Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Fliku no amata var atbrīvot tikai viņa paša īpašumā esošā firma

Reakcija, ko izraisījusi airBaltic vadītāja un privātā akcionāra Baltijas aviācijas sistēmas (BAS) īpašnieka Bertolta Flika paziņojums par jaunas lidsabiedrības izveidi Lietuvā, kļūst arvien asāka. Satiksmes un arī ekonomikas ministrs cenšas saprast, kā B.Fliks iecerējis «sēdēt divos krēslos», savukārt bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (PLL) šādu notikumu attīstību sauc par idiotismu, kurā vainojama valdības negatīvā attieksme pret B.

Fliku, trešdien raksta Diena.Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) jau esot ticies ar B.Fliku un šobrīd notiek diskusijas par to, ka B.Flikam vajadzētu izšķirties par vienu no lietām - airBaltic akcionārs vai valdes priekšsēdētājs. «Lai gan likums neliedz valdes priekšsēdētājam būt īpašniekam arī citās kompānijās, tomēr šobrīd ir duāla situācija, jo uzņēmumi [BAS kompānija Lietuvā un airBaltic] varētu konkurēt,» ministra teikto Dienai citēja viņa padomniece Inga Spriņķe.

Konkrētu ministra rīcību, pēc I.Spriņķes teiktā, pagaidām kavē neskaidrība par B.Flika plāniem Lietuvā.

Ministrijā tiek pieļauts, ka B.Fliks tādā veidā izdara spiedienu, lai valsts pārdotu tai piederošās airBaltic daļas, pret ko ministrija iebilstot. Ekonomikas ministrs Artis Kampars (Vienotība) uzskata, ka B.Fliks šobrīd ļoti izteikti darbojas savās privāta uzņēmēja interesēs. Pēc viņa domām, ja BAS sāks biznesu Lietuvā, tad B.Fliks noteikti nedrīkstētu vadīt airBaltic.

Saskaņā ar akcionāru līgumu B. Fliku ievēl un atlaiž BAS, proti, valsts pārstāvjiem šajā jautājumā teikšanas nav.

Pēc bijušā satiksmes ministra A.Šlesera teiktā, B.Flika lēmums veidot kompāniju Lietuvā saistīts ar to, ka «valdība traucējusi attīstīties nozarei». Proti, pusotru gadu nekas neesot darīts, lai veicinātu jaunā lidostas termināļa būvniecību, kurai bija jāsākas šogad.

«Premjers saka, ka B.Flikam vajag izvēlēties, kur atrodas, bet, piedodiet, tas ir marasms, jo privātais, ko grib, to dara - jautājums ir, kāpēc valdība pusotru gadu čakarējusi lidostas attīstību. Tagad valdībai būtu jāpasaka: «Piedodiet, esam kļūdījušies, negribam pazaudēt Fliku," teica A.Šlesers.

Tikmēr par B.Fliks trešdienas rītā intervijā LNT raidījumam 900 sekundes izteica pārliecību, ka uzreiz pēc Seimas vēlēšanām valdība ķersies pie airBaltic privatizācijas.

Viņš norādīja, ka airBaltic akcijas būtu jākotē biržā, jo šāda veida privatizācija ir viscaurspīdīgākā. B.Fliks sev piederošās akcijas gan nebūtu gatavs pārdot.

To, ka valdībai būtu iecere airBaltic privatizēt, premjers Valdis Dombrovskis noliedza. "Pašlaik valdībai šāda plāna nav un arī nav indikāciju, ka šāds plāns varētu parādīties," teica V.Dombrovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas