Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Freimanis: Protesta akcija drīzāk ir SC izmisums pazaudēt gados jaunākos vēlētājus

Gaidāmā apvienības Saskaņas centrs (SC) protesta akcija pie Saeimas nama nav jāsaista ar etnisko spriedzi, tas drīzāk ir SC izmisums pazaudēt gados jaunākos vēlētājus, uzskata sociologs un _Latvijas__ faktu _direktors Aigars Freimanis.

"Saskaņas centra akcijai nav nekāda sakara ar etnisko spriedzi," aģentūrai BNS atzina eksperts. Viņaprāt, akcija būs labs tests partijai parādīt, cik tajā ir laba organizācija. Akcijas rīkošanu viņš nodēvēja drīzāk par izmisuma soli, jo jauni cilvēki pēc SC ilglaicīgās nespējas nokļūt pie varas varētu izvēlēties citus politiskos spēkus.

"Drīzāk domāju, ka tas ir izmisuma solis, saprotot, ka gadījumā, ja Saskaņas centrs atkal netiek varā, tas būtu ļoti spēcīgs pamudinājums tiem krievvalodīgajiem gados jaunākiem cilvēkiem skatīties uz citām partijām. Desmit gadu garumā ir ienākuši jau daudz jaunu vēlētāju, kuriem latviešu valoda nav problēma," sacīja Freimanis.

Viņš norādīja, ka Zatlera Reformu partijā un Vienotībā ir cilvēki, kas iederas SC.

"Sabiedrības dalīšanās pēc ideoloģijām būtu normāls process. Etniskais kā fona faktors būs vēl ilgu laiku, bet tas paliks maznozīmīgāks. Saskaņas centrs tā īsti nav iedzīvojies sociāldemokrātiskajā kažociņā, ko viņi bija uzvilkuši pēdējās vēlēšanās. Ja viņi paliktu pie šo ideju bāzes, tad viss būtu kārtībā," teica Freimanis, atgādinot SC priekšvēlēšanu reklāmas, piemēram, par pensiju indeksāciju.

Viņaprāt, partijas iekšienē nebūs tādu procesu, lai pēc neveiksmīgajām sarunām par iekļaušanos valdošajā koalīcijā mainītos partijas līderi.

"Pat gadījumā, ja Jānis Urbanovičs paziņotu, ka iet prom, ņemot vērā neveiksmi, pat ja tā notiks, kas arī vēl nav īsti skaidrs, tur būs simtiem runātāju, kas viņu aicinās palikt," uzskata Freimanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas