Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Gundars Bērziņš pēc diviem gadiem varētu atgriezties politikā

Pieļaujot, ka nākamās Saeimas laikā noteikti tiks izmantota Satversmē no jauna iekļautā norma par tautas tiesībām rosināt parlamenta atlaišanu, viens no Tautas partijā savulaik ietekmīgākajiem biedriem Gundars Bērziņš neizslēdz iespēju atgriezties politikā, ja notiks Saeimas ārkārtas vēlēšanas.

G.Bērziņš vairs nav nevienas partijas biedrs un ir atgriezies savā zemnieku saimniecībā, kas ir viena no spēcīgākajām Jēkabpils rajonā. G.Bērziņš ir pārliecināts, ka būs politiskie spēki, kas nākamās Saeimas pilnvaru laika gribēs uzsākt parlamenta atlaišanas procedūru. Pat, ja šo mērķi neizdosies īstenot, jau procedūras rosināšana vien radīs iespaidu par politisko nestabilitāti valstī, "un par to mēs maksāsim lielu cenu".

Lai gan kustības Par labu Latviju! līderis Guntis Ulmanis ir viens no G.Bērziņa labiem domubiedriem, ar ko kopā viņi ir kāpuši pat kalnos, un kuru viņš ļoti cienot par "ārkārtīgi efektīvo darbību" G.Ulmaņa prezidentūras laikā, par viņa atgriešanos politikā bijušais TP biedrs neko labu nevarot teikt. Viņaprāt, tas ir arī risks, ka šis politiskās darbības posms var atstāt dziļu nospiedumu, "kas nodzēsīs visu labo, kas ir bijis". Neesot arī skaidrs, kas ir G.Ulmaņa piedāvājums. Ja mērķis ir glābt Aināru Šleseru un Andri Šķēli, tad esot jautājums - kāpēc ir jāglābj, Dienai teica G.Bērziņš, kurš nesen vēl kritiskāk par bijušajiem kolēģiem izteicās intervijā avīzē Neatkarīgā.

Apvienība Par labu Latviju! ir viena no retajām, kas vēl nav nosaukusi savu premjera kandidātu. Uz jautājumu, kuru no tās līderiem G.Bērziņš redz šajā postenī, viņš atbildēja: "Viņi izdarīs lielu kļūdu, ja nenosauks Aināru Šleseru," kuram esot  izredzes, jo arī no Valsts prezidenta Valda Zatlera neesot dzirdēts nekas kritisks par tagadējo Rīgas vicemēru A.Šleseru.

G.Bērziņš jau vairāk nekā divus gadus vairs nav aktīvajā politikā, bet seko līdzi tajā notiekošajam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas