Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO: Satversmes tiesa lemj par labu pensionāriem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jānis
J
Par agru pensionāri priecājas!! Nu parēķiniet, cik liela naudas izteiksmē ir tie 10% ? Cik lielu piemaksu par darba stāžu līdz 1996.g. saņemat? Izrēķinājāt? To atņemto 10% daļu saņemsiet atpakaļ daudzu gadu garumā. Bet to piemaksu atņems nakts laikā!! Vai būsiet gandarīti?
daunitis
d
Es baidos, ka Latvijā valdošā tiesiskā nihilisma gaisotnē šis spriedums būs tikai tāda skaista parunāšana. Normālā valstī valdība atkāptos, Godmanis būtu spiests(vismaz!) atbildēt uz nepatīkamiem jautājumiem, ja ne paskatīties uz penitenciāro sistēmu no iekšpuses. Pie mums tāds numurs neiet cauri. Uzreiz sarosītos vietējie putinieši, kurus arī normālā valstī parlamentam nelaistu tuvumā. Ceru, ka vismaz RD cirks kādam stulbenim būs atvēris acis.
SW
S
Nu viss, eju mainīt latus uz eirām
Kuiļu Žanis
K
Par Jūsu spriešanas spējām un plāno kultūrslānīti liecina Jūsu valoda, kas ir latvju urlas cienīga. Ar tādiem kā Jūs strauji nouiesim uz grunti!
XXL
X
Kāds tam vēl visam sakars ar deputātiem? Stāsts ir par solidaritāti. Ja skolotāja šogad saņem 65% no pērnā gada ienākumiem, tad pensionārs saņem 100% no pagājušā gada ienākumiem. Tas man neliekas taisnīgi. Vai varbūt Tu tajā dienā biji slims, kad 2. klasē skolotāja mācīja procentus rēķināt?
Āpsis
Ā
Vai Jums ir kāda sajēga par notiekošo? Ne jau izpriecas meklē pensionāri, bet pelna iztiku. Darbs ir darbs neatkarīgi, kas to padara. Par darbu jāmaksā. Pensija ir nopelnīta 47 darba gados. Kāpec neceļat trauksmi par visādu valsts kantoru patvaļu. Riteņbraucēji atved zelta medaļu, bet valsts doto naudu notriec liekēžu banda. Izglītības un zinātnes ministija tikai murmulē. Labi jau nav, ka tā dara.
Āpsis
Ā
Vai tad prāts ir tik īss, ka neapjēdzat elementāras lietas. Pensionāri ( vairums ) nesaņem deputātu algas un labumus, pie kam algu samazinājumi skar arī pensionārus.
sii
s
Gunāru Kūtri - par premjerministru!
PENS.
P
Tgad mazinaasiet 100 kakla kangiem par pogu spaidiisanu, vot.
XXL
X
Lemjot par budzēta lietām ST staigā pa plānu ledu. Man, piemēram, netop skaidrs, kāpēc citām sociālajām grupām -ārstiem, policistiem skolotājiem ir jāsamierinās ar 35% ienākumu samazinājumu, savukārt pensionāriem nedrīkst neko atņemt. Es biju gaidījis, ka ST secinās, ka 70% samazinājums ir nesamērīgs, bet samazinājums, kas līdzvērtīgs citām sociālām grupām, ir leģitīms. Pie šādas iznākuma var sagaidīt, ka visi pārējie rīt tesīsies uz ST ar saviem pieteikumiem un kas pēc tam? 1905. gads, bads, pilsoņu karš? Baisi.
ha..ha
h
..būs vēl jāpārdod strīpainais ādinieks..(protams ja kāds to pirktu!!)..lai atdotu pensionāriem ''izkrāpto'' naudiņu!!!...Redz kā ..nesanāk tā visu ar ''lineālu'' vnk ,..samazināt!!!patīkama vēsts pensionāriem!!!
Ieva
I
Bet ar tām valsts uzņēmumu prēmijām: ja tiešā vai netiešā veidā saņem naudu no valsts, tā nav īsta peļņa. Arī, piemēram, tā muļķošanās ar "zaļo" enerģiju...
8
8
ja paskatas spriedumu, tad MK ir izeja velreiz pienemt lemumu samazinat, bet ieverot "pienacigu izvertesanu"
oxymorons
o
Labs jautājums - ko vispār nozīmē pensija ? Normālās valstīs strādājošie saņem algu, bet tie, kuri vecuma vai veselības dēļ nevar strādāt, saņem pensiju. Bet pie mums - muļķu zemē - pensija tiek uztverta kā algas pielikums, un "strādājošais pensionārs" kā loģisks vārdu savienojums...
Ērglis
Ē
"To noteica elementāra loģika, ja atceramies ko vispār nozīmē pensija. Katra īpašums līdz mūža beigām." Satversmes tiesa gan domā savādāk, izlasi spriedumu. Praktiski ST piekrīt visiem valdības punktiem, izņemot to, ka tēlo lielo skolotāju un krata pirkstu un saka, ka tā nevar darīt. Reāli lēmums uztaisīts, lai varētu nomierināt pensionārus. Nav tam pamatojuma Satversmē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

ST spriedums


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas