Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FOTO: Ronis: pāvests Benedikts XVI sūta svētību Latvijai

«Latvija pēc savas pieredzes tagad zina, ka patēriņa kults bez vērtību orientiera krīzes laikā var dezintegrēt gan personību, gan nāciju, kas rezultātā var apdraudēt pat valsti,» vizītē pie pāvesta Viņa Svētības Benedikta XVI teicis Latvijas ārlietu ministrs Aivis Ronis. Pāvests apsveicis Latvijas valsti un tautu ar tās stiprumu un sūtījis savus vislabākos novēlējumus un svētību.

Ārlietu ministrs trešdien vizītes ietvaros Vatikānā bija audiencē pie Romas Katoļu baznīcas pāvesta Benedikta XVI, kā arī tikās ar Vatikāna Valsts sekretāru kardinālu Tarčisio Bertone, informē Ārlietu ministrija.

Audiencē A.Ronis aicināja pāvestu turpināt izcelt un uzsvērt vērtību, solidaritātes, kā arī Eiropas un Rietumu mērķu vienotības nozīmi.

Pāvests uzsvēra, ka vērtības ir visa pamatā un solidaritāte ir neatņemama daļa no tām.

Ārlietu ministra tikšanās laikā ar Vatikāna Valsts sekretāru kardinālu T.Bertoni abas puses bija vienisprātis, ka attiecības starp Latviju un Svēto Krēslu ir ļoti labas. Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka nākamgad aprit divdesmit gadi kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas starp abām valstīm un apstiprināja ielūgumu Benediktam XVI apmeklēt Latviju vizītē.

(papildināta ar foto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas