Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ekonomisti atbalsta iespēju 2. pensiju līmeni mantot tuviniekiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dace
D
Par kadu "GODIGUMU" isti iet runa - par pensionariem kuru pensijas nesasniedz iztikas minimumu , vai par tiem kuru pensijas stipri parsniedz videjo algu ? MUSU VALSTI PASTAV DEVISE - VIENS LIKUMS VISIEM ! ( atbalstot bagatako iedzivotaju prasibas ). Musu "dargie" pensionari-deputati jau tagad piedoma par savu ghimenu labklajibu . PROJEKTS SKAN LABI - JA ............ ja tas atieksies tikai uz tiem pensionariem kuru pensijas ir mazakas par ...noteiktu summu ( griesti ir janosaka konkreti un reali ) . Savukart pensionari kuru pensijas ir lielakas par noteikto griestu summu nevaretu pretendet uz dzivesbiedra pensijas dalu .
naf naf
n
Palasijos www.manapensija.lv No tur teikta izriet, ka dodoties pensija ir 2 iespejas: 1) pievienot 2. limena pensiju 1. limena pensijai (un tatad valsts Jums maksa, kamer dzivojat), vai 2) iegadaties par uzkrato kapitalu "mūža pensijas apdrošināšanas polisi". Starp citu, iegadajoties so polisi ir iespejams apdrosinat ari sievu/viru: "Līdzapdrošinātās personas tiesības ir saņemt mirušās personas pensiju, ja mūža pensijas apdrošināšanas līgums paredz apdrošinātās personas nāves gadījumā turpināt pensijas izmaksu līzdapdrošinātai personai. " Tacu (!) ir vel viena lieta. Ja Jus mirstat PIRMS pensijas vecuma sasniegsanas, tad patiesam Jusu uzkratais kapitals aiziet valstij, un nevar tikt mantots. Iespejams raksta gaja par so runa un es neizlasiju rakstu parak kartigi... Nezinu, kads sai normai pamatojums. Mana pirma reakcija ir, ka butu jalauj mantot so kapitalu, jo nav lielas atskiribas starp so uzkrato pensiju un teiksim bankas depozitu.
Dr.xy
D
Saskanas centra un TP propaganda,lai dabutu rudens velesanas kadu balsi.Ja sie salasnas, tiesam uzvaretu velesanas,tad no vinu solijumiem nekas,iznemot krievu cekistu mafijas iepludinasanu,ka "investorus" Latvija,nekas netiktu izpildits,jo vieniem sadi jautajumi absoluti neinterese.
kaupo
k
Pag,pag vai pensiju 2. līmenis arī darbojas pēc Jūsu piesauktā apdrošināšanas principa? Vai ja man 2. līmenī būs uzkrājušies 20000, es varēšu no 2. līmeņa pagrābt vairāk? Šaubos.
naf naf
n
Taa ir pusizcepta ideja. Jaa, var atlaut tuviniekiem mantot pensiju, bet tad ari jamaina pensiju izmaksas noteikumi. Pasreizeja sistema darbojas kaa apdrosinasana. Piemeram, ja cilveks ir sakrajis 10,000 latu, tad pienemot, ka vins vel dzivos videju 20 gadus, tad vinam gada izmaksas 500 latus. Ja vins nomirst atrak, vins "zaude"; ja nomirst velak, tad vins "iegust". Alternativa sai sistemai ir, ka tapat izmaksa, teiksim, 500 latus katru gadu 20 gadu garuma, un ja persona nomirst atrak, tad atlikumu manto radinieki. TACU ja si persona vel ir dziva pec 20 gadiem, tad vinai partrauc izmaksat pensiju, jo viss uzkratais kapitals ir izterets. Butiba abi varianti ir iespejami, tacu tiem, kas atbalsta pedejo, vajadzetu apzinaties sekas.
x
x
rungainis un dombrovskis maksas par tiem pensionariem, kuir dzivos ilgak, neka sapelnijushi:):) parejo izmatos pensionaru radinieki/un citadi mantinieki no advokatu birojiem:):):) gala atkal iestasies krize pensiju sistema ? un lidzigas sistemas laikam tas, kur tikai 2 limenji???
Vienotības triumfs
V
Ārprāc! Traki vai esiet. Ko mēs Vienotība maksāsim ārzemju onkām par mūsu( Vienotības) barošanu?
@
@
Realitātē Latvijā viss ir savādāk. Savulaik man nācās divreiz sūtīt pieprasījumu SEB bankai par mantojamo kapitālu, jo SEB banka bija paspējusi juridiski nodalīt depozītu un kredītu banku no pensiju apsaimniekotājiem un ar vienu iesniegumu nepietika, lai tā pati atrastu savās dzīlēs, kur likusi sev nepiederošu naudu. Nebūtu uzrakstījis otru iesniegumu pareizajai filiālei, naudu viņi droši vien būtu paturējuši sev. Šeit nekas nav vērsts uz cilvēku, bet drīzāk, izmantojot visas juridiskās iespējas, tiek darīts viss, lai cilvēku apmulsinātu, atrunātu, liktu tam aprauties u. tml.
Vēlētājs
V
Par Lisabonas līgumu vispār tika pārkāpta mūsu Satversme. Paskat kā Polija, izspieda sulu no ES, bet mūsu VVF aizskrēja un "paklanījās" ar virkni politiķiem. Domāju viņiem pat nav tiesību runāt par kaut kādām nacionālajām vērtībām.
Vēlētājs
V
Nu regulu ieviešanas zinā mēs esam līderi. Tas degradē un traucē attīstību. Esmu daudz pabijis Eiropā un parunājis ar uzņēmējiem, tik drastiski noteikumi un nenormāli daudz prasību nav nekur. Eiropā ar regulu ieviešanu nesteidzas. Par saucamo sačakarēšanu varu tikai piekrist un tikai par to, ka daudziem politiķiem ambīcijas ir primārākas nekā tautas interesēs. p.s. Par Vienotību noteikti nebalsušu, sevišķi zinot kā viņi šķēlušies, kādas ambīcijas, kādi ir viņu "darbi" pēdējā laikā. Par citiem, jāskatās būs pēc personām, kas būs...varbūt balsot nav jēgas, bet tā arī nevar...lai pēc tam nečīkstētu.
l`avocat
l
piekritu. bet tājā pašā laikā uzskatu daļu no apgalvojumiem par 2.pensiju mantošanu uzskatu par aplāmiem. Saproti, sistēma, kas strādā Skandināvijas valstīs, ne obligāti strādās šeit, Latvijā. Neesmu pret 2.pensijas līmeņa uzkrājumu matošanu, esmu ar abām rokam par, bet baidos, zinot mūsu politiķu iespējas visu sačakarēt jau pirms likumprojekta izstrādes, var gadīties, ka sitēma, kura lieliski strādā citās valstīs - pie mums tiks sagrozīta līdz absurdam (atceresimies ES/EP konvenciju, regulu parakstīšanu bez to padzilinātas izpētes). P.S. Es nekāda gadījuma negribēju tevi aizskārt, neesmu Vienotības atbalstītājs (pagaidam neviena partija man nerod drošības iespaidu).
Vēlētājs
V
Un apgānīs arī daudzi mediji, Vienotība gudri sāks muldēt par ekanomisko ietekmi, iztērēs kaudzi naudas nevajadzīgiem pētījumiem. Un tikai tāpēc, ka tas ir AŠ2 priekšlikums...
Gusļiks
G
Nu skatīsimies kā būs, laikam jau kā viermēr Jēlīši (Vienotība) visas labās idejas apgānīs.
Vēlētājs
V
Tas, ka žurnēlisti tādiem kā Tev nav atspoguļojuši otrā līmeņa ietekmi, nenozimē, ka tas nav darīts. Otraā līmeņa uzkrājumi tiek praktizēti un jau sen izpētīti daudzās valstīs. Tavai zināšanai RIMI tīkls ir pensiju uzkrājums skandināvijā. Nav starpība vai viņš saucās 2.pensiju līmenis vai uzkrājums bankā, kur principā arī tiek uzkrāts un procentuāli audzināts. Man ir pie kājas, vai tas ir AŠ2 vai SC, vai Vienotība, galvenais ir ekanomiski pamatotas idejā, kā nopelnīt, kā atvieglot dzīvi iedzīvotājiem. Diemžēl Vienotībai tādu ideju nav, māk tikai smuki runāt un novelt vainu uz citiem un tas diem'žēl liecina par saucamo "impotenci" ...
Pēteris
P
Par to, ka Vienotībai ir švaki ar idejām - pilnīgi piekrītu. Bet tā nav tikai Vienotības problēma. Par to, ka Vienotība ir "izbraukusi" uz maznodrošināto rēķina - arī piekrītu, tomēr ne tik daudz uz pensionāru, kā uz zīdaiņu, jauno vecāku un lielo ģimeņu rēķina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas