēts otrais?! A kā būtu, ja tie, kas glāba žīdus un no tā cieta, paprasītu kompensācijas? Tikai no kā?
viss personiski
v
man ir vienaldzīgs vārds "gans" vai kāds tur, nekad neesmu ar to saskāries, nekāda aizvainojuma man nav. Bet tavam skaidrojumam par to kāpēc Latvijas valstij jāmaksā nevaru piekrist principāli, ne no juridiskā, ne no morālā, ne no kāda cita viedokļa. Paskaidrošu kāpēc, pirmkārt jau atkārtošos, Latvijas valsts kā starptautisko tiesību subjekts uz žīdu īpašumu bojāejas brīdi (karadarbības rezultātā un tālākajā okupācijas peridodā) de facto nepastāvēja, juridiski, iespējams, pastāvēja, bet Latvijas valstij nebija iespējams jebkādā veidā ietekmēt tos procesus, kas norisinājās Latvijas teritorijā. Nākamais, tu saki, latvieši aktīvi atbalstīja fašistu režīmu, es papildināšu, latvieši ļoti aktīvi atbalstīja arī padomju režīmu, nu un? Juridiskā atbildība ir uz tiem režīmiem, jebšu valstīm, kas tajā laikā pieņēma lēmumus, arī attiecībā uz žīdiem, nevis uz tiem, kas tos lēmumus izpildīja. Pat, ja tu uzskati, ka starp latviešiem bija daudz kara noziedznieku, kas esot masveidā šāvuši žīdus, tad nevar uzvelt atbildību Latvijas valstij, bet ir jāveic izmeklēšana, šīs apsūdzības jāpierāda un, ja kāds ir starp dzīvajiem, jāsauc pie atbildības. Nekur pasaulē nepastāv tāds absurds kā kolektīvā atbildība. Ja krievs āfrikā noslepkavos āfrikāņus un nodedzinās viņa māju, par to atbildēs Krievijas valsts?!!!
Человек
Ч
- Так ведь в слове "ганс" тоже нет ничего унизительного! Это даже честь для латыша, пагуодинаайумс! Ведь как образовалось слово "ганс"? Так советские солдаты называли своих противников, немецких солдат, ввиду частого распространения среди них имени "Ганс"! А на латышей наименование "ганс" перешло, потому что очень многие латыши служили в легионе СС и даже этим гордятся! Поэтому "ганс" - это для латыша должно быть как похвала! Вы спрашиваете: "Var, man kāds no žīdu kopienas paskaidrot, kāpēc atjaunotā Latvija ir atbildīga un kāpēc tai ir jāmaksā jelkādas kompensācijas?!!!!! Par ko?!!!" Как так за что? За то, что латыши активно поддержали нацистскую власть и расстреливали евреев. Я думаю, что евреи еще мало требуют. Надо было бы в двукратном размере, за моральный ущерб и за зверства местных арайсов и цукурсов по отношению к евреям.
viss personiski
v
vārds "ebrejs" ir ievazāts no padomju savienības, latviski šī tautība saucas "žīdi" un nekāda aizvanojuma te nav un nevar būt. Bet tas nu tā. Mani vairāk uztrauc acīmredzami netaisnīgie nosacījumi, ko uzspiež žīdu organizācijas, iesaistot ASV vēstniecību, kas izdara uz mūsu valdību spiedienu. Ok., īpašumi, kas patiešām piederēja žīdu kopienai Latvijas laikā, pēc rūpīgas īpašumtiesību pārbaudes tiešām jāatdod. Bet kā var prasīt kompensāciju par bojāgājušajiem īpašumiem? Latvija kā valsts beidza pastāvēt 1941.gadā, uz to brīdi, visi žīdu īpašumi bija tādā stāvoklī kā bija, Latvijas valsts ne tās iedzīvotāji nevienu īpašumu nesagrāva un nesabojāja. Tos sabojāja vai iznīcināja divas okupācijas varas - vācu un padomju savienības. Es, piemēram, nekādi nevaru saprast kā atjaunotā Latvijas valsts var uzņemties atbildību par citu valstu nodarītajiem zaudējumiem?!!!!!! Pie tam, vienalga kādā aspektā, morālā, juridiskā vai materiālā!!! Var, man kāds no žīdu kopienas paskaidrot, kāpēc atjaunotā Latvija ir atbildīga un kāpēc tai ir jāmaksā jelkādas kompensācijas?!!!!! Par ko?!!!
Terorists
T
Beztermiņa tātad beztermiņa.Vadītājs un vietnieki iecelti uz mūžu un ar pilnu ierēdņu algu.Tagad tikai vajag izveidot ,,Ēbrēju mantas atgriešanas īpašo valsts sekretarjātu,,,ar visām valsts un pašvaldību regulējošām funkcijām un lieta darīta. Partijas ieceļ savus pareizos un jauna institūcija gatava.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas