Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO: Mēģina uz Glāzgovu nelikumīgi izvest 40 blokus cigarešu

Sestdien, 18.jūlijā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rīgas muitas reģionālās iestādes darbinieki lidostā _Rīga _kādas reisa Rīga–Glāzgova pasažieres bagāžā atklājuši 8000 gabalus jeb 400 paciņas dažādu marku cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām, informēja VID.

VID darbinieki veikuši reisa Rīga-Glāzgova pasažieru kontroli, un tās laikā viņiem radušās aizdomas, ka kāda Latvijas pilsone rokas bagāžā un reģistrētajā bagāžā varētu pārvadāt lielu daudzumu cigarešu. Tika veikta sievietes rokas bagāžas padziļinātā kontrole ar rentgena iekārtu, kuras laikā tajā tika konstatēts ievērojams daudzums cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes bija iesaiņotas polietilēna maisiņos un paslēptas starp personīgajām drēbēm.

Ņemot vērā rokas bagāžā atrastās cigaretes, pasažiere tika uzaicināta arī uz reģistrētās bagāžas padziļināto fizisko kontroli. Tās laikā pasažieres bagāžā – divos koferos -  VID darbinieki atklāja lielu daudzumu winston, Magnat, Glamour un Premjer markas cigarešu, kuras 1958.gadā dzimusī sieviete bija centusies slepus izvest uz Glāzgovu Lielbritānijā.  

Atrastās cigaretes tika izņemtas, bet sievietei par konstatēto pārkāpumu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169.3 pantu par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu. Par atklāto pārkāpumu - tabakas izstrādājumu uzglabāšanu un pārvadāšanu bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām un bez to izcelsmi apliecinošiem dokumentiem – sievietei var tikt piemērots naudas sods līdz 250 latiem, konfiscējot pārbaudes laikā izņemtos tabakas izstrādājumus.

VID atgādina, ka, ceļojot Eiropas Savienības (ES) ietvaros, ir jāņem vērā: normatīvajos aktos ir noteiktas atsevišķas preču grupas, kurām ir noteikti pārvietošanas un ievedamo apjomu ierobežojumi. Piemēram, dažās ES dalībvalstīs - Zviedrijā, Dānijā, Īrijā, Somijā, Lielbritānijā, Austrijā, Vācijā – līdz 2009.gada 31.decembrim ir noteikti ierobežojumi cigarešu ievešanai no jaunajām dalībvalstīm, proti, braucot uz šīm valstīm no Latvijas, atļautais cigarešu ievešanas apjoms ir 200 cigaretes. Ar plašāku informāciju ceļotājiem var iepazīties VID mājas lapā, sadaļā Noderīgi/Informācija ceļotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas