Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FM: mājokļa nodoklis jāpaaugstina, bet ne aizdevēju ieteiktajā apmērā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Realais
R
Labi būtu vairākkārt paaugstināt kadastrālo vērtību,uzlikt 1,5% nodokli,un kas tos varēs samaksāt?Maniem večākiem padumjais režīms šādus nodokļus uzlika.Pēc tam varēja īpašumu atņemt,jeb paslaik projektā,ja vecāki,pensionāri nevar samaksāt-jāmaksā bērniem.Tūlīt ,vai vēlāk saņemot mantojumu.Teikst nereali? Nē ,izskatās ,visai reali,gan par 1,5% ,gan par kadastra vērtību, raksta jau.
Jukums
J
Šeit ir jāievēro samērīguma un saprātīga līdzsvara princips - mēs taču nevēlēsimies lai ar šo argumentu attaisnotu jebko - tajā skaitā rimaševiču un krūmmaņu ņemtos kredītus.
Oma
O
Vai tiešām tik neiespējami ir likt vairāk maksāt tiem, kuri dzīvo ļoti lielās, pēdējo 20 gadu celtajās mājās, kā arī tiem, kuriem pieder vairāki īpašumi? Vieglāk jau ir piegriezt skābekli nabagiem, jo nav neviena "tur augšā", kas viņus reāli aizstāvētu, jo likumu gudrotāji un pieņēmēji paši ar mantu piezīdušies kā odi ar asinīm.
sss r
s
Tiem solīja pretīm nākšanu - uzkrāt nodokļa parādu un iekasēt pie īpašuma pārdošanas, vai mantošanas.
sss r
s
Ievedīs ķīniešus un visiem būs labi. Nacionalizācija pa jaunam.
Umka
U
Piekrītu tiem, kas pauž uzskatu, ka tieši īpašums ir tas, kas dod piederības sajūtu šai valstij! Ir jāskatās, cik kuram pieder, bet katram taču ir nepieciešama dzīvojamā platība.Ar šiem nodokļiem nedrīkst spēlēties, jādomā par tiem, kas par vienīgo mājokli maksā kredītus, kā arī par tiem, kas savu mājiņu būvējuši padomijas laikos, bet tagad ir pensionāri.
esiņa
e
Nodokļu maksātāji, tagad daudzi dzīvo mājās, par kuriem maksā! kredītsaistības. Tas ir vidusslānis ar labu izglītību. Un šīs īpašums viņus arī tur Latvijā, Ja vairs nevarēs samaksat NĪ nodokļus un , galvenais, nebūs tam nekādas jēgas- jo šīs nodoklis par māju kopā ar zemi jau būs pāri saprātam, viņus Latvijā vairs nekas nesasaistīs. Kredītu var arī atdot, citur stradajot, bet maju pārdos, vai izzīrēs vai atdos nabagiem, Latvijā paliks tikai nabagi ar zemu izglītības līmeni! Aizbrauks nodokļu maksātaji! Ko tā valdība domā????
Jukums
J
Protams, šeit jābūt ļoti uzmanīgiem lai kārtējo reizi ko nesačakarētu. Te gan drīzāk es domāju kārtējo apzināto sačakarēšanu ar mērķi sabotēt reformas. Es pat atbalstītu, piemēram, Zviedrijas, nodokļu likumdošanas ieviešanu 1:1. Tieši tapēc lai nebūtu šīs iespejas ko sačakarēt. Investorus (it īpasi tos, kuri šeit ieguldītu ražošanā, pakalpojumu nozarē, bet ne spekulējot ar nekustamajiem īpasumiem) šīs reformas diez vai atbaidītu - drīzāk jau viņus atbaida birokrātija, korupcija, haoss.
dzeris - Jukums
d
Ir tādas aizdomas, ka progresīvā nodokļu sistēma varētu aizbaidīt investorus un tikai sarežģīt nodokļu iekasēšanu, jo tā sekmīgi darbojas tikai valstīs, kur ir sakārtota uzņēmējdarbības vide un cīņa ar pelēko ekonomiku un naudas atmazgāšanu. Principā, es arī esmu par. dabīgi.
XXL
X
Puikam liekas, ka šā brīža likumdošana rada pārāk mazu kārdinājumu slēpt savus ienākumus vajag palielināt šo kārdinājumu.
kam ir, kam nav ....
k
sorry ! tehnika, vai kā .....
Oskars
O
Cik daudz ĀDAS vilks no TRŪCĪGAJIEM ??????
kam ir, kam nav ....
k
Plānajam galam SEN JAU KĀ IR TĀDĀ APMĒRĀ - un vēl lielākā - pielemts - tad tā i runā, ka BIEZAJAM GALAM NELIKS NE PA KO ! Ne kuteriem, ne jahtām, vartaļotiem, ne snegahodiem, ne samaļotiem ( 2-viet) , ne lexusiem, ne bentlijiem, ne bugatti, ne pat tādiem štruntiem kā lambordžini vai poršiem vai ferrari - aizdevējiem ir savs funktiers, bet vienotīb's partijai atkal ir sava - melna kase ...
valters
v
bīstamas spēlītes ar tiem nodokļiem valdība spēlē.. nalabas baigas ožamas..
XXL
X
Puikam liekas, ka šo brīža likumdošana rada pārāk mazu kārdinājumu slēpt savus ienākumus vajag palielināt šo kārdinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas