Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ēlertei pērn būtiski kritušies uzkrājumi, nopirkusi jaunu Audi A4

Kultūras ministrei Sarmītei Ēlertei ("Vienotība") pērn būtiski kritušies bezskaidrās naudas uzkrājumi, bet viņa nopirkusi arī jaunu automašīnu "Audi A4", liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2010.gadu.Ja 2009.gada beigās banku kontos dažādās valūtās viņai glabājās kopumā 113,4 tūkstoši latu, tad pērn tie sarukuši līdz 40,8 tūkstošiem latu.

Visbūtiskāk samazinājušies uzkrājumi eiro - no 159 tūkstošiem 2009.gadā līdz 51 tūkstotim pērn.Vienlaikus Ēlertei būtiski palielinājušies ieņēmumi, proti, ja 2009.gadā viņas ieņēmumi bija nedaudz pāri deviņiem tūkstošiem latu, tad pērn tie pieauguši līdz 32,4 tūkstošiem latu, no šīs summas lielāko daļu jeb 22 tūkstošus latu (31,5 tūkstošus eiro) veidoja apdrošināšanas atlīdzība no kompānijas "If".Algā par darbu ministres amatā viņa nopelnījusi 3191 latu, no Saeimas saņēmusi 93 latus, savukārt ienākumi no saimnieciskās un komercdarbības bijuši 3440 latu. Ēlerte pērn saņēmusi arī vairākus honorārus - 336 latus no Baltijas-Melnās jūras alianses, kur viņa ir valdes priekšsēdētāja, simts latu no Valsts kultūrkapitāla fonda, kur viņa bija padomes priekšsēdētāja, bet no Mākslas arsenāla pētījumu fonda saņemti 80 latu. Savukārt procentos no bankām saņemti kopumā 3040 latu.Pagājušajā gadā Ēlerte ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrībai "Citadele Asset Management" nodevusi trastā 590,3 tūkstošus latu. Pērn ministrei trasta nebija, taču bija valsts parādzīmes 300 tūkstošu eiro (210 840 latu) apmērā, bet ieguldījumu fondos - 327 456 lati.Pie lielākajiem pērn veiktajiem darījumiem Ēlerte norādījusi divus ziedojumus katru 4000 latu apmērā, kā arī automašīnas "Audi A4" pirkumu par 23 386 latiem. Tādējādi viņa nomainījusi 2008.gada "Audi".Pērn Ēlerte arī samaksājusi 6600 Lielbritānijas mārciņu (5287 latus) un 10,2 tūkstošus eiro (7157 latus) par dēla Kriša Ēlerta izglītību Lielbritānijā.Ministrei pieder divi dzīvokļi Rīgā un nekustamie īpašumi Jūrmalā un Virbu pagastā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas