Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

FOTO: Kā atpazīt "Sirdspuksti Baltijai" kontrolpunktus

Baltijas vienotības skrējiena "Sirdspuksti Baltijai" dalībnieki izvēlētos kontrolpunktus var atpazīt pēc īpašām norādēm uz ceļa, informē skrējiena rīkotāji. Par katru no 236 Latvijā esošajiem kontrolpunktiem liecina uz ceļa krāsots kontrolpunkta numurs un skrējiena starta laiks, informē skrējiena rīkotāji.

Atzīmē uz ceļa norādīts numurs, kas apzīmē attālumu attiecīgi no Viļņas vai Tallinas, kā arī laiks, kad kontrolpunktā stafeti nodos vadošie skrējēji. Rīgas teritorijā ir atzīmēts "Baltijas ceļa kilometrs". Galvenā uzmanība jāpievērš starta laikam, jo virzienā no Viļņas uz ceļa norādītais attālums atšķiras no Baltijas ceļa kilometra numura, uzsver rīkotāji.Dalībnieki aicināti ierasties uz savu skrējiena posmu savlaicīgi – vēlams, vismaz desmit minūtes pirms starta. Gaidot startu, nedrīkst pulcēties uz braucamās daļas, lai ļautu skrējienam nokļūt līdz nākamajam kontrolpunktam. Skrējiena trasē drīkst doties tikai tad, kad stafeti ir nodevuši vadošie skrējēji, informē skrējiena organizētāji.

Latvijas teritorijā vadošie skrējēji būs ģērbti Latvijas orientēšanās sporta izlases apģērbos karoga krāsās ar Latvijas ģerboni, kā arī ar "Sirdspuksti Baltijai" uzlīmi uz krūtīm.

Katrā jaunā "Baltijas ceļa" kontrolpunktā stafete tiks nodota tālāk ar rokasspiedienu, kas kā draudzības, sirsnības un vienotības simbols ceļos no cilvēka pie cilvēka visu trīs Baltijas valstu vidū.

Baltijas valstu vienotības skrējiens jau sācies Igaunijā, bet plkst.18 tas tiks uzsākts arī Lietuvā. Skrējienam reģistrējušies vairāk nekā 14 000 dalībnieku – gandrīz 13 000 Latvijā, gandrīz 900 Igaunijā un ap 700 – no Lietuvas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas