Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

EM devusi zaļo gaismu TEC-2 rekonstrukcijai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Mordreds
M
Ja mēs atrastos normālā tirgū, tad projekts nebūtu tik bīstams taču: 1) T.s. maksājumi par uzstādīto jaudu papildus audzēs enerģijas tarifus un mazinās mūsu konkurētspēju; 2) Tā kā siltumu nebūs kur likt - elektrības ražošana nekad tirgū neatmaksāsies, staciju izmantos dažas dienas gadā un atpelnīsies no jaudas maksājumiem; 3) Šī stacija padarīs nereālu gan ogļu staciju (par kuru gan no ekonomiskā viedokļa arī ir šaubas), gan iespēju biomasas stacijai Rīgā; 4) Mēs vēl nezinām, kādi papildus līgumi ar Krieviju ir noslēgti (tiks noslēgti), lai garantētu piegādes; 5) Kādi politiskie apsolījumi Krievijai ir ar visu to saistīti?
johaidi
j
Vai tu vari paskaidrot, kapec mums jarazo elektriba par 70 EUR/MWh (tada bus jauna bloka pasizmaksa), ja starptautiskaja tirgu var nopirkt par 50 EUR/MWh?
Kaspars Gasūns
K
Tā gvelzt var ierēdņi, nevis enerģētiķi - salīdzināt gāzi un šķeldu šāda līmeņa iekārtai. Turklāt projektu gatavības fāze kardināli atšķiras. Par šķeldu tikai tagad domā, bet gāzes projekts ir jau ļoti tālu aizvirzīts. Gāze ir un vēl ilgi paliks enerģētikas resurss Nr. 1. Paskatieties mājās, cik naudas jums aiziet par gāzi. Vai nav uzkrītoši maz? Un tālāk vēl ir tehniskās priekšrocības.
Ierednis
I
No drosas, bet neoficialas informacijas EM gaitenos zinoju - ta pati bedigi slavena dalkia ir izteikusi piedavajumu uzbuvet biomasas staciju riga. tai jau pieder lielas stacijas kaiminvalstis, kas perk skeldu no latvijas. ta nu peksni cienijamais ekonomikas ministrs kartejo reizi nodemonstreja, ka vardi nu nekadigi nesaskan ar darbiem. vardos atbalsta vietejo atjaunojamo resursu, darbos dod zalo gaismu TECam un gazes atkaribai. te nu ir jaunais laiks ar visu savu politiku. latvenergo masinerija rulle.
Ance
A
Kampar...tu ,mani, svārstīgo dvēseli, pilnīgi un galīgi pārliecināji nebalsot par Vienotību! Jēls nīkulis esi, andrejevu nevarēji noņemt, kas lobē gāzes monopolu un tagad arī paliki mūs zem krieviem:(
zeme
z
"Sagaidāms, ka TEC-2 rekonstrukcijas 2.kārtas projekta īstenošana būtiski paaugstinās Latvenergo starptautisko konkurētspēju ". Muļķu zeme!
Dzenis
D
Pēc manām domām ir panākta lieliska vienošanās! Izmaksas tik tiešām ievērojami samazinātas! Apsveicami, ka tik ātri. Izskatās, komentāros atkal Šķ.-Šl. diben-urķētājiem ir ko teikt...
Janus
J
Cik ilgtspējīgs ir šāds risinājums? Elektrību Latvenergo ražot jau varēs, bet tikai no Krievijas saņemot fosilo kurināmo. Tātad problēmu šādā veidā nevar atrisināt, tikai pārvērst citā problēmā. Nevajag atbalstīt tos, kuri mūsu energoatkarību var izmantot savtīgos nolūkos un iepriekšminētai valstij uz šādu iespēju vairākas reizes nebūs jānorāda, tāpēc projektu kopumā gan no vides gan valsts drošības viedokļa vērtēju negatīvi. -1
Kaspars Gasūns
K
Un ar Krieviju nevajag baidīt, ar Krieviju ir jāstrādā. Protams, ļoti uzmanīgi un, sargājot nacionālās intereses. Krievija pati ir sprukās ar savu gāzi, jo pēc pagājušā gada ziemas jokiem tās tirgus daļa Eiropā ievērojami samazinājās, bet Amerikā viņi nemaz nav konkurētspējīgi cenas krituma ASV dēļ. Savukārt uz Ķīnu tur ir citi cauruļvadi un gāzes avoti. Savukārt Nordstream, protams, apiet Ukrainu un Poliju, bet neko nemaina Baltijas kontekstā. Izņemot mūsu slapjos sapņus dabūt kādu kumosu no šī projekta. Starp citu, gāzes eksportu tas nemaz netaisās palielināt. Tas ir tīrākais ģeopolitiskais gājiens. Tā ka Krievijai nav nekāda pamata samazināt eksportu uz Baltiju un konkrēti Latviju.
Kaspars Gasūns
K
Gāzei tehniski un ekonomiski šādam projektam nav alternatīvu. Turklāt projekts ir aizvirzīts jau ļoti tālu. Pat, ja tur kāds oranžais ir piesūcies, tas krupis ir jānorij un jāvirza uz priekšu. Ar šķeldu var niekoties mazāka mēroga projektos. Par oglēm vispār nekomentēsim - tur ar to ekoloģiju ir nu ļoti bēdīgi (pat vēl nākotnes ekoloģiskās tehnoloģijas pieskaitot).
Kaspars Gasūns
K
Vai tie paši cilvēki, kas brauca augumā Kamparam par šī projekta kavēšanu utt., tagad nav tie paši, kas viņu kritizē par projekta apstiprināšanu... Tas, maigi izsakoties, izskatās pēc spriešanas nekonsekvences! Pasakiet vēl, ka tie 20 miljoni ieekonomētās naudas kaitē Latvijas tēlam, ir JL mīkstčaulība, jo varētu nokaulēt vairāk, vai piedāvājiet vēl kādu spožu notikumu interpretāciju.
Anna
A
Krievijas gāze - atkarība - Latvenergo privatizācija - Šķēle - 36 miljoni gadā viņa kabatā ne par ko
Keido
K
Takš tas galvenais ir, ka nevis par izstrādi, bet gan uzstādīto jaudu maksās. Nebūs jāiet arī pie Regulatora. Kam nav skaidrs, paskaidroju, pārdos tikai tad kad LE būs izdevīgi, koģenerācijas stundu būs maz (nez vai pat 5000 stundu vidēji sanāks?), bet piķis no valsts nāks tāpat! Superefektīvi. Nu kā lai vēl nesaka, ka nozog to LRII visu acu priekšā?
He he...
H
Uz to JL kemperiņu uzrūca aizjūras pārstāvniecība un šis kā kemperiņš asti starp kājām un ar abām ķepiņām salutēja aizjūras bonzām... Nabadziņš no Vienotības "lauvām".... GAIDIET RUDENI VĒL VĒLĒŠANU NAKTĪ BRĪNUMUS PIEDZĪVOSIET....
juris
j
Spieda, spieda, kamēr izspieda. Neesmu dzirdējis, ka Kampars būtu kādreiz tik aktīvi lobējis Latvijas uzņēmējus kā dažu valstu vēstniecības lobē savas intereses.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas