Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Feldmanis: okupācija, visticamāk, nebūs pirmā vēsturnieku komisijas tēma

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
rex
r
Par Tobago varu Tev atbildēt bez kādas komisijas: tā nebija Latvijas (tāda tolaik vispār neeksistēja), ne arī Kurzemes-Zemgales hercogistes īpašums, bet gan hercoga Jēkaba, tātad Ketleru dzimtai piederoša kolonija. Izzūdot Ketleru dzimtai, zuda arī tiesības uz šo koloniju. Jau Bīronu dzimtas hercogi - Ernests un Pēteris - mēģināja pierādīt Kurzemes-Zemgales hercogistes tiesības uz Tobago, bet nespēja, jo tādu tiesību viņiem nebija.
alla putina
a
Rezultāts būs sekojoš. Latvija atzīsies ka nav okupēta un krievi teiks,a ko jūs visu laiku mumsgribējāt iestāstīt?Pēctam sekos krievu val kā otra valsts valoda un 9 maijā visi svinēsim svētkus kopā.Kā uzvaru pār hitleru.Ura ura ura.
vesture
v
Galvenais, lai sajas vesturnieku komisijas no abam pusem nebutu zidi, jo zidi nekad nepielaus vestures patiesibas atzisanu, jo tad zidi zaudes "cieteja" statusu kadu vini sev ir izveidojusi Eiropa ar visiem iespejamie lidzekiem....
jautājums
j
Pieņemu, ka varēsi pats atrast atbildi uz savu jautājumu. Bet ja tu esi atnācis izbļaustīties, tad tā arī pasaki.
lauķe
l
Visu cieņu Feldmaņa k - gam, bet......... tas, ka Krievija laidīs klāt tām arhīvu sadaļām, kas interesē Latviju, manuprāt, ir "dohlij nomer". Un kāds būs Krievijas puses vēsturnieku komisijas satāvs šajā gadījumā ir absolūti vienalga..... Neviens tak nepateiks maģisko frāzi:"Jā, Latviju mēs okupējām......"
j
Latvijas vesturniekiem ir janoskaidro kads bus Krievijas vesturnieku komisijas sastav, ja taja ir ieklauti meli, nacisti zidi, krievu nacisti tad nemaz nav verts teret Latvijas naudu un ir japagaida kamer tiek noliks karotes...
Мур
М
"Latvijas okupacija ir starptautiski atdzits fakts" Кто его "atdzina" un kur?
Jāzeps
J
Tiem vēsturniekkiem labāk derētu padomāt un paprasīt krieviem kā var atšaut savu un pēc tam svešas tautas pirms karal īdz 40 gadam,kara laikā līdz 45 gadam un pēc kara, pēc 45gada, 3 reiz izšāva savus iedzīvotājus ,savu tautu
Dr.xy
D
Latvijas okupacija ir starptautiski atdzits fakts,jebkuras "diskusijas" par so temu ir absoluti nevajadzigas."Diskusiju" vieta ir japieprasa no Launuma Imperijas partraukt nodarboties ar visa pasaule atdzitu vesturisku faktu viltosanu,un japieprasa atlidzibu par Latvijas Valsts sagrausanu un daleju latviesu tautas fizisku iznicinasanu. Ja Latvijas vesturnieku komisijai pietrukst vesturiskas zinasanas,vai ari nav zinams ka rikoties,lai varetu pieprasit kompensaciju no krievijas,tad lai konsultejas ar Vaciju,kura tikai sogad beidza maksat kompensacijas par nodaritajiem zaudejumiem kara laika.
AD
A
Tas, ka no Latvijas puses šai komisijā ir Feldmanis, ir labi, bet bez šaubām, ka ne jau viņa spēkos būs apturēt krievu provokācijas.
phe
p
vajag izpētīt kā igauņi dabūja Roņu salu un kāpēc Tobāgo vairs nav Latvijas kolonija...mums tagad ir liels un stiprs draugs!!
fakts
f
Latvijas prezidentam un Latviajs vesturniekiem ir jauzstaj uz to,k apirmais un galvenais sis vesturnieku grupas uzdevum sir sakt ar Latvijas okupacijas izpeti, tas atzisanu un nosodisanu, saja jautajuma nevar but nekadu kompromisu/ Polija nelielava nekadus kompromisus Katinas lieta un rezultats ir visiem zinams, patiesiba ir atklata, noziegumi, genocids pret Polijas iedzivotajiem ir nosodits. Ja saja vestrunieku sastava tiks ieklauts kremla vesturnieks zids A.Djukovs tad nav nekadu ceribu, ka sis komisija kaut ko pozitivu veiks un ja tiks ieklauta krievu nacike Natalija Neresenka, kur nodarbojas ar Eiropas lietam, sez Frencija. Latvijas vesturniekiem ir janoskaidro kads bus Krievijas vesturnieku komisijas sastav, ja taja ir ieklauti meli, nacisti zidi, krievu nacisti tad nemaz nav verts teret Latvijas naudu un ir japagaida kamer tiek noliks karotes...
Aha
A
Vislabākā (proti, nekaitīgākā) tēma ir cīņa pret vāciešiem. Pret Bermontu, Hitleru, melno bruņinieku - da vienalga. Par šo tēmu mēs varam runāt ar krieviem nekonfliktējot. Vēl kopīgi var apskatīt ASV pilsoņu karu 1860os, kā arī Husītu sacelšanos Prāgā. Ja vēsturnieku komisijas galvenais uzdevums ir nekaitīgi papļurināt, tad var par jebkuru no augstāk minētajiem problēmu lokiem.
janka
j
nepilsoņi parādījās okupācijas rezultātā.
Peļše janovičs
P
Protams, ka nebūs. Pirmā tēma būs Latvijas nepilsoņi. Laba tēma. Sevišķi no vēsturiskā aspekta. Nez kā viņi te uzradās, nepilsoņi? Pie tam tik daudz? To vajadzētu papētīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas