Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Freimanis: Ušakova retoriku 9.maijā ietekmēja konkurence ar PCTVL

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
haha
h
piekrītu ,ka vienkāršie leģionāri bija ar cerībām , bet bez iespējām ko veikt ....mani senči piedalījās leģiona izveidē...viens bija pulka komandieris, cits komandēja bataljonu .... un zinu , ko viņi cerēja , kad tika veidots leģions.....viņi gribēja , lai karam beidzoties latvieši būtu apbruņoti ar savām kaujas vienībām....jo tikai tā varēja cerēt uz Latvijas neatkarību gan no fričiem , gan krieviem....
Kaspars Gasūns
K
Leģionāru cerības debesīs nekāpj... Uzskatu spekulācijas par to, ko abās armijās cerēja latviešu karavīri par pilnīgi muļķīgu nodarbi. Kopš kura laika armijas darbību nosaka "lielgabalu gaļas" cerības? Arī par Baigo gadu bieži vien tiek krietni pārspīlēts - ne jau tas sadzina viņus vācu armijā. Brīvprātīgo bija tikai ap 15%, attiecīgi pārējie vienkārši tika mobilizēti. Bet pēc tam jau var cerēt un pats sev leģitimēt savu atrašanos tur visādi. Protams, ka nav patīkami karot un mirt par velti - gribas tam piešķirt cēlāku ietvaru. Diemžēl tāda vienkārši nebija - "lielbagalu gaļa", nekas vairāk mūsu karavīri okupācijas armijās nebija. Es arī izjūtu, ka dalījums "labajos" leģionāros un "nekādos" sarkanarmiešos Latvijas publiskajā telpā pastāv. Manuprāt, leģionāriem jāļauj atzīmēt 16. marts, bet tam jānoņem jebkāda oficiālā pieskaņa, jo mums ir viena varoņu (kas nereti ir arī upuri) piemiņas diena. Un attiecīgi arī VISUS jāpiemin VIENĀ dienā. Sākotnēji man šī Vairas doma likās gļēva, bet apdomājot secināju, ka tā ir ļoti pamatota - Lācplēša diena un viss. Latviešu sarkanarmiešus patiešām neesmu redzējis atzīmējam 9. maiju, bet tās būtu pilnībā viņu tiesības to darīt - nevajag viņiem uzspiest ne lielo vēsturi, ne lielo politiku. Tieši tāpat kā leģionāriem liegt atzīmēt 16. martu. Te nevienam nav tiesību ne viņus nosodīt, ne mācīt!
Pikselis
P
Kāpēc neviens te nekomentē pašu galveno - 1940.gada PSRS okupāciju jeb Baigo gadu. Tajā NKVD rīcība (Litene, Centrālcietums, deportācijas) noteica visu tālāko latviešu likteni un rīcību Hitlera okupācijas laikā. Tikai pateicoties NKVD daudzi latvieši sagaidīja Hitleru kā atbrīvotāju no komunistiem. Jātceras, ka NKVD Latvijā trakoja miera laikā - kara vēl nebija, bet Hitlers atnāca ar karu un visiem karalaika likumiem. Pēc 1940. gada Latvijas tautai radās divi ienaidnieki - Hitlers un Staļins. Krieviem tikai viens, ar ko viņi, nesot milzīgus upurus un ar sabiedroto palīdzību (Studebekeri, tušonka, 2.fronte) tika galā.
karogi
k
Ušakova uzvedība bija vienkārši lopiska. Kad pa centru braukāja mašīnas ar padomju savienības un krievijas karogu manā ģimenē vienam daudzcietušam cilvēkam vnk palika ļoti slikti. Viņas ģimene tika izsūtīta, daļa neatgriezās, visu mūžu viņ tika mocīta ar šo stigmu un tagad viņa vienkārši bija dziļā šokā. CILVĒKI IR ĻOTI SATRIEKTI. ĻOTI. Un mēdiju ziņas bija vienkārši selektīvas, lai neteiktu propagandiska.
Zelma Birzniece
Z
Mans iebildums,ka Kreituse-profesore būdama nepastāsta tiem,kas nezinna,neaizstāv latviešu leģionārus.Ta nu man,kura nepretendē uz Kreituses gudrību,nav profesore būs atkal un atkal jāpastāsta par Nirnbergu,leģionāriem.Nirnbergas tribunāls 1946.oktobrī atzina,ka igauņi,latviešu leģionāri Wafen SS nepieder pie noziedzīgām organizācijām-no viņiem tika izveidotas apsardzes vienības Nirnbergas tisu pils un cietumu apsardzei.Pie šī pienākuma netika "atbrīvotāji"-par savām izdarībam.Latviešu leģionāri izveidoja Virsaiša Viestura rotu,lietoja mūsu valsts karogu,uz piedurknēm bija emblēmas karoga krāsā.Pēc pienākumu veikšanas Nirnbergā saņema atļaujas zceļot uz ASV,Austrāliju.Kanādu.utt.Nu profesore , sīkāk pastāstiet.neturiet sveci zem pūra.
KLM
K
lielākajai daļai komentētāju tādi kompleksi... ............................................... ............................................ jā, it sevišķi tiem, kuri pabijuši čekas pagrabos, cietuši badu gulagos Sibīrijā ......
žoržs
ž
lielākajai daļai komentētāju tādi komleksi, par tām krievu svinībām. varētu domāt - nebūtu tā 9. maija - viņi varētu laimīgākie cilvēki būt. bet nu - tad droši vien atkal pietrūktu kaut kā par ko gausties..
lux
l
To, ka apdraudējums ir ļoti reāls, var nesaprast tikai galīgs tumsoņa.
lauķe
l
Lai Ausainais vispirms atved savu tēvu - okupantu armijnieku atvainoties par nodarījumiem pret latviešu tautu!
^
^
Armija nav PSKP kas to komandē.
Ušakovam jāsaprot
U
ka viņš un vispār prokrieviskie draugi ir tikuši pie varas mērijā latviešu muļķības un nesaticības pēc. Muļķīgie izteikumi vēstures sakarā varētu tikt piedoti Ušakovam kā postpadomju krievu skolas slikti izglītotam produktam. Es pieņemu, ka pēc visiem uzvaras svētkiem un Jura vai Ivana lentītēm SC un co tik labi vēlēšanās vairs neklāsies, izskatās, ka latviskie un rietumnieciskie spēki sāk kaut ko saprast,.
Budapešta vēl atceras 1956..
B
SC ir vilki jēra ādās! Mīļie Latvieši neticiet nevienam vārdam ko viņi saka! Nē, SC nākamajās vēlēšanās! Nē, Šleseram un Šķēlem, nākamajās velēšanās! Viņi ir gatavi iet kopā ar mūsu Latvijas ienaidniekiem! Nē, Janukoviča Ukrainas scenārijam Latvijā! Nē, atgriešanās LPSR! Nost ar Urbanoviču! Lai viņš vācas ar visu savu krievu varzu uz savu čangalienu , nolādētais Kangars! Latvieti, esi atbildīgs par savu valsti Latviju un savu tautu Latviešiem, nākamajās vēlēšanās!
Janis K
J
Būšu atklāts 1987.gadā biju pie brīvības pieminekļa tautas 3.Atmodas sākums 1989.gadā biju mežaparā, piedalījos Brīvības ceļā, biju aktīvs arī barikāzu laikā, biju pie saeimas, kad pieņema netkarības deklarāciju, bet šogad'pēc 9.maija pirmo reizi savā 46.gadu garajā mūžā man palika kauns par savu latviešu tautu, tāda tauta kāda tā ir patreiz nav savu senču cienīga un nav cienīga uz savu brīvu un netkarīgu latvisku Latvijas valsti, jo necīnās par to, bet taisni otrādi cenšas to iznīcināt galīgi un neatgriezeniki.
Andris B.
A
Klīst baumas, ka Rīgas Domes darbiniekiem tiek uzspiesta krievu valoda. ` Sliktais Birks par lielu naudu remontē Krievu teātri, apskaties, kāda izskatās latviešu Dailes teātra teritorija. Neredzu tur darbojamies ne "buldozeru", ne Ausaini.
lux
l
Kāpēc Tu domā, ka pareizajiem jābūt noteikti Sarkanās armijas kritušajiem. Manuprāt visi vienādi. Tad kāpēc Krievijas mediju spēcīgi iedvesmoti, tā saucamie atifašisti traucē pieminēt 16. martā pieminamos? Cik man zināms , tad pie pieminekļa pulcējušos krievus neviens neaizskāra. 16. martā svešu valstu karogi netiek plivināti, pretēji vakardienas pieminētājiem. Vai neesi padomājis, ka jocīgi, ka uzvarētājiem vajadzīgi tādas ārējas izpausmes. Turklāt nekas šajā pasaulē nav absolūts, tāpat nav absolūta arī tikai kremļa inspirēta šīs uzvaras novērtēšana. Pašā Krievijā jau sen vairs nekultivē tikai kremļa nostāju par šo karu. Par Ušakova labajiem darbiem: vai ar māmiņu algu atcelšanu neesi dzirdējis. Vai Tevi sajūsmina, ka līdz ar Ušakovu, politiskajā/administratīvajā diskursā sāk ieviests kreivu marginālo diskursu. Tā varētu turpināt vēl....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas