Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Error*

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pēteris
P
Mūsu sistēmas trūkums ir izsakāms vienā vārdā: atgriezeniskās saites trūkums. Ja tāda būtu, daudz kas būtu citādi. Tāpēc ierosinājums: par katru valsts lēmumu ir atbildīgs tikai viens politiķis, un personiski atbildīgs (krimināli un materiāli). Lai nav nenonoteiktās kolektīvās atbildības, un lai vārdam ir svars. Atēnās sengrieķu laikos par melošanu parlamentā cirta nost galvas. Kaut ko līdzīgu darīja Staļins :)
Ieva
I
Par to finansēšanu no valsts: pat ja partijām noteiktu, ka tērēt drīkst tikai to, ko valsts atvēlējusi, es neticu, ka tas izdotos, jo skatoties uz mūsu kontrolētājiem.....Turklāt vienkāršajam vēlētājam no partijas nekas nav jāprasa, ir jāprasa no ievēlētajiem pārstāvjiem, kas tiešām tiek finansēti no valsts. Par reklāmām- ar fotošopu izretušēts Šlesera ģīmis ir īsta reklāma, lai gan solījumu tur vispār nav ne grama. Arī ar tiem: uzcelsim! radīsim! problēma tā, ka partijas negūst vairākumu, tāpēc var mierīgi gāzt uz koalīcijas biedriem, kas neļāva. Iespējams būtu vērts regulāri publicēt balsojumus un debašu analīzi, tikai, kas to pavilks. Par algām- jāsāk tomēr ar sabiedriskā sektora sakārtošanu, jo par nekā nedarīšanu pienākas nevis tikpat liela alga kā privātajā sektorā (tas arī viecināja nonākšanu tur, kur esam), bet ar kāju pa pakaļu.
reality
r
p.s. ''- Информацией мир завален. От такого хлама, как информация, на планете просто некуда деваться. А вот чего стоит вся эта информация, это уже другой вопрос. Мир вообще, с интеллектуальной точки зрения, захламлен настолько, что потребуется столетие, чтобы его очистить. Я как социолог пытался анализировать, конечно. Сейчас мне это надоело. 90% того, что говорится и пишется — совершенная бессмыслица. Хотя люди произносят слова и умные фразы.'' Александр Зиновьев: «Я советую одно: думайте, думайте, думайте!»
reality
r
Lūdzu, 'no problems' : Profesionālai pieejai vienmēr raksturīgs stratēģisks skatījums uz sistēmu kopumā, bet, ja tādas nav, ir tikai reakcijas uz atsevišķiem ‘’tekošajiem’’ jautājumiem (I.Kronberga). God. ekonomistam iesaku paskatīties uz sistēmu kopumā, nevis koncentrēties uz sīkumiem (sekām) - iesaku palasīt uz padomāt, viena izcila sociologa piedāvātās analīzes metodes var noderēt - Google var viegli atrast - Лекция Александра Зиновьева Постсоветизм Александр Зиновьев: «Я советую одно: думайте, думайте, думайте!» Skarba patiesība par sistēmu: ‘’Постсоветская экономика еще находится в стадии формирования. Но основные черты ее видны уже сейчас. Это лишь подобие западнистской экономики. Она есть гибрид советизма и западнизма. Она лишь ча¬стично инвестиционная. Изнутри инвестировать некому. Государство нищее. Встав на путь приватизации, оно оказалось само ограбленным, а с другой стороны стало соучастником грабежа. Сохранив за собой часть собственности, оно само стало нуждаться в инвестициях.’’

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas