Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Eiropas Komisijas ziņojums: Latvijā ir lētākie mobilo sakaru tarifi Eiropas Savienībā

Eiropas Komisijas (EK) ziņojums par Eiropas vienoto telekomunikāciju tirgu liecina, ka Latvijā mobilo sakaru tarifi ir lētākie visā Eiropas Savienībā. Saskaņā ar ziņojuma datiem Latvijā vidējā mobilo sakaru cena ir 0,04 eiro (2,8 santīmi) par minūti, kas ir trīsreiz mazāk par ES vidējo cenu (0,13 eiro par minūti). Piemēram, Maltā mobilo sakaru lietotājiem nākas maksāt vidēji 0,24 eiro (17 santīmi) par minūti, bet Luksemburgā vidējā mobilo sakaru cena ir 0,21 eiro (15 santīmi) par minūti.


Ziņojuma autori secina, ka Latvijas mobilo sakaru lietotāji var izbaudīt lētākos tarifus Eiropas Savienībā, turklāt nākotnē gaidāma turpmāka tarifu samazināšana. 2009.gadā mobilo sakaru tarifi jau sarukuši par aptuveni 10%.


Tas tiek skaidrots ar ļoti aktīvo konkurenci Latvijas mobilo sakaru tirgū. Pagājušogad no 1.janvāra līdz 30.septembrim mobilo sakaru operatoru mainījuši gandrīz 93 000 lietotāju. Latvijas mobilo sakaru uzņēmumu vidējie ienākumi no viena lietotāja 2008.gadā bija 104 eiro (73 lati) gadā jeb aptuveni seši lati mēnesī. Tas bija zemākais rādītājs Eiropas Savienībā, kur vidējais rādītājs bija 323 eiro (227 lati) gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ziņojuma teksts

Eiropas Komisijas ziņojums par Eiropas telekomunikāciju tirgu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas