Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Freimanis: bailēs no izolētības dzīvo visa sabiedrība

Lai arī Latvijā ir augstākais nevienlīdzības koeficients – 20%, cilvēki trūkumā gatavi palīdzēt cits citam, šodien diskusijā Eiropas Savienības mājas sarunu istabā teica filosofs Igors Šuvajevs.

«Nabadzības riska indekss Latvijā ir visaugstākais Eiropas Savienībā, lai gan tā slieksnis ir viens no viszemākajiem. Savukārt ienākumu nevienlīdzība ir vienkārši kolosāla, Latvijā ir augstākais nevienlīdzības koeficents – 20%,» teica I.Šuvajevs.

Latvijas faktu direktors sociologs Aigars Freimanis sarunā norādīja, ka bailēs no izolētības dzīvo visa sabiedrība. «No tās izriet gatavība iesaistīties solidaritātē, palīdzēt trūkumā nonākušajiem. 70% no aptaujātajiem Latvijas iedzīvotājiem ir gatavi palīdzēt. Solidaritātes potenciāls Latvijā ir ārkārtīgi liels,» viņš teica.

Diskusija Eiropas mājā rosinājusi domāt par risinājumiem cīņai ar nabadzību, informē Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs Ivars Bušmanis. Šis ir Eiropas gads cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību, un Latvijā šī tēma ir visaktuālākā.

Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Baiba Paševica ierosināja palīdzības programmu cilvēkiem, kuri jau ilgstoši ir bez darba: «Acīmredzot ir vajadzīga subsīdija vai nodokļu atlaides tiem darba devējiem, kuri viņus pieņems darbā. Jauniešiem no 15 līdz 24 gadu vecumā pietrūkst tāda motivatora kā prakses savā profesijā.»

Savukārt politiķe Ilze Viņķele aizstāvējusi nepieciešamību mainīt nodokļu sistēmu, ieviešot progresīvo nodokli gan ienākumiem, gan nekustamajam īpašumam. Viņa ierosinājusi sniegt valsts palīdzību tiem 15 tūkstošiem televīzijas skatītāju, kuri, pārtrūkstot analogajai apraidei, būs spiesti pāriet uz digitālo – palīdzības apjomam vajadzētu būt dekodera vērtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas