Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ēlerte mēģinājumus apturēt eiro ieviešanu pielīdzina referendumam pret latviešu valodu

Saeimas populistu centieni par katru cenu apturēt Latvijas pievienošanos eiro apdraud Latvijas nākotni, šādu viedokli šovakar izplatītā paziņojā pauž partijas Vienotība pārstāve, Rīgas mēra amata kandidāte Sarmīte Ēlerte. "Tie ļoti līdzinās [Vladimira] Lindermana - [Nila] Ušakova referendumam pret latviešu valodu," norāda politiķe.

Ja Zaļo un zemnieku savienības deputātes Ivetas Grigules un Saskaņas Centra faktiskā vadītāja Jāņa Urbanoviča vienošanās apturēt eiro ieviešanas likuma izsludināšanu īstenotos, tā varētu nopietni apdraudēt Latvijas izaugsmi, norāda Ēlerte.

"Populisti" un "sarkanie" cenšas sašķelt sabiedrību, lai apturētu Latvijas attīstību, tiktu pie balsīm pašvaldību vēlēšanās un saglabātu varu Latvijas pilsētās. Šie centieni ir ļoti līdzīgi Lindermana - Ušakova referendumam pret latviešu valodu,” pauž Ēlerte.

Latvijas nacionālajiem un eiropeiskajiem spēkiem ir jāapvieno griba un rīcība, lai to nepieļautu, norāda politiķe. "Pievienošanās Eiropas virzošajam kodolam ir Latvijas nacionālajās interesēs. Tās apturēšana nav pieļaujama,"viņa uzsver.

"1.jūnija vēlēšanas būs vēsturiska izvēle starp Latvijas attīstību Eiropā un populistu piedāvāto atpalicību, kas dārgi izmaksās gan ikvienam no mums, gan mūsu bērniem," ir pārliecināta Ēlerte.

Jau ziņots, ka Saeima 31.janvārī otrajā un galīgajā lasījumā pieņēma Eiro ieviešanas likumu, kas regulēs lata un eiro vienlaicīgas apgrozības periodu, abu valūtu paralēlās atspoguļošanas periodu, skaidrās naudas nomaiņu pret eiro un citus jautājumus. Eiro ieviešanas mērķa datums Latvijā ir 2014.gada 1.janvāris.

Saeimas deputātei Ivetai Grigulei (ZZS) esot izdevies iegūt 34 deputātu atbalstu referenduma procedūras rosināšanai par Eiro ieviešanas likumu, iepriekš paziņoja politiķe. Opozīcijas deputāte ir "par 99,9% pārliecināta", ka pirmdien, 4.februārī, šos parakstus būs iespējams savākt arī tehniski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas