Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Guļāns neatbalsta atklātu balsojumu par ģenerālprokuroru

Bijušais Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns nepiekrīt eksprezidentes Vairas Vīķes – Freibergas uzskatam, ka Saeimā būtu jārīko atklāts balsojums par ģenerālprokuroru.

“Diez vai vajadzētu mainīt līdz šim pastāvošo slēgta balsojuma principu. Uzskatu, ka tas ir pareizi. Kad runa ir par personālijām, kuras pretendē uz amatu, katram vieglāk izteikt savu viedokli balsojot, ja šis balsojums ir slēgts. Protams, atklātā balsojumā sabiedrība redzētu, kuri bijuši “par” un kuri “pret”. Tomēr, ja politiķi pieņems noteiktu viedokli par kandidātu, es domāju, ka viņi arī atklāti to paudīs un nekas to neatturēs,” intervijā Latvijas Avīzei saka A.Guļāns.

Nākamā ģenerālprokurora amata kandidātu izvirzīs Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs, kurš to solījis izdarīt martā. Līdzšinējā ģenerālprokurora Jāņa Maizīša pilnvaras beidzas maijā.

A.Guļāns augstu vērtē J.Maizīša darbību, tomēr, viņaprāt, vēl esot daudz darāms, lai šā amata prestižu un iestādes profesionalitāti celtu. A.Guļāns atsaucās uz J.Maizīša teikto gadskārtējā atskaitē Ģenerālprokuratūrā.

“Savā runā Maizītis gan uzsvēra, ka būtu nedaudz izlēmīgāk rīkojies kadru politikā attiecībā uz pret dažiem prokuroriem, kuri zaudēja viņa uzticību. Te varbūt derēja cietāka un noteiktāka rīcība, bet no malas grūti vērtēt.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas