Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ģimenes valsts pabalstu varētu saņemt tikai daudzbērnu ģimenes

Ģimenes valsts pabalstu turpmāk varētu saņemt tikai daudzbērnu ģimenes, portālam Diena.lv pastāstīja labklājības ministre Ilona Jurševska.Lai diskutētu par iespējamām izmaiņām saistībā ar ģimenes valsts pabalsta piešķiršanu no šī gada jūlija, ceturtdien I. Jurševska un Labklājības ministrijas (LM) speciālisti tikās ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS), arodbiedrību un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

Puses vienojās, ka krīzes apstākļos kā labākie no piedāvātajiem modeļiem varētu būt divi.Viens no tiem paredz, ka ģimenes valsts pabalstu bērniem no 1 līdz 18 gadu vecumam 8 latu apmērā varētu izmaksāt ģimenēm, sākot ar otro bērnu. Tomēr, ja šāds risinājums tiktu apstiprināts, tā īstenošanai papildus būtu nepieciešami 2,8 milj. latu.Savukārt otrs piedāvātais variants paredz ģimenes valsts pabalsts līdz 18,5 latu apmērā izmaksāt ģimenēm ar trim un vairāk bērniem, proti, daudzbērnu ģimenēm par tiem bērniem, kuri ir vecumā no 1 līdz 18 gadiem.Vienlaikus puses bija vienisprātis, ka minētā pabalsta piešķiršanu nevajadzētu sasaistīt ar iedzīvotāju ienākumu līmeņa izvērtēšanu, jo ģimenes valsts pabalsta mērķis nav sociālā palīdzība.


"Ģimenes valsts pabalsts arī turpmāk kalpos kā viens no atbalsta pasākumiem kopējā ģimenes atbalsta sistēmā, īpaši, ja valsts vēlas motivēt ģimeni izšķirties par trešā bērna radīšanu. Turklāt minētais pabalsts ir būtisks kā viens no motivējošiem elementiem šībrīža saspringtajā demogrāfiskajā situācijā," uzsvēra I.Jurševska.

Diskusijā piedalījās LPS, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, biedrības "Nākotnes fonds" un Latvijas daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības pārstāvji.

Atgādinām, ka, veicot izmaiņas ģimenes valsts pabalsta izmaksā, valsts budžetā tiks ietaupīti 11,1 milj. latu. Lēmumu par ģimenes valsts pabalsta izmaksu, sākot no 2011.gada 1.jūlija, pieņems valdība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas