Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

FOTO: Premjeram nav pašam savas skaidras nostājas, uzskata Liepnieks

Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim nav pašam savas skaidras nostājas, viņš būtiski ietekmējas no kolēģu viedokļiem paša pārstāvētajā Vienotībā. Tā sestdien Dienas Viesistabā notikušajā pirmajā publiskajā diskusijā izteicās polittehnologs Jurģis Liepnieks.

Pēc polittehnologa domām, premjeram nav savas nostājas Latvijai svarīgos jautājumos, kā piemēru minot, neizlēmīgos gājienus jaunās koalīcijas veidošanā. "Protams, ka pašreizējais iznākums ir ļoti loģisks, un bija iepriekš paredzams. Taču, manuprāt, viņš ļoti vērā ņēma dažādos apvienības Vienotība iekšējos viedokļus, piemēram, ja kāds pasaka, piedāvājam Saskaņas Centram (SC) būt koalīcijā - viņš piedāvā, kāds cits pasaka - ja SC būs koalīcijā, tad ar kādiem konkrētiem noteikumiem, un viņš atkal maina viedokli," uzsvēra J. Liepnieks, atbildot uz G. Bojāra jautājumu par premjera lēmumu koalīcijas veidošana, "V. Dombrovskis vēl joprojām nav stingras nostājas, lai pateiktu - Es gribu tā vai tā."

J. Liepnieks uzskata, ka Pasaules bankas ieteikums par Nekustamā Īpašuma nodokli ir ļoti loģisks, ja skatās no ārzemnieku puses, bet ne no latviešu, kā piemēru minot Jūrmalu, kur dzīvo dažād slāņa cilvēki. "Protams ārpus Latvijas darbojas sistēma - jo tev lielāka māja, jo tu vari atļauties maksāt lielākus nodokļus, taču tas nedarbojas Latvijā."

Polittehnologs par ļoti absrurdu uzskata Pasaules bankas ieteikumu samazināt slimnīcās gultas vietu skaitu. "Vai viņi uzskata, ka samazinot gultu skaitu istabiņā, tas samazinās uzkopšanas izdevumus? Mums nevajadzētu sekot ārzemnieku padomiem, kas lielākoties ir aprēķināti "uz aklo"," uzsver J. Liepnieks. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas