Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO: Pie diviem aviopasažieriem ar suņu palīdzību atrod hašišu un marihuānu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rīgas muitas reģionālās iestādes darbinieki vakar, 10.jūnijā, piesaistot narkotiku meklēšanas darba suņus Peperu un Salliju, veica ielidojošo pasažieru bagāžas kontroli lidostā _Rīga _un pie divu dažādu reisu pasažieriem atrada aptuveni 20 gramus hašiša un vienu gramu marihuānas, informēja VID.

Bagāžas kontrole tika veikta reisam Prāga-Rīga. Kontroles laikā darba suns pievērsis pastiprinātu uzmanību kādam pasažierim, norādot, ka pie viņa, iespējams, var atrasties aizliegtas vielas. VID darbinieki pasažieri novirzījuši padziļinātas muitas kontroles veikšanai un personas apskatei. Tās laikā pie pasažiera apakšveļā tika atrasts caurspīdīgs maisiņš ar divās plāksnītēs sapresētu zaļgani brūnas nokrāsas augu valsts izcelsmes vielu ar kopējo svaru aptuveni 22 grami. Vēlāk ekspertīzē tika noskaidrots, ka izņemtā viela ir 20,06 grami hašiša. To Latvijā mēģināja ievest kāds 1981.gadā dzimis Vācijas pilsonis.

Tajā pašā dienā, tikai ar citu suni - Salliju -, tika pārbaudīti ar reisu Brēmene-Rīga ielidojušie pasažieri. Kontroles laikā Sallija pievērsusi uzmanību kādam pasažierim, kurš arī uzaicināts uz padziļinātu muitas kontroli un personas apskati. Apskates laikā pasažiera apavos VID darbinieki atrada caurspīdīgu  maisiņu ar sasmalcinātu pelēki zaļas nokrāsas augu valsts izcelsmes vielu ar aptuveno svaru viens grams. Kā noskaidrojās ekspertīzē, izņemtā viela ir 1,1 grams izžāvētas marihuānas. To Latvijā mēģināja ievest kāds cits Vācijas pilsonis - 1975.gadā dzimis.

Par abiem gadījumiem VID Muitas kriminālpārvaldē uzsākti kriminālprocesi.

Pret 1981.gadā dzimušo Vācijas pilsoni notiek izmeklēšana pēc Krimināllikuma 190.1.panta 2.daļas un 253.panta 2.daļas par narkotisko vielu pārvietošanu pāri Latvijas robežai nelikumīgā veidā lielā apmērā, kā arī to nelikumīgu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu lielā apmērā. Pret 1975.gadā dzimušo Vācijas pilsoni uzsākta kriminālizmeklēšana pēc Krimināllikuma 190.1.panta 1.daļas un 253.panta 1.daļas par narkotisko vielu pārvietošanu pāri Latvijas robežai nelikumīgā veidā, kā arī to nelikumīgu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu.

Abas personas patlaban aizturētas, un tiek lemts jautājums par personām piemērojamajiem drošības līdzekļiem.

Šogad pirmajos piecos mēnešos par narkotisko vai psihotropo vielu kontrabandu vai šādu vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu vai pārvadāšanu VID Muitas kriminālpārvaldē uzsākti jau 37 kriminālprocesi. Salīdzinot ar šo pašu periodu pagājušajā gadā, uzsākto kriminālprocesu skaits ir pieaudzis vairāk nekā divas reizes - pagājušā gada attiecīgajā laika periodā tika uzsākti 16 kriminālprocesi par narkotisko vielu kontrabandu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas