Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO: LU vēlas kļūt par Baltijas lielāko zinātnes universitāti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ululiņš
u
Nu cik reizes var rakstīt,ka atšķiras fakultāte no fakutātes, pasniedzējs no pasniedzēja? Citādi sanāk kā vecā anekdotē par kolhoza slaucējām: "Kad sarēķina vidējo, tad visas maukas..."
Igors
I
Latvijas Studentu apvienība rīko paneļdiskusiju par augstskolu apvienošanu. Piedalās LU, DU rektori, AIP vadītājs un studentu pārstāvji. Notiek Rīgas Ekonomikas augstskolā. Izsakieties klātienē!
vovers
v
Varbūt novietot tualetēs videokameras, lai tos papīra zagļus varētu notvert?
coper's
c
TAs nebūs iespējams, 1) pirms vecos jau prātu izkūkojošos neaizsūtīs pensijā, dodot vietu tiešām talantīgiem zinātniekiem, 2) pirms LU administratīvais spārns neapēdīs tik daudz līdzekļu, cik daža laba fakultāte; 3) pirms netiks likvidētas LU "mafiozas" struktūriņas saimniecības daļa, izdevniecība un virkne citu, kuru izcenojumi pat šokē privātās struktūras.
ihaha
i
Kur ir LU zinaatne? Vispirms vajag kaut kaadu zinaatni un peec tam - veelmi buut lielaakajai zinaatnes uni Baltijaa!
Ontūns
O
To regulāri nozog!
S'aksim ar to
S
ka LU tualetes izliksim papiru.
Wharton
W
Lozungs izteikts skaļš (bez ievērības noteikti nepaliks ne Lietuvā, ne Igaunijā), bet gribētos redzēt, kas tam ir pamatā. Ja tas tika izteikts kā nopietns mērķis, tad jau uzreiz vajadzēja prezentēt arī konkrētu programmu, kā šo mērķi sasniegt, turklāt ne tikai ar "sekmēsim izglītības kvalitāti, veicināsim zinātnes attīstību", bet gan konkrētus kvantitatīvus mērķus ar termiņiem, plānoto resursu patēriņu, turklāt blakus tabulā pievienojot salīdzinājumu ar EE un LT universitātēm.
alberts
a
Laba doma!Mazā Latvija nevar uzturet tik daudz "augskolu" cik pašlaik.
Žuks
Ž
Pilnīgi pievienojos Jūsu viedoklim. LU un citās Latvijas augstskolās jau bakalaura līmenī ir tik daudz šauri tendētu programmu, ka ārprāts. Ja LU pretendē uz akadēmisko līderību Latvijā, tad tai arī būtu jāturas pie izsvērtiem akadēmiskiem principiem, piešķirt daudz nozīmīgāku lomu augstākajiem, sākot ar maģistratūru studiju līmeņiem, un apvienot daudzās šaurās bakalaura studiju apakšnozaru programmasvienotās nozaru programmās.
bērtulis
b
Savas neizdarības dēļ nevajag vainu meklēt citos un apsaukāties. Ir tāds jēdziens kā akadēmiskais gads un semestri. Un tajos noteiktie termiņi ir jāievēro. No studiju plāna savlaicīgas izpildīšanas ir atkarīgi daudzi procesi. Iesaku rūdīties grūtībās, kā pats to esmu darījis.
Cūku ferma ne LU
C
LU pret saviem studentiem izturas diezgan cūciski. Īpaši tas attiecas uz kavēto eksāmenu un kvalifikācijas darbu kārtotājiem, kuriem liek maksāt astronomiskas summas par to, ka, piemēram, maģistra darbs tiek gatavots vēlāk, nekā LU to ir noteikusi. Bet strādājošajiem studentiem ne vienmār ir iespējams iekļauties LU izvēlētajos grafikos. Vai tādēļ kāds jāsoda ar Ls 700 un lielākiem naudas sodiem? Un tā saucamā studentu padome visp;ār ir pilnīga nulle, ja kaut ko tādu pieļauj.
Tā tas ir
T
LU ir diezgan liela puvuma smaka. Vismaz JF vēl aizvien pie varas ir "iegaumētāji" nevis domātāji.
taisniba
t
Freiberga nu butu klusejusi, visi valsts naudu ar TP banditiem notralinaja.Izglitiba ir jabut ka piespiedus sistema, Latvija ir jatgriezas pe obligatas visparejas izglitibas un bezmaksas augstakas izglitibas iegusanu. Pedejos 18.gadus latvija nodokli tiek maksati tikai tam, lai alkatigie, mantkarigie prezidenti, Saeimas deputati, ministri, ieredni tos nozagtu un apmierinatu savas egositiskas iegribas, ipasi to darija freiberga un vinas laika politki. Kapec Ulmanis, Freiberga vel lidz sai dienai nav izmesti no valsts dzivokliem? Sie dzivokli ir jaizpardod izsole, bet nauda ir jaieskaita pensijas fonda.
Bo
B
LU no Krievijas medījiem iemacījas t. s. "nākotnes ziņas" - īpašs ziņu veids, kad cilvēkiem stāsta, kas notiks 2012. gadā, 2020. gadā utt. Un notiks, protams, tikai uzvaras, izcili sasniegumi, konkurentu apsteigšana, utt. utjpr. Par brīnumu, lielāka daļa cilvēku to uztver pa pilno un pēc tam domā "Cik patīkamus jaunumus es šodien dzirdēju!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas