Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

FOTO: Pārskata drošības līdzekli Bērnu slimnīcas lietā aizturētajiem

Tiesa šodien pārskata drošības līdzekli SIA Rīgas firma Pamats līdzīpašniekam Aleksandram Kreiceram, kuram iepriekš tika piemērots apcietinājums saistībā ar iepirkumiem Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS).

Kā aģentūru LETA informēja advokāts Juris Močuļskis jaunākais, tiesa šodien atstājusi negrozītu viņa klientam iepriekš piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu, un tagad lūgt no jauna izvērtēt Kreicera drošības līdzekli būs iespējams vien pēc diviem mēnešiem no brīža, kad viņš tika apcietināts. Izņēmuma gadījums var būt tad, ja šajā laika posmā parādās kādi jauni apstākļi, kas nebija zināmi iepriekš, piemērojot personai apcietinājumu. "Ja parādās šādi jauni apstākļi, faktiski var iesniegt pieteikumu kaut vai šodien," skaidroja Močuļskis.

Šodien vairākām BKUS lietā apcietinātajām personām tiesa pārskata drošības līdzekli.

Rīgas apgabaltiesa šodien vēl neizlēma par drošības līdzekli BKUS valdes locekļa un ekonomikas direktoram Arnim Kramzakam, aģentūru LETA informēja advokāte Ieva Ramiņa. Lēmums tikšot paziņots pirmdien, 23.novembrī.

Tiesa šodien atlika SIA Projektu vadības un attīstības birojs pārstāvja Raita Muižnieka drošības līdzekļa pārskatīšanu  līdz 23.novembrim plkst.10, jo konvojs nebija nodrošinājis viņa nogādāšanu no cietuma uz tiesu.

Nedēļas sākumā, 16.novembrī, tiesa pārskatīja arī BKUS lietā aizturētā slimnīcas saimnieciskā direktora Aivara Lisenko drošības līdzekli. Tiesa nolēma negrozīt viņam piemēroto apcietinājumu, aģentūrai LETA apstiprināja Lisenko advokāts Varis Klotiņš.

Jau vēstīts, ka saistībā ar iespējamu kukuļošanu aizturēti BKUS valdes locekļi Arnis Kramzaks un A.Lisenko (TP), kā arī būvuzraugu pārstāvis SIA Projektu vadības un attīstības birojs valdes loceklis Raitis Muižnieks un būvnieku SIA Rīgas firma Pamats līdzīpašnieks A.Kreicers. Aizturētos KNAB tur aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu u.c. noziegumiem.

Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) piektdien atkal tiksies ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju Normundu Vilnīti, lai apspriestu iepirkumu procesa uzlabošanu centralizētajos iepirkumos ārstniecības iestādēs, informē Veselības ministrija (VM).

Veselības ministrija ir sagatavojusi un iesniegs KNAB izvērtēšanai priekšlikumus par publisko iepirkumu veikšanas kārtību valsts ārstniecības iestādēs, nodalot ārstniecības procesa nodrošināšanai nepieciešamos iepirkumus un iepirkumus, kas saistīti ar infrastruktūras uzlabošanu un celtniecību.

B.Rozentāle teic, ka sadarbība ar KNAB ārstniecības iestāžu iepirkumu procesu padarīs iespējami saprotamāku un atklātāku. Ministrija ir sagatavojusi izvērtēšanai savu redzējumu par iepirkumu centralizāciju VM padotības iestādēs un kapiltālsabiedrībās.

Šī būs otrā B.Rozentāles tikšanās ar KNAB vadību pēc nesenā korupcijas skandāla BKUS jaunā korpusa būvniecībā.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas