Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Graube atgriežas pie armijas "stūres"; Zatlers viņam paaugstina pakāpi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Smieklīgi'- par izglīt
S
Vai militāro izklītību iegūst dažu mēnešu(dienu) kursos, ko rīko nosauktās mācību iestādes? Un vai sertifikāts ( kopēta lapiņa ar faksimila parakstu) par šo kursu NOKLAUSĪŠANOS tagad ir militāro izglītību apliecinošs dokuments? Vai šī "izglītība" ir pielīdzināta kādai attiecīgai Latvijas izglītībai, kā to prasa no jaunākajiem virsniekiem, kuri beidz tiešām prestižas karaskolas citur pasaulē? Atbilde - protams, ka nē , jo likumi attiecas tikai uz "vienkāršajiem mirstīgajiem", uz'"ģenerāļiem santehniķiem" nē. Ierosinu izveidot jaunu , visaugstāko dienesta pakāpi- "ģenerālis santehniķis", pazīžanās zīme - stellatslēga uz pagoniem, nebūtu žēl, ka būtu pat divas.
Par izglītību
P
Jaunais NBS komandieris R.Graube militāro izglītību ir ieguvis ASV Nacionālās Aizsardzības universitātē un Lielbritānijas Apvienoto spēku un štāba koledžā.
labs NBS komandieris!
l
Raimonds Graube (53 gadi) 1) dienestu NBS uzsāka 1991.g.Zemessardzes(ZS) 9. bataljona rotas komandiera vietnieka amatā. Pildījis arī ZS 1. brigādes komandiera, ZS štāba priekšnieka un 1998.g.- ZS komandiera pienākumus. 2)NBS komandieris (1999.- 2003.g.) - 1999.g. darbu sāka Baltijas aizsardzības koledža,- sagatavo bataljona - brigādes līmeņa komandierus, Latvijā veidojās vienota militārā personāla karjeras plānošanas un apmācības sistēma. - 2002.g. 23.01. stājās spēkā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) likums. 3) 2003.g. brigādes ģenerāli R. Graubi iecēla Aizsardzības ministrijas NATO integrācijas izpildsekretāra amatā. 4) Par teicamu dienestu viņš ir apbalvots ar Ministru kabineta Atzinības rakstu, aizsardzības ministra apbalvojumu - Goda zīmi "Par ieguldījumu bruņoto spēku attīstībā" un NBS komandiera apbalvojumu - Goda zīmi "Par centību militārajā dienestā". Viņam ir izteiktas aizsardzības ministra, NBS komandiera un ZS štāba priekšnieka Pateicības. 5) Vakardienas NBS komandieris Maklakovs POZITĪVI novērtējis R.Graubes kandidatūru, kuru pats ieteicis NBS komandiera amatam! "Graubem ir redzējums par NBS nākotni, lomu valsts aizsardzībā, kā arī par nepieciešamajiem uzlabojumiem karavīru apmācībā un sadzīvē. Esmu pārliecināts, ka pie atbilstoša nodrošinājuma viņš spēs realizēt savas ieceres komandiera amatā," uzsver Maklakovs.
Sniper'sEye
S
precizēJums: zemessardzes dīvānu ģenerālis
šūmahers
š
Kam tad Latvijai bija jābūt - stratēģisko raķešu karaspēkam, vai, un miljonus lielai sauszemes armijai?
viesulis
v
Latvijai NAV armijas. Ir tikai dažas kājnieku brigādes. Nav bruņutransportieru, tanku, nav aviācijas un flote - kabotāžai. Kur vēl zemtitraķešu kompleksi. Šim brigādes ģenerālim NAV patiesas militārās izglītības, Tipisks divānu ģenerālis. Visbeidzot NAV obligātās kara klausības. ............................................... ............................................................ ............................................................ .......Rota = 120 cilvēki Vienā bataljonā= 4ras rotas. Vienā pulkā= 4ri bataljoni Vienā divīzijā= 4ri pulki. Lūdzu parādiet man kaut vai 2vus bataljonus. Kaut vienu pulku. Ceru ,ka Graubes kungs panāks, ka mums tomēr reiz būs vismaz 4ri pilnasinīgi bataljoni ar reāliem karavīriem . nevis štābos sēdoša un teorētiska papīra armija. To varēsim panakt ,tikai veidojot jaukta tipa armiju. Obligātais dienests 6-8 mēnešu apmācība+ profesionāļi,kas apmāca OMD un nodrošins ārzemju misijas.
YL
Y
Latvijai NAV armijas. Ir tikai dažas kājnieku brigādes. Nav bruņutransportieru, tanku, nav aviācijas un flote - kabotāžai. Kur vēl zemtitraķešu kompleksi. Šim brigādes ģenerālim NAV patiesas militārās izglītības, Tipisks divānu ģenerālis. Visbeidzot NAV obligātās kara klausības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas