Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Grīdas iegruvumā nopietni cietušas tikai 30 grāmatas

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) grīdas iegruvumā pavisam izmirkušas ir aptuveni 30 grāmatas, pārējās ir netīras, ieskrambātas. Pilnībā izmirkušās grāmatas uz divām nedēļām ievietotas 20 grādu aukstumā, pēc tam tās žāvēs saulē, otrdien ziņo laikraksts Diena.

Galvenās grāmatu krātuves galvenā bibliotekāre Ludmila Gruņahina Dienu informēja, tā kā grāmatu nav daudz, pašlaik to saldēšanai tiek izmantota kādas darbinieces tikko nopirktā ledusskapja saldētava.

Ķīmijas eksperte Rudīte Kalniņa stāsta - grāmatas izsaldēs pusmiklas līdzīgi kā veļu pirms gludināšanas. Pēc tam atklātā saulē pāršķirstīs katru grāmatas lapu, lai tās ne tikai apžūtu, bet arī dezinficētu.

Ja neapsauļos katru lapu, tās pēc 20 minūtēm sačervelēsies šķības un greizas. Pēc šīs procedūras grāmatas tiks liktas zem preses.

Otrdien, 29.jūnijā, saistībā ar avāriju LNB galvenās ēkas piebūvē K.Barona ielā 14 lasītājiem netiks izsniegtas grāmatas no Galvenās grāmatu krātuves un nebūs pieejams personālais abonements. Toties strādās visas lasītavas.

Jau ziņots, ka bibliotēkas galvenajā grāmatu krātuvē Rīgā, K.Barona ielā 14, pirms Jāņiem mitruma dēļ ielūza grīda un aptuveni 1200 ārzemju literatūras jaunāko un lasītāju pieprasītāko grāmatu iekrita pagrabstāvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas