Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

FOTO: LIZDA biedri prasa streika sarīkošanu

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) viens no līderiem Jānis Krastiņš intervijā LNT šodien atklāja, ka daudzi nozarē strādājošie vēlas streikot, lai tādējādi protestētu pret kraso algu samazinājumu, kad skolotāju alga sasniedz vien 250 latus pirms nodokļiem. Pašreizējā momentā daudz ienāk prasību, lai sākam organizēt streiku valsts mērogā, teica J.Krastiņš telekompānijai LNT.

Skolotāji šodien pie valdības ēkas rīko salīdzinoši nelielu protesta akciju, kurā piedalīsies ap 300 pedagogu. Izglītības ministre Tatjana Koķe šo protestu neatbalsta un aicināja skolotājus atturēties no akcijām 1.septembrī. “Dienas izvēlē nav nekāda sliktuma. Cilvēkiem ir tiesības aizstāvēt sevi, lai panāktu to, kas viņiem pienākas, Uzskatu, ka neesam neko sliktu izdarījuši. Esam lūguši arī informēt vecākus un skolēnus, ko viņi ir zaudējuši sakarā ar finansējuma samazināšanu skolām,” sacīja J.Krastiņš.

Pedagogu pikets pie valdības ēkas šodien noritēja klusi un sēru noskaņojumā, novēroja aģentūra LETA. Pedagogi turēja rokās melnus balonus ar uzrakstu "Glābiet izglītību!". Daudzi pasākuma dalībnieki arī bija tērpušies melnās drānās. Netika izkliegti ierastie saukļi, neskanēja arī dziesmas. Stundu garā pasākuma beigās melnie baloni tika reizē palaisti gaisā.

(papildināta ar foto no šodienas akcijas)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas