Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

FOTO: Glābēji pirms došanās uz Krieviju: vienkārši braucam uz darbu

«Parasta sajūta. Nav nekāda stresa, pārdzīvojumu, vienkārši mūsu darbs,» īsi pirms prombraukšanas saka Andrejs Vasiļevskis, Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) kapteinis, kura vadībā 12 Latvijas ugunsdzēsēji otrdien devās palīdzēt Krievijai dzēst plašos mežu un kūdras ugunsgrēkus. Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs vakar oficiāli lūdza Latvijas palīdzību.

Pavadot glābējus ceļā, VUGD priekšnieks Ainars Pencis glābējiem pateicās par atsaucību, neesot vajadzējis nekādas kampaņas organizēt. Kā informācija aizgājusi, tā glābēji uzreiz pieteikušies. Viņš ugunsdzēsējiem arī pārstāstīja iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces ceļavārdus: «Viņa lūdza pateikt, lai jūs būtu prātīgi un saudzējat sevi". A.Pencis atgādināja, ka "jūs uz pastaigu nebraucat, jūs braucat uz ļoti nopietnu darbu".

A.Pencim šorīt bijusi saruna ar Pleskavas apgabala atbildīgajiem pārstāvjiem, kuri ugunsdzēsējus sagaidīšot uz robežas, un, «ja būs kādas nepatikšanas, palīdzēs, bet, pirmkārt, jācer uz saviem spēkiem».

Glābēji no mašīnām noņēmuši visu lieko, piemēram, ierīces ķīmisko avāriju seku likvidācijai, mašīnas sagatavotas tikai dažādu ugunsgrēku dzēšanai. «Šļūtenes, motorsūkņi, pārnēsājamās ierīces ugunsgrēku dzēšanai, laužņi, lāpstas,» A.Pencis nosauc līdzvedamo aprīkojumu. Glābēji ugunsgrēkus dzēsīšot Maskavas apkaimē.

Krievijā Latvijas ugunsdzēsēji uzturēsies apmēram desmit dienas. Uz žurnālistu jautājumu, kas segs glābēju izdevumus, komandieris tikai atbildēja, ka neesot uzdevis nevienam šādus jautājumus.

A.Pencis atzina, ka «lielā mērā šis pasākums ir arī ar politisku apakšdomu, bet cik mēs varam palīdzēt, tik mēs palīdzēsim».

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas