Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FOTO: Sastrēgumu dēļ ātrāk pilsētā var pārvietoties kājām

Sniega un avāriju dēļ Rīgā šorīt tika paralizēta satiksme Brīvības gatvē, aģentūru LETA informēja aculiecinieki. Pie VEF tilta bija avarējuši divi autobusi, apturot gan privātā, gan sabiedriskā transporta kustību. Nekursēja arī 6.maršruta tramvaji, un iedzīvotāji uz centru dodas kājām. Daudzi iedzīvotāji sniega dēļ vēl nav tikuši uz savām darbavietām.

Kā portālam Diena.lv stāstīja rīdzinieki, tramvajs Pārdaugavā kavējas par pusstundu, jo sliedes bieži vien tam aizšķērso vieglās automašīnas, un tramvajam priekšroka netiekot dota. Savukārt kāds portāla lietotājs vēstīja, ka 27.trolejbusu gaidījis 25 minūtes, bet tā arī nav sagaidījis un izlēmis uz darbu doties kājām. Vēl kāds lasītājs vēstīja, ka, lai ātrāk nokļūtu darbā, viņš nolēmis doties kājām, nevis braukt ar sabiedrisko transportu.

Rīgas dome šorīt iedzīvotājus aicināja atturēties no personīgā transporta izmantošanas.

Aģentūra BNS jau agrā rīta stundā novēroja, ka pilsētā redzamas uz ielām saslīdējušas un kupenās iebraukušas vieglās automašīnas un arī autobusi, piemēram uz Deglava ielas lielais pasažieru autobuss ieputināts kupenā, bet Pārdaugavā pie Mūkusalas apļa autobuss avarējis.

Otrdienas rītā Rīgā tiek tīrītas tikai lielākās ielas, tāpēc mazākajās ielās braukšana otrdienas rītā ir apgrūtināta, bet daudzviet pārvietošanās varētu būt ļoti smaga.

Jau vēstījām, ka milzīgas sniega kupenas un lielas sastumtas sniega kaudzes šodien paveras rīdzinieku acīm, izejot no mājas. Agrā rītā gandrīz nekur vēl nav tīrītas ietves, tāpēc jābrien pa sniegu. Izņemot pašu centru, sniegs nav tīrīts arī sabiedriskā transporta pieturās, tāpēc lai iekāptu transporta līdzeklī jābrien pa sniegu.

Naktī un no rīta Rīgā  kopumā darbus veikušas 65 tehnikas vienības - specializētās kaisīšanas mašīnas, traktorbirstes, autogreideri, iekrāvēji, pašizgāzēji u.c. No Vecrīgas un pilsētas centra tika vests sniegs, un tā izvešana turpināsies arī vakarā, sola Rīgas domes Satiksmes departaments. Tomēr ierobežotā finansējuma apstākļos mazāk intensīvas satiksmes rajona nozīmes ielu tīrīšana tiek veikta galvenokārt mācību iestāžu un ārstniecības iestāžu tuvumā.

Kopējā satiksmes plūsma pilsētā ir lēna un to ietekmē avārijas. SIA Rīgas satiksme Informācijas nodaļas vadītāja Liene Rumpane norādīja, ka situācija joprojām ir smaga un uzlabojas pamazām. «Tagad vismaz galapunkti ir iztīrīti Rumbulā, Zolitūdē un Imantā, tur strādā mūsu tehniskie darbinieki, kuri pat palīdz regulēt kustību, lai autobusi tiek laukā no galapunkta. No rīta bija avārija 27. trolejbusa galapunktā, tāpēc kavējās kustība, arī 6. tramvajs vienu brīdi nekursēja avārijas dēļ, problēmas bija arī Bieķensalas ielā. Šobrīd tādu maršrutu, kur kustība būtu apstājusies vispār, pilsētā nav,» uzsvēra L.Rumpane.

Sinoptiķi brīdina, ka priekšpusdienā Vidzemē turpināsies ilgstoša snigšana.

Rīgā sniega segas biezums sasniedzis 50 cm, bet diennakts laikā sniega segas biezums pieaudzis par 22 cm, liecina Valsts Vides, ģeoloģijas un metereoloģijas centra jaunākie dati. Pēc aģentūras BNS vēstītā, tik biezs sniegs Rīgā nav bijis pēdējo 15 gadu laikā. Taču sinoptiķi portālam Diena.lv atzina, ka Rīgā ir bijis arī vairāk sniega, un šis nav rekords.

Kā liecina sinoptiķu informācija, šorīt Alūksnē sniega segas biezums ir 56 cm, Kolkā - 45 cm, Ventspilī - 29 cm. Sniega segas biezumu citviet Latvijā varat uzzināt šeit 

(papildināta ar FOTO un informāciju no Rīgas satiksmes)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas