Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

FOTO: Apbalvo labākos ugunsdzēsējus

Pirmdien Latvijas Ugunsdzēsības muzejā iekšlietu ministre Linda Mūrniece (Vienotība) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks majors Oskars Āboliņš pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) un VUGD apbalvojumus labākajiem VUGD darbiniekiem.

Par priekšzīmīgu dienesta pienākumu izpildi ar IeM sudraba Goda zīmi tika apbalvots VUGD Vidzemes reģiona brigādes Valmieras daļas inspektors dežurants kapteinis Aigars Jevdokimovs, ar bronzas goda zīmi tika apbalvots VUGD Vidzemes reģiona brigādes Valmieras daļas ugunsdzēsējs glābējs kaprālis Ainārs Kalniņš, VUGD Vidzemes reģiona brigādes Valmieras daļas ugunsdzēsējs glābējs kaprālis Aleksejs Sitiņikovs, VUGD Vidzemes reģiona brigādes Valmieras daļas ugunsdzēsējs glābējs kaprālis Mārtiņš Stolers. Ar IeM Pateicību tika apbalvoti divi VUGD darbinieki, ar IeM Goda rakstu - 16 VUGD darbinieki.

Par ieguldījumu ugunsdzēsības un glābšanas dienesta attīstībā un civilās aizsardzības sistēmas pilnveidošanā ar VUGD Zelta zīmi Par nopelniem tika apbalvots bijušais VUGD priekšnieks Ainars Pencis, bijušais VUGD Ugunsdrošības uzraudzības pārvaldes priekšnieks Mihails Glazunovs un bijušais VUGD Ugunsdrošības uzraudzības pārvaldes priekšnieks Igors Ponomarjovs.

Savukārt, ar VUGD Sudraba zīmi Par nopelniem tika apbalvots bijušais VUGD Latgales reģiona brigādes Rēzeknes daļas komandieris Ivars Arbidāns.

Pasākuma ietvaros tika pasniegts arī VUGD apbalvojums Par pašaizliedzību Jelgavas Amatu vidusskolas skolēniem Gatim Felsbergam un Artūram Kairovam, kuri, parādot drošsirdību un vīrišķību pašaizliedzīgi glābjot cilvēku dzīvības, 2011.gada 15.martā izglāba Jelgavā Lielupē ledū ielūzušu vīrieti un viņa meitu.

VUGD pateicības tika pasniegtas arī diviem Saeimas deputātiem - Vitālijam Orlovam un Mārim Dzelzskalnam - par to, ka viņi iesniedza grozījumus normatīvajos aktos, lai 17.maiju noteiktu par Ugunsdzēsēju un glābēju dienu.

Sakarā ar aktīvo sadarbību starp VUGD un Nacionālajiem bruņotiem spēkiem (NBS) pretplūdu preventīvo pasākumu veikšanā ar VUGD Goda rakstu tika apbalvotas piecas NBS amatpersonas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas