Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Elksniņš rosina Veselības ministriju veikt revīziju Daugavpils reģionālajā slimnīcā

Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē šodien deputāts Andrejs Elksniņš (Saskaņa) rosināja Veselības ministrijai (VM) veikt revīziju Daugavpils reģionālajā slimnīcā, ņemot vērā informāciju par iestādes finanšu problēmām.

Pieprasījuma komisija skatīja un noraidīja partijas Saskaņa deputātu pieprasījumu veselības ministram Guntim Belēvičam (ZZS) par situāciju Daugavpils slimnīcā. Elksniņš savu priekšlikumu par revīziju gan izvirzīja neatkarīgi no minētā pieprasījuma.

Komisijas sēdē "izgaismojās" vairākas pretrunas par situāciju slimnīcā arī starp veselības ministru no vienas puses un Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes locekli Reini Jokstu un Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi no otras puses.

Daugavpils pārstāvji kā vienu no problēmām minēja VM veikto līdzekļu samazināšanu slimnīcas Tuberkulozes nodaļas darbam. Savukārt Belēvičs skaidroja, ka līdzekļi samazināti, jo slimnīcas Tuberkulozes nodaļā tika ārstētas arī personas, kuras neslimoja ar tuberkulozi - šādā veidā šie pacienti tika pakļauti arī riskam saslimt ar šo slimību.

Komisijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis (ZZS) atzina, ka, lai gan pieprasījums šodien tika noraidīts, problēmas attiecībā uz slimnīcas darbību paliek.

Saskaņas pieprasījumā rosināts Belēvičam sniegt atbildes uz vairākiem jautājumiem saistībā ar Daugavpils slimnīcas darbību. Par pieprasījumu vēl būs jālemj Saeimai.

Kā ziņots, politiķis Elksniņš aktivizējis savu darbību Daugavpilī. Elksniņa dzīvesbiedres māte iegādājusies Daugavpils laikrakstu Naš Gorod un tā portālu, vēsta LTV raidījums De facto. Iespējams, īpašnieku maiņa ir daļa no plašas priekšvēlēšanu kampaņas pirms 2017.gada pašvaldību vēlēšanām, un jau tagad Elksniņa viedoklis avīzē Naš gorod esot ļoti plaši atspoguļots, un īpaši bieži deputāts uzstājas ar Daugavpils mēra pārstāvētās Latgales partijas kritiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas