Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FOTO: Ronis: pāvests Benedikts XVI sūta svētību Latvijai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
:D
:
Te jau tika citēts, ko Kristus esot teicis: Lūkas evanģēlijs. 12.nodaļa 49 Uguni esmu nācis mest uz zemi un kā Es vēlētos, kaut tā jau degtu! 50 Bet Man jātop kristītam ar vienu kristību, un kā Man ir bail, kamēr tā būs pabeigta. 51 Vai jums šķiet, ka Es esmu nācis mieru nest virs zemes? Nebūt ne, Es jums saku, bet šķelšanos! 52 Jo no šā laika pieci vienā namā sašķelsies: trīs pret diviem, un divi pret trim, 53 tēvs pret dēlu un dēls pret tēvu, māte pret meitu un meita pret māti, vīramāte pret vedeklu un vedekla pret vīramāti!"
:D
:
Ko tad Kristus ir teicis? Varbūt tev nav zināms, bet paša Kristus sacītais nekur nav fiksēts, ir tikai atstāstījumi, ko viņš it kā esot teicis, un tas pats ir ticis pierakstīts vismaz 40 gadus pēc viņa nāves soda. Un vēl N reizes tulkots un interpritēts pēc vajadzības, tā kā galā paliek vien - kā jūs rakstījā : "ko izteicies kāds šaurā zinātnes stūrītī ieracies zinātnieks, sastrādājis kļūdains mācītājs, liekulīgs politiķis vai vēl ļaunāk – saklausīts kādā pīpmaņu un alus dzērāju barā".
Sirmais
S
Laimon,vai tad krusta karus ,kas ilga gadsimtus izdomājuši zinātnieki ,varbūt Spāņu konkiskadori ,ticības vāŗdā, neapkāva indiāņus, cik tūkstošus sadedzināja baznīcas inkvizītori .
Grieta
G
Kam cits viedoklis - tas augstprātīgs, kas nelamājas, kā atsevišķi katoļi - tam pasveša pieklājība. Palasiet tik tos krāšņos epitetus un jums būs skaidrs ar ko ir darīšana. Ja vajag, varu pacitēt - man" vesela klade pilna".
elija
e
Lūk suiteņu īstā seja un spīts - seklas derdzīgas lamas it kā" dievmīlestības" mērcē. Šī mīlestība pāriet momentā, tikko kāds pasaka savas (neatbilstošas suiteņu smadzeņu rievām) domas.Jā, komunistu laikos suitu bļaures bļāva nelabā balsī pa visiem kaktiem un skaitījās bezmaz Latvijas goda kronis - bija gan filmās, gan " moestro" apdziedātas, gan pirmā rindā baznīcā! Visur lielā godā toreiz un tagad un, ne vēsts no Kristus krusta nāves mokām un ciešanām. Viena branga un koša dzīve uz urrā! Tāda viņām tā izglītības izpratne.
Laimonis
L
Gadāmajam latviski rakstošajam, kas sevi piesaka kā „:D”, un līdzīgiem augstprātīgiem, kam pasveša pieklājība. Kristīgo ticību nav iespējams ieviest ar krusta kariem, izmantojot pakalpīgus roklaižas, iznīcinot kādu kultūru vai tamlīdzīgi – tas ir nekādā vardarbīgā veidā (kādas tik muļķības par kristīgās mācības ieviešanu ar „uguni un zobenu” Latvijā nav pavairotas!). Pat Brastiņu Ernests, kurš daudzējādi ļoti cienījams par viņa dedzību un latvisko patriotismu, šajā ziņā kļūdījās. Tas izriet no pašas Kristus mācības būtības jeb „pēc definīcijas” (izmantojot matemātikas terminoloģiju). Lai par kaut ko pārgudri iestātos, ir pietiekoši daudz arī jāzina. Visbiežāk jau padomjateisma puspatiesību sekluma iestādītām smadzenēm pietrūkst pacietības „rakt dziļāk” kaut zināšanās, ja sirdsgudrības nepietiek. Var man arī tagad pārmest skarbu izteiksmi, bet – par kristīgo ticību jāspriež pēc tā, ko teica Kristus, nevis pēc tā, ko izteicies kāds šaurā zinātnes stūrītī ieracies zinātnieks, sastrādājis kļūdains mācītājs, liekulīgs politiķis vai vēl ļaunāk – saklausīts kādā pīpmaņu un alus dzērāju barā.
:D
:
Nu re - pati izmāvies, ka es mācītāja pārstāve :D Tantiņ, ja neko citu bez mācītāju sastādītām vēsturēm neesi lasījusi, tad varbūt painteresējies vismaz KĀ kristīgā ticība tik ieviesta Latvijā, par tās invāziju, par krusta kariem, par vietējās reliģijas un kultūras iznīcināšanu. Tas, ka dažiem īpaši pakalpīgiem vietējiem roklaižām tika pamesta kāda sīka privilēģija no iekarotāju puses, nav pamats priekš lepošānās. Arī komunisti izvēlējās partorgus no vietējiem nodevējiem un pēc tam dāvāja viņiem zināmas privilēgijas, jo labi kalpoja kā savas tautas nodevēji.
suitene
s
Tieši tā! Palasi Suitu novada vēsturi manā uzrādītajā mājas lapā. Un es neesmu nekāda tantiņa! Un Alsungas mācītājs Vasiļevskis arī nav "tētiņš", bet pieder 20-gadnieku paaudzei!
Ieva
I
Nevajag jau nekāda vērtību orientiera, pietiek, ka tērē ne vairāk, kā tik, cik ir nopelnījis. Turklāt tas patēriņa kults bija ne jau krīzes laikā, bet treknajos gados, kad Roņa kungs turpat ap valdību vien grozījās un nav dzirdēts, ka būtu aicinājis taupīt līdzekļus....
:D
:
Dumjo tantiņ, pastudē Latvijas vēsturi :) tad runā :) Tā neaprobežojas ar tava pagasta cientētiņa gudrībām :D
...
.
Lūkas evanģēlijs. 12.nodaļa 49 Uguni esmu nācis mest uz zemi un kā Es vēlētos, kaut tā jau degtu! 50 Bet Man jātop kristītam ar vienu kristību, un kā Man ir bail, kamēr tā būs pabeigta. 51 Vai jums šķiet, ka Es esmu nācis mieru nest virs zemes? Nebūt ne, Es jums saku, bet šķelšanos! 52 Jo no šā laika pieci vienā namā sašķelsies: trīs pret diviem, un divi pret trim, 53 tēvs pret dēlu un dēls pret tēvu, māte pret meitu un meita pret māti, vīramāte pret vedeklu un vedekla pret vīramāti!"
suitene
s
Bērniņ, palasi portālu suitunovads.lv Izglīto mazdrusciņ savas smadzenītes, kurās tev ir galīgs sviests.
...
.
Dievs vēlas novērst ļaunumu, bet nespēj? Tātad viņš nav visspēcīgs. Spēj, bet nevēlas? Tātad viņš ir nežēlīgs. Spēj un vēlas? Tad no kurienes rodas ļaunums? Nespēj un nevēlas? Tad kādēļ gan viņu dēvēt par Dievu? Epikūrs, sengrieķu filozofs (ap. 341. p.m.ē. – 270. p.m.ē.)
:D
:
Tracina tumsonība :)
:D
:
Gadsimtu ilgā smadzeņu skalošana dažus indivīdus ir pilnībā nozombējusi....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas