Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO: Riekstiņš vizītes laikā Gruzijā saņem pateicību par atbalstu

Latvijas Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš sācis divu dienu vizīti Gruzijā. Ir skaidri redzams, ka runa ir par divām sabiedrotām valstīm, kurās valda savstarpēja izpratne, ko parāda arī pirmās dienas grafiks. M.Riekstiņš tiekas ar Gruzijas ārlietu ministru un Valsts prezidentu.

Šoreiz nozīmīgu vietu ieņem sarunas par ekonomisko sadarbību, jo ļoti daudziem Latvijas uzņēmējiem ir liela interese par darbību tieši Gruzijā, kas tikko ieguvusi ļoti augstu novērtējumu pasaulē, kā valsts, kurā visvieglāk uzsākt ekonomisko darbību un biznesu. Gruzija šajā novērtējumā ieņēmusi 11 vietu.

Kopīgajā preses konferencē ar ārlietu ministru Grigolu Vašadzi, M.Riekstiņš sacīja, ka daudzi uzņēmumi – kokrūpnieki, pārtikas apstrādātāji - apsver darbību Gruzijā un par to tiks runāts arī Gruzijas premjera vizītes laikā Latvijā, kad notiks ekonomikas forums.

Latvijas Ārlietu ministra biroja vadītāja Ilze Milta uzsvēra, ka vizīte ir sākusies ļoti pozitīvi un jau pēc dažām dienām M.Riekstiņš būs Briselē, kur varēs sniegt precīzu informāciju par esošo situāciju Gruzijā.  Amatpersonas arī apspriedušas Gruzijas integrāciju eiro zonā un eiroatlantisko integrāciju.

Gruzijas ārlietu ministrs Vašadze pateicās Latvijai par vakardienas atbalstu balsojumā ANO par gruzīnu rosināto rezolūciju par Gruzijas bēgļu atgriešanos mājās pēc pērnā gada Krievijas un Gruzijas konflikta. Vašadze uzsvēra, ka gadu pēc kara, lai arī ir daudz dažādu problēmu, situācija ir labāka nekā bijis gaidīts pēc tik nopietna konflikta. Viņaprāt, ir izdevies saglabāt pietiekamu stabilitāti ekonomikā kopumā un īpaši banku sektorā.

Iespējams, ka arī iekšpolitiskā situācija ir stabilāka, jo ir beigušies opozīcionāru protesti. Kā Dienai sacīja France Press analītiķis Iraklis Metreveli, protesti beigušies, jo opozīcija neņēma vērā, ka, pirmkārt, iedzīvotāji nevar mēnešiem ilgi piedalīties demonstrācijās, tā kā viņiem pietrūkst spēka un pacietības, otrkārt, bija daudz par maz, ka opozīcijai bija tikai viena prasība par prezidenta atkāpšanos, bet nebija programmas, treškārt, Valsts prezidents Mihails Saakašvili ar savu politiasko talantu viņus pārspēja, jo bija pacietīgs un nespēra soļus, lai ar varu ierobežotu protesta akcijas.

Vietējie žurnālisti uzsver, ka ekonomika negaidīti, bet tomēr turas, un Gruzijā ir labāka situācija pat salīdzinājumā ar Baltijas valstīm. Iespējams tāpēc, ka tika saņemta liela starptautiskā finansiālā palīdzība, kas ļāva valstij puslīdz normāli funcionēt, lai gan Valsts prezidents sludina, ka tas notiek pateicoties viņam.

(papildināta ar foto)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas