Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Godmanis: patiesības stunda ir situsi

Vieni no pirmajiem vārdiem, ko Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) izteica svētdien vakarā, uzstājoties Latvijas Televīzijā, bija: "Patiesības stunda ir situsi." Uzstāšanās laikā viņš vislielāko kritiku veltīja Zaļo un zemnieku savienībai, taču kritizēja gan satiksmes ministru Aināru Šleseru (LPP/LC) par personālpolitiku, gan pārējos koalīcijas partnerus. Tomēr demisionēt viņš negrasās, bet aicina līdz trešdienai, kad Saeimā paredzēts balsojums par uzticību premjeram, partijām pieņemt lēmumu par savu darbību valdībā.

I. Godmanis asi kritizēja ZZS Saeimas frakcijas vadītāja Augusta Brigmaņa paziņojumus. “Tā rīkoties nedrīkst,” vairākkārt uzsvēra I. Godmanis, komentējot ZZS ultimātu atsaukt ministrus, ja netiks izpildītas zemnieku prasības. Savukārt TP viņš dēvēja par partiju, kas vēl joprojām ir “rīcības partija”, tomēr viņš uzsvēra, ka premjers būs tas, kurš noteiks, vai valdība ir rīcībspējīga, ne TP.

Arīdzan A. Šleseram tika kritika. Kaut gan nozare attīstoties, "personālpolitika, kuru viņš ir veicis, ir nepareiza,” norādīja premjers, piebilstot, ka pirmais kritērijs, izvēloties kadrus uzņēmumos un padomēs, ir profesionalitāte, otrais ir lojalitāte. Tāpat neapmierināts viņš ir ar ekonomikas ministra Kaspara Gerharda (TB/LNNK) darbību, kurš nespējot paskaidrot sabiedrībai, kā tiks izlietoti 600 miljoni uzņēmējdarbības stimulēšanai.

I. Godmanis norādīja, ka viņš turpinās vadīt valdību un līdz trešdienas uzticības balsojumam aicina katrai partijai izsvērt savu nostāju, taču viņš ir gatavs strādāt. "Ja arī kuģis nogrims - nobalsos trešdien [par neuzticību premjeram] – labi, es, nenokāpojot no kuģa, arī nogrimšu," poētisks bija I. Godmanis.

Viņš netic, ka valdības papildināšana ar kādu opozīcijas partiju, dotu būtisku sabiedrības attieksmes maiņu pret valdības politiku. Arī tās kritizēja premjers, uzskatot, ka tās nespēj dot skaidru, kvalitatīvāku piedāvājumu, vien piedāvājot "vispārēju runāšanu par kaut ko".

Viņaprāt, mēraukla politiskajai situācijai būs pašvaldību un Eiropas parlamenta vēlēšanas jūnijā. Uz jautājumu, vai šobrīd netiek veidota jauna valdība, I. Godmanis atbildēja: "Es viņu neveidoju."

TV3 raidījums Nekā Personīga ziņo, ka I. Godmaņa valdības gāšanas plānā lielā mērā vainojami Zaļo un zemnieku savienība ar kādu notikumu koalīcijas partneru sanāksmē pirms divām nedēļām Saeimas priekšsēdētāja Gundara Daudzes (ZZS) kabinetā. Toreiz I. Godmanis sanāksmi atstājis ar sajūtu, ka ZZS uzspridzinājuši valdību no iekšienes, vēsta raidījums. Šajā slēgtajā sanāksmē ZZS pārējām valdošajām partijām bija paziņojusi, ka turpmāk vairs nepieņems nevienu nepopulāru lēmumu, jo ZZS esot nolemts sākt priekšvēlēšanu kampaņu. Tālāk sekoja ultimatīva prasība piešķirt lauksaimniekiem vajadzīgos miljonus uz ko Tautas partijas (TP) pārstāvji atbildējuši, ka negrasās vēl vairāk samazināt algas policistiem vai mediķiem.

Godmanis pēdējās dienās vairākkārtīgi sazvanījies ar TP vadību. Runāts par jaunas valdības veidošanu un to, ka Godmaņa pārstāvētā LPP/LC un TP būtu topošās valdības kodols. TP un LPP/LC par jaunas valdības veidošanas tematu iecerējušas turpināt konsultēties rīt vēl pirms Ministru kabineta ārkārtas sēdes. Pēc tam tikšot runāts ar visām Saeimā pārstāvētajām partijām, izņemot apvienību Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā. Tomēr pēdējie pie sarunu galda tikšot aicināti ZZS - par sodu, ka esot darbojušies kā iekšējie nodevēji Godmaņa vadītājā koalīcijā, vēsta Nekā personīga.

(tiks turpināts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Godmanis: valdība turpina strādāt

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas