Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Fakultātes strīds - neatbalstām anonīmos studentus

Laikraksta Diena 11.marta izdevumā ir publicēts raksts Studenti pret pasniedzējiem, kurā atspoguļots viedoklis par Latvijas filozofu vidē notiekošo. Jautājums, ko noteikti vērts uzdot, ir šāds: «Kā viedoklis tas ir?» Tā kā zināms ir tikai viens viedokļa paudējs, proti, LU VFF filozofijas bakalaura programmas 2.kursa students Armands Leimanis, nosaukumā un rakstā vārdu «studenti» atbilstošāk būtu bijis lietot vienskaitlī.

Mēs, zemāk parakstījušies filozofijas bakalaura, maģistra un doktora studiju programmu studenti, apliecinām, ka neesam gatavi atbalstīt Armanda Leimaņa pozīciju.

Ja, izlasot rakstu, radies priekšstats, ka filozofijas programmas kvalitāte, mācībspēku sniegums un godprātība tiek apšaubīta vienprātīgi, nepieciešams norādīt, ka tie ir maldi.

Ļoti daudzi filozofijas studenti neuzskata, ka filozofijas studiju programmas būtu radikāli jāmaina. Mēs atbalstām diskusijas par studiju kvalitātes uzlabošanu un domājam, ka dažas izmaiņas nāktu par labu, taču tās būtu jārisina Vēstures un filozofijas fakultātē. Nav skaidrs, kāpēc Armands un viņa 40 anonīmie atbalstītāji (un anonimitāte liek apšaubīt to patieso skaitu) savas pretenzijas vispirms ir pauduši medijos, nevis Filozofijas studiju programmu padomē un sarunās ar fakultātes dekānu.

No jautājuma, kam veltīta raksta lielākā daļa - iespējamajiem LU profesoru R.Kūļa un I.Šuvajeva, kā arī LMA profesora A.Rubeņa plaģiātiem -, mēs distancējamies. Filozofijas students ir spējīgs atšķirt minējumus no faktiem, un faktus mums nāksies gaidīt, līdz LU Ētikas komisijas pieaicinātie eksperti paziņos savu spriedumu.

Ieva Asne, Kintija Auziņa, Edgars Bajaruns, Laura Bitiniece, Kaspars Bondars, Alise Buligina, Klinta Gertnere, Līga Greiškane, Māra Grīnfelde, Anne Grīviņa, Igors Gubenko, Reinis Inkēns, Ģirts Jankovskis, Daiga Kažociņa, Aleks Knoks, Māris Kūlis, Marija Leščinska, Endijs Libeks, Dace Lūse, Dagnija Millere, Mārtiņš Osis, Zane Ozola, Linda Rašenbauma, Uģis Resnis, Evija Sakne, Ainārs Sauka, Anna Strazdiņa, Edijs Šauers, Elvīra Šimfa, Uldis Vēgners, Maija Vēja, Līva Vītola, Laura Voitkēviča, Andrejs Vojevoda

Top komentāri

Alma
A
Tie vēstules autori gan laikam ir tādi pamuļķīši, brīnoties, "kāpēc Armands un viņa 40 anonīmie atbalstītāji (un anonimitāte liek apšaubīt to patieso skaitu) savas pretenzijas vispirms ir pauduši medijos, nevis Filozofijas studiju programmu padomē un sarunās ar fakultātes dekānu". Atbilde taču jau iepriekš bija skaidri zināma - kas uzdrošinās iebilst pret Kūļiem, tam nav vietas ne universitātē, ne zinātnē. Naiviķīši ir arī tie, kas gaida dižās komisijas vērtējumus, jo (a) neba LU ir reaģējusi uz Rīgas Laiku, kurā jau pirms kāda gada vai diviem bija raksts par Kūles dižrakstīšanu un (b) paskatieties uz grantu piešķīrumiem - tur ir viena saliedēta mafija, ko LU vadībai jau sen vajadzēja ieraudzīt, bet Auzinam, kas sēž arī LZA, šo situāciju labot. Studentu izslēgšana par savu domu izteikšanu ir kauns visai universitātei !!!!!
Lelle
L
MārisKūlis ir vecam Kūlim dēls...
Nīče
N
Jā, bet pirms tam uzrauj pie karātavām valdniekus. Nav ko Kūlei ēst visu laiku tās kūkas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL

 

Atklāta vēstule: pārpratums par mums pašiem un Kantu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas