Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

FOTO: Talka Likteņdārzā pulcē 300 talciniekus

Lielais Meža dienu noslēguma pasākums šodien Koknesē Krievkalna salā veidojamajā 20.gadsimta totalitārajos režīmos cietušo piemiņas vietā – Likteņdārzā – talciniekus pulcējis kuplā skaitā - ap 300. Augstajām amatpersonām un Latvijas Valsts mežu pārstāvjiem piepulcējās arī daudz vietējo iedzīvotāju.

Uz salas, kur vēl pirms diviem gadiem viss bija aizaudzis, jau sāk īstenībā iezīmēties Japānas ainavu arhitekta un dzenbudista Šunmio Masuno skice – veidojas ceļi, koku alejas, zeme tiek gatavota jaunu koku stādīšanai. Talkas galvenais uzdevums ir nolasīt akmeņus no uzartajiem laukiem. Aktīvi dārza veidošanā iesaistījies uzņēmums Latvijas Valsts meži, iztīrot daļu salas un apņemoties izaudzēt 11 tūkstošus koku stādu dārza veidošanai.

Viss šeit top par cilvēku ziedojumiem, Dienai.lv atgādināja talkā sastaptais projekta koordinators Vilis Vītols, kurš šī objekta tapšanu salīdzina ar Brīvības pieminekļa celšanu, kas arī īstenota ar tautas ziedojumiem.  Pirms diviem mēnešiem klajā laistas Likteņdārza ziedojumu zīmes, kas dabūjamas Latvijas Pasta nodaļās. Šajos ekonomiski sarežģītajos apstākļos divu mēnešu laikā saziedoti nedaudz vairāk nekā seši tūkstoši latu. Nauda uzreiz likta lietā, sākot veidot dārza ceļus. V.Vītols pauda cerību, ka ļaudis būs atsaucīgi arī turpmāk un izdosies savākt projekta īstenošanai nepieciešamos  līdzekļus. Dārzu plānots atklāt Latvijas valsts simtgadē 2018.gadā.

Lai gan talkā šodien līdz ar Valsts prezidentu piedalījās arī ministri un politiķi, priekšvēlēšanu aģitācijas iezīmes pasākumā nebija jūtamas.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas