Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Gorbunovs: Gorbačovam nebija plāna kā saglabāt PSRS

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
spamotājam
s
Tagad par pilsoņiem. Vispirms pilsonību atjaunoja tiem, kas bija pilsoņi 1940. gadā, un piešķīra viņu pēcnācējiem. Tā kā no 1940.g. bija pagājuši 50 gadi, pilsoņu sastāvs bija stipri mainījies. Tā ka arī te neatradīsies kur piesieties. Protams, tas netraucē iespītēties un spamot tālāk.
spamotājam
s
Kurā vietā tas ir teikts konstitucionālajā likumā un tieši kādiem vārdiem? Citāts? Lai veicas ar mācīšanos lasīt un atteikšanos no spītības.
spamotājam
s
joprojām neesi izlasījis 1990. gada neatkarības deklarāciju?
Latvijas Patriots -> to spamotāj
L
Juus jautaajat: joprojām neesi izlasījis 1990. gada neatkarības deklarāciju? - - Es atbildu: Esmu izlasiijis gan 1990.gada maija neatkariibas deklaraaciju, gan 1991.gada augusta konstitucionaalo likumu. Diemzeel 1991.gada augusta konstitucionaalajaa likumaa teikts, ka 1990.gada 4.maija neatkariibas deklaraacija nav izpildaama... Turklaat vistragiskaakais ir fakts, ka ar 1991.gada konstitucionaalo likumu Latvija nevis ATZINA (!) 1918.gadaa dibinaataas valsts un to pilsonu varu savaa teritorijaa, bet gan NOTEICA (!) SAVU (LatPSR mantinieku) neatkariibu! Atveriet acis un izlasiet 1991.gada augusta konstitucionaalo likumu! Tam ir augstaaks speeks par 1990.gada neatkariibas deklaraaciju! Lasiet, analizeejiet un izprotiet! PSRS 1991.gada augustaa riikojaas loti viltiigi un shiis riiciibas sekas mees diemzeel izjuutam... Apmainaa pret Baltijas republiku neatkariibas atziishanu PSRS 1991.gada augustaa panaaca, ka Latvija un Igaunija nevis ATZINA (!) 1918.gadaa dibinaato valstu un to pilsonu varu savaas teritorijaas, bet gan NOTEICA (!) SAVAS (lasi - IgPSR un LatPSR mantinieku) neatkariibas! Lai Jums veicas ar izpratni! Dievs, sveti Latviju!
  • 1
  • 1
Latvijas Patriots - VISIEM
L
PSRS bija iespeeja atziit Latvijas neatkariibu pirms pucha, bet taa bija PSRS vadoniem loti neizdeviiga iespeeja, un taadeel PSRS vadoni radiija puchu, lai nebuutu PSRS varas vizmaz uz 3 dienaam un sho 3 dienu laikaa PSRS ne par ko neatbildeetu (turklaat PSRS vadoniem buutu OK arii tad, ja puchs izdotos). Apmainaa pret Baltijas republiku neatkariibas atziishanu PSRS panaaca, ka Latvija un Igaunija nevis ATZINA (!) 1918.gadaa dibinaato valstu un to pilsonu varu savaas teritorijaas, bet gan NOTEICA (!) SAVAS (lasi - IgPSR un LatPSR mantinieku) neatkariibas! Diemzeel taa nu tas ir... Dievs, sveti Latviju!
Latvijas Patriots - VISIEM
L
Ar Gorbachova paiešanu malaa un ar GKChP izveides pielaušanu 1991.gada augustaa uz 3 dienaam tika APZINAATI radiits PSRS varas truukums (vakuums), lai PSRS varas truukuma laikaa Latvijas PSR un Igaunijas PSR Augstaakaas Padomes vareetu tiesiski pasludinaat pilniigu neatkariibu no PSRS. Citaadi PSRS nevareeja iistenot PSRS varas nevardarbiigu likvidaaciju Latvijaa un Igaunijaa, jo PSRS konstituucija nenoteica izstaashanaas kaartiibu no PSRS, bet starptautiskais spiediens Padomju Savieniibai nelaava turpinaat PSRS varu Baltijaa, un izstaashanaas caur konfliktu radiitu pamatu apvainot Padomju Savieniibu okupaacijaa. Tachu atlaujot Baltijas valstiim izstaaties no Padomju Savieniibas PSRS varas truukuma laikaa (lasi – Gorbachova ”aresta” laikaa) PSRS darboni guva LOTI STINGRU PAMATU savai teorijai, ka 1940.gadaa PSRS NAV okupeejusi Baltijas valstis, un, ka 1990.-1991.gadaa Latvijas PSR, Lietuvas PSR un Igaunijas PSR teritorijaas ir atjaunota to neatkariiba caur PSRS republiku kontinuitaati-turpinaatiibu un taadeejaadi ir radiitas JAUNAS neatkariibas formas to teritorijaas, NEVIS IR ATJAUNOTI 1918.GADAA DIBINAATO VALSTU STATUSI UN VIENIIGI TO PILSONU VARA TO TERITORIJAAS!!! Atcerieties uz muuzhiem, ka 1991.gada augustaa Latvijas Augstaakaa Padome un Igaunijas Augstaakaa Padome (un gadu pirms tam arii Lietuvas Augstaakaa Padome) NOTEICA savu valstu neatkariibu, NEVIS ATZINA 1918.GADAA DIBINAATO VALSTU UN TO PILSONU VARU TO TERITORIJAAS!!! Tie ir loti buutiski fakti, kas diemzeel pilniibaa apstiprina Krievijas teoriju par to, ka 1990.-1991.gadaa Latvijas PSR, Lietuvas PSR un Igaunijas PSR teritorijaas ir atjaunota to neatkariiba caur PSRS republiku kontinuitaati-turpinaatiibu un taadeejaadi ir radiitas JAUNAS neatkariibas formas to teritorijaas, NEVIS IR ATJAUNOTI 1918.GADAA DIBINAATO VALSTU STATUSI UN VIENIIGI TO PILSONU VARA TO TERITORIJAAS!!! Atcerieties to uz muuzhiem! 1918.gadaa dibinaataas Latvijas valsts statusu un taas pilsonu (un to peecnaaceeju) varu joprojaam var atjaunot! Tam ir nepiecieshama vieniigi pietiekama izpratne par lietas buutiibu un tiesiski preciiza riiciiba. ! Dievs, sveti Latviju!
faktus neapstrīdēsi
f
Nožēlojami, ka tādi viltus Anši var netraucēti kurināt naidu Latvijas portālos.
Ansis
A
Nožēlojami, ka tādi gorbunovi vēl šodien var muldēt par saviem ''varoņdarbiem''.
bļauj cik gribi, faktus neapstrīdēs
b
Nožēlojami, ka tādi viltus anši vēl šodien var gānīties un kurināt naidu Latvijas portālos.
  • 1
  • 2
citplanētieši vainīgi
c
Gorbačovam vēl pēc puča beigām nebija skaidrs, kas ir noticis. Labrīt, politoloģijas gigant no smilšu kastes.
Jelcins pie visa vainīgs!
J
Saprotams, ka Gorbim bija plāns! Pučs bija vajadzīgs lai strauji mainitu virzienu, un Gorbis bija tam gatavs, tikai oportunists Jelcins uz dažiem gadiem visu izjauca un tagad Putinam bija janak glabt tikpat kā neglābjamo un atgūt atpakaļ zaudēto ... un to viņs soli pa solim apņēmies darīt, un redzam sekas arī te Latvijā! Kas būs tas būs! Varam jau arī sagatavoti pretoties!
[email protected]
h
Bet man ir žēl, patiesi žēl, ka tas sasodītais pučs neturpinājās vēl kādas dienas četras, piecas. Es ar interesi būtu paklausījies latvju inteliģences publiskās grēksūdzes un lojalitātes ritmus Kremlim. Nu ko - kas zudis, zudis...
kas zudis, zudis
k
tu gan vari pats izsūdzēt grēkus Kremlim un kļūt par vēl vienu karojošo lielkrievu šovinistu. šī iespēja nav zudusi arī pēc 20 gadiem.
  • 0
  • 0
Latvijas Patriots
L
Ar Gorbachova paiešanu malaa un ar GKChP izveides pielaušanu 1991.gada augustaauz 3 dienaam tika APZINAATI radiits PSRS varas truukums (vakuums), lai PSRS varas truukuma laikaa Latvijas PSR un Igaunijas PSR Augstaakaas Padomes vareetu tiesiski pasludinaat pilniigu neatkariibu no PSRS. Citaadi PSRS nevareeja iistenot PSRS varas nevardarbiigu likvidaaciju Latvijaa un Igaunijaa, jo PSRS konstituucija nenoteica izstaashanaas kaartiibu no PSRS, bet starptautiskais spiediens Padomju Savieniibai nelaava turpinaat PSRS varu Baltijaa, un izstaashanaas caur konfliktu radiitu pamatu apvainot Padomju Savieniibu okupaacijaa. Tachu atlaujot Baltijas valstiim izstaaties no Padomju Savieniibas PSRS varas truukuma laikaa (lasi – Gorbachova ”aresta” laikaa) PSRS darboni guva LOTI STINGRU PAMATU savai teorijai, ka 1940.gadaa PSRS NAV okupeejusi Baltijas valstis, un, ka 1990.-1991.gadaa Latvijas PSR, Lietuvas PSR un Igaunijas PSR teritorijaas ir atjaunota to neatkariiba caur PSRS republiku kontinuitaati-turpinaatiibu un taadeejaadi ir radiitas JAUNAS neatkariibas formas to teritorijaas, NEVIS IR ATJAUNOTI 1918.GADAA DIBINAATO VALSTU STATUSI UN VIENIIGI TO PILSONU VARA TO TERITORIJAAS!!! Atcerieties uz muuzhiem, ka 1991.gada augustaa Latvijas Augstaakaa Padome un Igaunijas Augstaakaa Padome (un gadu pirms tam arii Lietuvas Augstaakaa Padome) NOTEICA savu valstu neatkariibu, NEVIS ATZINA 1918.GADAA DIBINAATO VALSTU UN TO PILSONU VARU TO TERITORIJAAS!!! Tie ir loti buutiski fakti, kas diemzeel pilniibaa apstiprina Krievijas teoriju par to, ka 1990.-1991.gadaa Latvijas PSR, Lietuvas PSR un Igaunijas PSR teritorijaas ir atjaunota to neatkariiba caur PSRS republiku kontinuitaati-turpinaatiibu un taadeejaadi ir radiitas JAUNAS neatkariibas formas to teritorijaas, NEVIS IR ATJAUNOTI 1918.GADAA DIBINAATO VALSTU STATUSI UN VIENIIGI TO PILSONU VARA TO TERITORIJAAS!!! Atcerieties to uz muuzhiem! 1918.gadaa dibinaataas Latvijas valsts statusu un taas pilsonu (un to peecnaaceeju) varu joprojaam var atjaunot! Tam ir nepiecieshama vieniigi pietiekama izpratne par lietas buutiibu un tiesiski preciiza riiciiba. ! Dievs, sveti Latviju!
Latvijas Patriots -> to tam, 201
L
Juus sakaat: 1990. gada 4. maija deklarācijā ir teikts par 1918. gadā pasludinātās Latvijas Republikas ATJAUNOŠANU. - - Es piebilstu: Diemzeel 1991.gada augusta konstitucionaalajaa likumaa teikts, ka 1990.gada 4.maija neatkariibas deklaraacija nav izpildaama... Turklaat vistragiskaakais ir fakts, ka ar 1991.gada konstitucionaalo likumu Latvija nevis ATZINA (!) 1918.gadaa dibinaataas valsts un to pilsonu varu savaa teritorijaa, bet gan NOTEICA (!) SAVU (LatPSR mantinieku) neatkariibu! Atveriet acis un izlasiet 1991.gada augusta konstitucionaalo likumu! PSRS 1991.gada augustaa riikojaas loti viltiigi un shiis riiciibas sekas mees diemzeel izjuutam... Apmainaa pret Baltijas republiku neatkariibas atziishanu PSRS 1991.gada augustaa panaaca, ka Latvija un Igaunija nevis ATZINA (!) 1918.gadaa dibinaato valstu un to pilsonu varu savaas teritorijaas, bet gan NOTEICA (!) SAVAS (lasi - IgPSR un LatPSR mantinieku) neatkariibas! Lai Jums veicas ar izpratni! Dievs, sveti Latviju!
  • 1
  • 1
Latvijas Patriots -> to tam
L
PSRS bija iespeeja atziit Latvijas neatkariibu pirms pucha, bet taa bija PSRS vadoniem loti neizdeviiga iespeeja, un taadeel PSRS vadoni radiija puchu, lai nebuutu PSRS varas vizmaz uz 3 dienaam un sho 3 dienu laikaa PSRS ne par ko neatbildeetu (turklaat PSRS vadoniem buutu OK arii tad, ja puchs izdotos). Apmainaa pret neatkariibas pasludinaashanas atziishanu PSRS panaaca, ka Latvija un Igaunija nevis ATZINA (!) 1918.gadaa dibinaato valstu un to pilsonu varu savaas teritorijaas, bet gan NOTEICA (!) SAVAS (lasi - IgPSR un LatPSR mantinieku) neatkariibas! Lai Jums veicas ar izpratni!
  • 1
  • 1
tam PSRS patriotam
t
Labrīt. Latvijas Republika ir dibināta nevis 1940. gadā, bet 1918. Un 1990. gada 4. maija deklarācijā ir teikts par 1918. gadā pasludinātās Latvijas Republikas ATJAUNOŠANU. Lai tev veicas iemācīties visus burtiņus un atradināties no bezjēdzīgas spītēšanās.
  • 2
  • 2
Dr.xy
D
Izradas,ka parasti tiks gudrie,visu zinosie komentatori, nezin kas ir bijis,un vel ir Gorbunovs.Vins bija un ir kremla agents.Pec Gorbacova paveles,lai Gorbacovam butu vairak piekriteju visas PSRS republikas, KGB uzraudziba,tika dibinatas Tautas frontes.Gorbacovs, budams tipisks- primitivs komunistu produkts,nespeja saprast,ka ,seviski Baltijas tautas ienist komunistu okupantus. Gorbacova plans Igaunija,Latvija un Lietuva izjuka,pateicoties so valstu tautai. Bet,cekistu plans turpinajas.Piemeram,Latvijas Valsts valdiba jau no pirmas, atgutas neatkaribas, dienas bija cekistu parstavji. Ar Gorbunovu prieksgala. Sie notikumi ir siki,nosaucot laiku,vietu un uzvardus,aprakstiti vesturiski dokumentala gramata " Untergang des Sovietreiches". .
Konnors Makleods > Senais
K
Kā tad, Dunkan, atceros gan! Tikai nabaga lempjiem bija piemirsies, ka mūsējos lode neņem.
  • 1
  • 0
Senais>Dr.xy
S
Šoreiz man nākas Jums pilnīgi piekrist, jo Jūsu pateiktais sakrīt ar manu pieredzi, kad gandrīz sanāca "atstiept kājas", jo tiem, ko kūrēja Gorbunovs, mani gribēja noņemt no distances.
  • 3
  • 2
iztīrīt
i
toties vecais čekistu kompanjons Gorbūnovs tagad labi dzīvo, un vēl uz žurnālu vākiem gozējas...
MB
M
KGB bija Maskavas pakļautībā. Pilnīgā un galīgā.
Вован
В
Падла Горбачев, такую страну разволил.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas