Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO: Latvijā tirgo cilvēku veselībai kaitīgus Ķīnā ražotus virtuves piederumus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Irina
I
Bērnu veikalos čipollino, čibučabu un c. tirgo firmas Canpol babies bērnu traukus kas satur kaitīgo Malamīnu-kāpēc tas ir pieļauts un kāpēc Pārtikas un veterinārais dienests to nekontrolē un neaizliedz, ka citas Valstīs tiek darīts????
Lāpītāja
L
Nu jau gan pateici. Vienādas preces. Par dārgu naudu te tirgo tās Ķīnas preces kas ir kā slavenu firmu produkts,kurš lētāka darba spēka pēc ražots Ķīnā un tam ir brenda firmas kvalitātes kontrole, protams vietējie tam uzskrūvēja neadekvātu piecenojumu, bet ir ,ir taču mums arī ķīniešu preču lētais gals,kur nekādas ES un vai cita reģiona firmas nav licenci devušas un kvalitāti garantējušas-tā teikt tīrais ķīniešu produkts,nu un tas ir par patiešām lētu cenu,tik ar to kvalitāti pārsvarā bēdīgi(gan ne visam), bet tur jau mūsu PVD būtu regulāri un nikni tās preces jākontrolē, bet to jau tagad nevarēs,jo tur mazie gariņi,kas kontrolēja nomazināti un apcirpti līdz pēdējam,bet bosi tak neskraidīs kontrolēt. Tātad vienīgā izeja-pirkt pašu preci. Es piemēram, lietoju tikai mana sena drauga izgatavotas Latvijas koku lāpstiņas un karotes-labas kvalitātes, apstrādātas tikai ar dabisku eļlu, ekoloģiski un nacionāli tuvas,viņš tās tirgo visos gadatirdziņos,pērciet,priekš kam jums tā plastmasa. Un galu galā mums ir arī normāli un ne pārmēru dārgi trauki valstī pagaidām dabūjami no pašu keramikas,arī stikla.
Elizabete
E
Problēmu ar Ķīnas precēm būtu mazāk, ja Latvijas tirgotāju asociācija un Saeima spētu vienoties, ka ievestajām precēm drīkst uzlikt tikai kādu visiem zināmu noteikta līmeņa peļņas procentu. Tad arī pie mums precēm būtu dārgais gals un lētais gals, nevis visām - vienalga par kādu cenu atvestas, tirgotājs uzliek milzu uzcenojumu, ka cenas tikpat kā vienādas. Tas ir gan apģērbiem, gan traukiem un santehnikai, gan citām precēm. Vācijā it kā esot tāds likums.
hm
h
a es jau 2 gadus Ķīnā esmu izdzīvojusi, esmu apēdusi pāris šķīvīšus un kociņus un glāzītes tikko izgāju nopirkt sālitos riekstiņus- pārdevēja laipni smaidīja, turpat bija arī tas kādreiz saindētasis piens. Un vēl - šodien nopirku kāzu (īstu)kleitu tusiņām pa 20 eiro, ko LV pa 2000 LVL tirgo, tā ka nu nevajag tagad teikt ka Ķīna ir galīgi garām. nu nava nava, feina tā Ķīna, bet katram ir savi trūkumi:)
Daunītim
D
Nez kādēļ citās valstīs tādi produkti atrodas pilnīgi nodalīti, atsevišķos plauktos un ar SKAIDRĀM, SALASĀMĀM norādēm par to izcelsmi???? Tieši tāpēc,ka ietekme uz veselību ir un tālīdz galam nav izpētīta,un, ja kāds grib, var ar sevi eksperimentēt. Runa ir par to, ka Stocman slēpj šo informāciju, pārkāpj patērētāja tiesības.
filozofs
f
triis ziloņi ir Japaanaa ražots , man akuraat taads lietussargs uzdaavinaaja boļševiku laikaa dzimenee , kalpo jau 28 gadus , veel nav imests , jo lietojams joprojaam...
daunitis to K
d
Nu ko var cepties par ģenētiski modificēto pārtiku? Sveši gēni netiek cauri zarnu gļotādai, jo polipeptīdu molekula par lielu. Kaut kādi nukleotīdu fragmenti ,bez olbaltuma ir vispār bioloģiski neaktīvi. Ja produkts satur indi, tad tā ir laboratoriski konstatējama, bet tāpēc rakstīt muļķības par ĢMO ietekmi uz genotipu nevajag. Tas jau ir žurnālistu ierocis-apelēt pie neizglītotu cilvēku zemākajiem instinktiem.
daunitis
d
Kaut kādas plastmasas... Kāds tur brīnums, ka izdalās formaldehīds? Citos ziņu avotos vispār nebija minēts materiāls, no kā tie štrunti taisīti.
Paija
P
krusttēva - sorry par drukas kļūdām
Paija
P
Zinu pēc sava krutteva nostāstiem, kapadomju laikā pārdeva ( pa blatu, zem visdziļākās letes :-) ) VISKVALITATĪVĀKO ĶĪNAS PRECI. Krustteva dāvātais lietussargs bērnībā, ražots Ķīnā firma - " Trīs ziloņi" ,man nokalpoja 19 gadus, ne reizi nebija jālabo un arī tagad nav izmests, jo saistīts ar romantiskiem piedzīvojumiem. Ķīnas termoss EAGLE - superīgs. Ja skolā tev bija kleitiņa, ražota Ķīnā no patīkama kokvilnas auduma, glīta piegriezuma - tu skaitījies moderna meitene. utt.Tas bija sen, padomju laikā. Vienkārši tagad tirgoņi iepērk pēdējos mēslus, bez šķirošanas kvalitātes ziņā.
K
K
Ja gribi ēd modificēto soju,cik vien lien, bet nestāsti, ka zini par modificēta produkta ( sojas ) ietekmi uz veselību un to, ka tā ir veselīga!
Jānis
J
Pats tu surogātprodukts :D kukurūza un soja ir veselīgāka par mums tik mīļajiem kviešiem ;)
Vo bla!
V
Veikalā "IKI" pirms neilga laika nopirku šādu virtuves piederumu komplektu! Paldies "IKI"!!!!!!!!!
K
K
Toties Stocman veikalā, kurā it kā tirgo kvalitatīvas preces, notiek tikpat lieli brīnumi: plauktā ar makaronu izstrādājumiem pusi plaukta aizņem viltus makaroni - sastāvoši no sojas un kukurūzas miltiem. Izskatās tieši tādi paši kā īstie makaroni ( kviešu miltu) , bet uzraksts uz produkta vispār nav salasāms. Klaji krāpj pircējus,!!! Sekas, kādas šādi surogātprodukti atstāj uz veselību, nav prognozējamas.
aija
a
Es arī izmetu, mana lāpstiņa arī smirdēja! tas gan pasen bija - jau pirms 5 gadiem...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas