Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Freimanis: Saeimas atlaišana ir izdevīga Nacionālajai apvienībai

Saeimas atlaišana ir izdevīga Nacionālajai apvienībai kā iespēja mobilizēt tos savus atbalstītājus, kurus viņiem izdevies piesaistīt caur valodas jautājuma iniciatīvu. Tajā pašā laikā "nacionāļiem", ņemot vērā Valda Zatlera mājienus par iespējamo sadarbību ar Saskaņas centru, V.Zatlers nebūt nav mīlulis.

Šādu viedokli intervijā Dienai izteicis Latvijas faktu direktors Aigars Freimanis.Par pašreizējo valdības modeli (Vienotība un ZZS) A.Freimanis saka, ka "kopumā tā mašīna bija iestrādājusies un nevar teikt, ka valdība strādāja neefektīvi". "Politiskajās aprindās to visi it kā saprot, tikai baidās skaļi teikt. Norādot, ka programmas un kandidāti nemainīsies, partijas dod zīmi Zatleram, ka nekādu milzīgu pavērsienu nebūs," saka A.Freimanis."Par ko nedrīkst balsot, ir pateikts - par oligarhu partijām. Atliek saprast, par ko jābalso. Vienotībai ir pateikts tāds kluss "paldies", Nacionālajai apvienībai un Saskaņas centram faktiski nav pateikts nekas. Tātad atliek - balsojiet par mani, Zatleru," komentē A.Freimanis.Atbildot uz norādi, ka daudzi cilvēki, kuri saka, ka ies uz referendumu un balsos "par" Saeimas atlaišanu, vienlaikus ir visai skeptiski par iespēju, ka nākamais parlaments būs kvalitatīvi labāks, A.Freimanis saka: "Situācija ir fantastiska. Ir sajūta, ka atlaist vajadzētu, bet tad, kad atlaišanas jēga ir iekšējā monologā vai dialogā jāformulē, tad tas kļūst grūtāk. Tādēļ, manuprāt, dalības līmenis varētu būt visai zems. Tās cerības, iespējams, saistītas ar zināma revanša gaidām. Jo neviena Saeima, cik atceros - ja nu vienīgi pati pirmā pēc valstiskuma atjaunošanas, un tad līdz t.s. pensionāru nemieriem Birkava valdības laikā - nav vērtēta pozitīvi. Pašreizējā Saeima ne ar ko neatšķiras no iepriekšējām. Un tas revanšisms ir saistīts ar sajūtu, kas arvien parādās neilgi pēc vēlēšanām, - ka tie manējie dabūja par maz balsu."

Pilnu interviju lasiet laikraksta Diena trešdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas