Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FOTO: Repše: FM priekšroku dos samazināto PVN likmju atcelšanai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Un visa muldēšana par to, ka gan jau zāles trūcīgajiem kompensēs, ir tukša pļurkstēšana, jo pirmkārt zāles lieto arī slimnīcās, kas par trūcīgām nu nekādi nekļūs, un slimnīcām nāksies domāt, kuru pacientu ārstēšanu vēl vairāk samazināt (bet slimības negaida), otrkārt, slimības mēdz būt dažādas un, piemēram, pumpu uz dibena cilvēks brīnišķīgi pārcietīs, par spīti ļoti maziem ienākumiem, savukārt, piemēram, vēzis- no tiem ļaunākajiem, nebūs pa zobam (materiāli) praktiski nevienam šai valstī.
Ieva
I
Turklāt tie bija tikai tieši veselības aprūpes izdevumi, neskaitot, piemēram, pieaugušo vajadzību pēc slimības un kopšanas pabalstiem....
Ieva
I
Netici tam, ko uzrakstīju? Bet tie ir reāli fakti. 3 mēnešos sirdsslimību grupā vien 140 tūkstoši tīro zaudējumu!- tas ir tas, kas palika, kad no tā atņēma nedaudz lielākos ieņēmumus.
rtr
r
ej nu puis'' tiec ar saviem paša parādiem galā...paldies dievam ne tev vairs spriedelēt..ko griezt..ko celt!!!
Jānis
J
Repše lēnām slīcina Latviju, no tā laika, kad bankas atdeva ārzemēm!
T
Kā būs ar progresīvo ienākuma nodokli?
krysa
k
"Visu ieteikto pasākumu kopīgais apmērs būtiski pārsniedz nepieciešamo konsolidācijas apmēru, un jaunajai valdībai būs izvēles iespējas, pastāstīja finanšu ministrs. Nu tad jau Rīgas parazītu bari varēs turpināt trkni leksēt, bet nabagiem, bezdarbniekiem, pensionāriem, māmiņām, bērniem, daudzbērnu ģimenēm, mazajiem uzņēmējien...pietiek, ēsts, visiem pa rīkli un uz izgāztuvi projām.
Arturs M
A
Tā ir pareiza doma,jo vēlēšanās ne par kādiem viesnīcu īpašniekiem no PLL nobalsots netika,tātad arī šis slānis atbalstīts netika.Punkts.
Vēlētāja
V
Par FM viss skaidrs! Nav vienīgi skaidrs kam priekšroku dod pats Repše?
Vēlētājs
V
Dosim priekšroku starptautisko aizdevēju un partijas "Sabiedrība citai politikai" ieteiktajam progresīvajam ienākuma nodoklim,kas dominē visā pasaulē,t.sk.abās pasaulē ekonomiski spēcīgākajās valstīs-ASV un Ķīnā!
Artis
A
Kad mūsu politiķi,sekojot Pasaules bankas un Starptautiskā valūtas fonda vadītāju piemēram,sāks maksāt progresīvo ienākuma nodokli?
Nesaprotu
N
Kāpēc FM dod priekšroku PVN samazinātās likmes atcelšnai komunālajiem pakalpojumiem un zālēm,nevis PVN likmes paaugstināšanai luksusa precēm un pakalpojumiem,kā visā valstīs,kurās iekasēts tiek pievienotās vērtības nodoklis? Kāpēc Latvijai būtu jārīkojas tieši pretēji?? Ja,piemēram,Somijā no 2009.gada 1,janvāra PVN 19% likme pārtikas produktiem tika samazināta līdz 12%,bet Ēģiptē no 10% līdz 5%,tad Latvijā,gluži otrādi-PVN 18% likme pārtikas produktiem tika palielināta līdz 21%! Kāpēc tā? Kāpēc Polijā PVN likme ikdienas pārtikas produktiem ir septiņas reizes zemāka? Vai Latvijai ir izdevīgi,ka iedzīvotāji lētākus pārtikas produktus iegādājas Polijā,bet apavus un apģērbu Drēzdenē(Vācija)?
Ko par to saka Štokenbergs?
K
"Kāitiķis un ekonomists esmu tepat jūsu avīzē teicis neskaitāmas reizes: bagātajiem jāmaksā vairāk! Par viņu maksātspēju man nav šaubu.Līdz šim nodokļu sistēma Latvijā bijusi btāda,ka bagātajiem pārsvarā nav jāmaksā it nekas.Ja turpmāk to saglabā,tad vienīgā iespēja,kā uztaisīt budžetu,ir joprojām samazināt algu tiem cilvēkiem,kuri pārtiek no algas kā vienīgā ienākuma."Sk."Štokenbergs:Bagātajiem jāmaksā vairāk",Egils Līcītis,Latvijas Avīze,22.oktobris,2009. < Saglabāsim šo nodokļu sistēmu,Štokenberga kungs?
nnn2
n
jādzen jau tie mirstīgie cilvēki vēl lielākā nabadzībā,nolādētais citplanētietis
Kur palika priekšlikumi?
K
"Kā informēja Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas departamenta direktora vietnieks Aleksis Jarockis,ministrs uzdevis izstrādāt priekšlikumus,kas paredzētu,ka ar NĪN būtu apliekamas tikai luksusa dzīvojamās platības",LETA,22.maijs 2009. "Ar nekustamā īpašuma nodokli būtu apliekamas tikai luksusa dzīvojamās platības.Pašreizējā ekonomiskajā situāscijā to nekādā gadījumā nevar piemērot ģimenes vienīgajam mājoklim,jo tas krietni pasliktinātu iedzīvotāju finansiālo stāvokli.Izņēmums varētu būt tikai pārmērīgi liela dzīvojamā platība uz vienu iedzīvotāju",uzskata Repše." Pilnībā piekrītu! Taču ģimenes vienīgais mājoklis ir jau aplikts ar nekustamā īpašuma nodokli un to,ģimenes vienīgajam mājoklim,kā izrādās jau plāno vēl paaugstināt! Tad kur tad palika pēc finanšu ministra Eināra Repšes norādījuma Finanšu ministrijas izstrādātie priekšlikumi.kas paredzētu,ka ar NĪN būtu apliekamas tikai luksusa dzīvojamās platības????!!! Ir pagājis taču gandrīz pusotrs gads,bet par šādiem FM priekšlikumiem tā arī nekas nav dzirdams!!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas