Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

FOTO: Zatlere ielīgo Jāņus kopā ar Krievijas latviešiem

Piedaloties pirmajos Krievijas latviešu sadziedāšanās svētkos Baškortostānā, Arhangeļskas rajonā, Valsts prezidenta kundze Lilita Zatlere ielīgoja Jāņus kopā ar latviešiem no visām Krievijas malām, vēsta Prezidenta kancelejas preses dienests.Tā kā Arhlatviešu ciemā Jāņu svinēšana ir kļuvusi par visu nacionalitāšu kopīgiem svētkiem - baškīru, tatāru, krievu un čuvašu - tos ieskandinot, Valsts prezidenta kundze devās uz katras tautas sētu, lai iepazītos ar viņu tradīcijām.

Kopīgi tika dziedāts, dejots un demonstrētas amatu prasmes, kā arī atbilstoši tautu parašām, viesi tika cienāti ar raksturīgākajiem ēdieniem un dzērieniem. Saulei rietot, Valsts prezidenta kundze piedalījās arī ikgadējā Jāņu vainagu laišanā ezerā un ugunskura iedegšanā.Kopumā Krievijas latviešu sadziedāšanās svētkos piedalījās gandrīz 200 dalībnieku. Pasākumā valdīja Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku gaisotne - ar svētku gājienu, koncertu, dančiem līdz rītausmai un dalībnieku un skatītāju vienotību noslēgumā dziedot „Pūt vējiņi!”.Uzrunājot sadziedāšanās svētku dalībniekus, Valsts prezidenta kundze atzīmēja, ka ”Latviešu Dziesmu un Deju svētku tradīcijām ir jau 136 gadu vēsture un man ir liels prieks, ka ar latviešu sadziedāšanās svētkiem Baškīrijas Republikā tiek atvērta jauna lappuse dziesmu un deju svētku grāmatā. Pirmie Krievijas latviešu sadziedāšanās svētki ir izdevušies, jo ikviens no mums mājup dosies ar pozitīviem iespaidiem un jaukām atmiņām, kas mūsu sirdīs mājos vēl ilgi.” Vizītes laikā Arhangeļskas rajonā Valsts prezidenta kundze tikās arī ar Baškīrijas izglītības ministru Z.A.Alajarovu un apmeklēja latviešu vidusskolu un muzeju.Pirmie Krievijas latviešu sadziedāšanās svētki notika Baškortostānā Arhangeļskas rajonā no 20. līdz 21.jūnijam un tajā pulcējās dalībnieki no Maskavas, Sanktpēterburgas, Pleskavas, Smoļenskas, Omskas, Magadanas, Krasnojarskas, Komi un Baškortostānas. Viņiem pievienojās arī apvienotais Latvijas jauno diriģentu koris virsdiriģenta Romāna Vanaga vadībā un tautas deju kolektīvs „Druva” no Saldus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas