Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Gandrīz trešdaļu no šogad partijām ziedotā saņēmusi PLL

Apvienība "Par labu Latviju" (PLL) un tās sastāvā esošās partijas šogad līdz pat vēlēšanu dienai deklarējušas ziedojumus un dāvinājumus par kopējo vērtību teju miljona latu apmērā, vēsta aģentūra BNS, kas to aprēķinājusi pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājaslapā publiskotās informācijas.

Partiju un apvienību labvēļi šogad kopumā visiem politiskajiem spēkiem saziedojuši vairāk nekā 3,27 miljonus latu, bet gandrīz puse - 1,4 miljoni latu - no šī finansējuma tika reģistrēta pēdējā mēnesī pirms 10.Saeimas vēlēšanām.Septembris un pirmais oktobris īpaši ienesīgs ir bijis apvienībai "Saskaņas centrs" (SC). Tās sastāvā esošā partija "Saskaņa" savākusi vairāk nekā 413 000 latu, bet Latvijas Sociālistiskā partija - vēl gandrīz 2000 latu. Līdz ar to SC septembrī ir guvis vairāk nekā pusi no tā kopējiem šā gada ieņēmumiem, kas reģistrēti 722,3 tūkstošu latu apmērā.PLL pēdējā mēnesī saņēmis nedaudz mazāk - 338 000 latu, taču kopumā šogad tā ir visturīgākā apvienība. PLL un tā sastāvā esošās partijas kopumā ziedojumos un dāvinājumos deklarējusi aptuveni 930 000 latu.Teju par trešdaļu mazāki šā gada ieņēmumi bijuši "Vienotībai" - apvienība kopā ar tās sastāvā esošajām partijām šogad savākusi 670,6 tūkstošus latu, no kuriem 256 tūkstoši latu reģistrēti tikai pēdējā mēneša laikā.253,6 tūkstoši latu ir bijuši arī Zaļo un zemnieku savienībai, kura kopā ar tās sastāvā esošajām un arī sadarbības partijām šogad savākusi 572,6 tūkstošus latu. 131,3 tūkstoši latu bijuši apvienībai "Visu Latvijai!"-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK. Šī apvienība un tās sastāvā esošās partijas ziedojumos reģistrējušas gandrīz 33 000 latu. 34,2 tūkstoši latu bijuši partijai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", kura kopumā šogad deklarējusi teju 100,5 tūkstošus latu.Apvienības "Atbildība" pārstāvji šogad deklarējuši 84,6 tūkstošus latu, no kuriem vairāk nekā pusi - teju 50 tūkstošus latu - pēdējā mēneša laikā pirms vēlēšanām.KNAB ziņo, ka saskaņā ar tā rīcībā esošo informāciju viens politiskais spēks iztērējis 96%, cits - 95%, bet vēl divi sasnieguši 79% un 56% no likumā noteiktā priekšvēlēšanu izdevumu apmēra. Pārējie deviņi politiskie spēki, kuri startēja vēlēšanās, ir iztērējuši mazāk par 16% no pieļaujamajiem finanšu resursiem.Salīdzinot šogad notiekošo vēlēšanu kampaņu ar 2009.gadā pirms Eiroparlamenta un pašvaldību vēlēšanām īstenotajām partiju aģitācijas kampaņām, KNAB informē, ka 60% no pieļaujamo priekšvēlēšanu izdevumu apmēra bija sasnieguši septiņi no 17 politiskajiem spēkiem, kuri bija iesnieguši deputātu kandidātu sarakstus Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanām, bet vairāk nekā 16% no pieļaujamajiem finanšu resursiem kopumā bija iztērējuši 10 politiskie spēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas