Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

GKR un ZZS kopīgi startēs nākamajās Rīgas domes vēlēšanās, un Burovs atbalstīs topošo valdību

Partija Gods kalpot Rīgai (GKR) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) kopīgi startēs 2025.gadā gaidāmajās Rīgas domes vēlēšanās, un GKR valdes priekšsēdētājs Oļegs Burovs ar 53.balsi Saeimā atbalstīs jaunveidojamo valdību, žurnālistiem pēc partijas valdes sēdes pavēstīja Burovs.

GKR valdes sēdē lēmusi par kopīgu sadarbību ar ZZS pašreizējās 14.Saeimas laikā un līdz 2026.gadam, kā arī lēmusi kopīgi startēt 2025.gadā gaidāmajās Rīgas domes vēlēšanās.

GKR lēmums sadarboties ar ZZS arī nozīmējot Saeimā ievēlētā pie frakcijām nepiederošā deputāta Burova atbalstu jaunajai valdībai drīzumā gaidāmajā parlamenta balsojumā, apstiprināja politiķis.

"Man ir pilnvarojams no valdes balsot par topošo valdību kā 53.deputātam nākamnedēļ Saeimas sēdē," teica Burovs, piebilstot, ka arī turpmāk droši vien balsojumus sinhronizēs ar ZZS frakciju.

GKR politiķis Burovs, kurš Saeimā tika ievēlēts no "Latvija pirmajā vietā" saraksta, līdz parlamenta sasaukuma beigām palikšot kā neatkarīgais deputāts. "Ja būs principiāli jautājumi, kuros vajadzīga konsultācija ar ZZS frakcijas kolēģiem, arī pajautāšu balsošanas pilnvaru GKR valdei, un, ja atšķirsies viedokļi, tad izrunāšu atsevišķi ar frakciju," turpmāko balsošanu komentēja Burovs.

Vienlaikus politiķis neizslēdz iespējamību, ka uz 2025.Rīgas domes vēlēšanām GKR un ZZS startētu tikai divu partiju apvienībā. GKR labprāt sadarbotos arī ar citām partijām, kam ir pragmatiska un saimnieciska nostāja, atzina politiķis.

Burova vadītā GKR šovasar no opozīcijas nonāca valdošajā koalīcijā Rīgas domē un Rīgas mēra vēlēšanās nobalsoja par "Jaunās vienotības" (JV) kandidātu Vilni Ķirsi. Arī valdības veidošana pašlaik ir uzticēta JV.

Ja Saeimā tiktu izveidota koalīcija no JV kopā ar ZZS un "Progresīvajiem", tai kopā būtu 52 no 100 balsīm. Ja arī Burovs atbalstīs jauno valdību, tai Saeimā būs 53 balsis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas